Normal anatomi geregi insanlar hatta hayvanlar burundan solunum yapar. Ben mesela yolda normal.tempoda yürürken burundan aldığım nefes yetmiyor bana ağızida açıyorum bide akşam uyurken sabah uyandığımda ağzım kupkuru oluyo ağızdan solunum yaptığım için Ve yolda fsrkettimde kafası ve yüzü düzgün her insanin aksi kapalıydı yani burundan solunum yapıyordu ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Acaba deforme olmuş kafa ve yüzümün sebebi ağızdan solunum mu?
-
-
Ağızdan solunum yapmanın, küçük yaşlarda yüzdeki kemiklerin geliştirdiği yaşlarda çok etkisi var. Bununla ilgili video izlemiş ve yazılar okumuştum.
Buna bakmak isteyebilirsiniz hocam.
Ayrıca sadece yüz ve ağız gelişimine negatif etkisi yok, dişlerin çıkmasına da negatif bir etkisi var. Çocuk sahibi olan kişilerin buna çok dikkat etmesi lazım. Çocuğunuz ağızdan nefes alıyorsa, bunu en hızlı şekilde düzeltmeye bakın. Ayrıca, 20'li yaşlarda veya gelişimin bittiği yaşlardan sonra ağızdan nefes almak bu kadar çok etkiye sebep olmasa da yine negatif bir şekilde etkide bulunuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: physFx
Ağızdan solunum yapmanın, küçük yaşlarda yüzdeki kemiklerin geliştirdiği yaşlarda çok etkisi var. Bununla ilgili video izlemiş ve yazılar okumuştum.
Buna bakmak isteyebilirsiniz hocam.
Ayrıca sadece yüz ve ağız gelişimine negatif etkisi yok, dişlerin çıkmasına da negatif bir etkisi var. Çocuk sahibi olan kişilerin buna çok dikkat etmesi lazım. Çocuğunuz ağızdan nefes alıyorsa, bunu en hızlı şekilde düzeltmeye bakın. Ayrıca, 20'li yaşlarda veya gelişimin bittiği yaşlardan sonra ağızdan nefes almak bu kadar çok etkiye sebep olmasa da yine negatif bir şekilde etkide bulunuyor.17 yaşındaki çene çok kötü tedavi var dimi çene ameliyatı
-
Bildiğim kadarıyla var hocam. Bu tür sorunların çözümü olan ameliyatlar var. (İyi ki var :D)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet arkaplan müziği nedense öyle :D
Hocam peki akşam uyurken burunun yanında ağızda devreye giriyor sabah uyanunca ağzım kupkuru oluyo bide normal yolda.yururkende ağzımı kapalı tutmada zorlanıyorum burnumdan aldığım nefes yetersiz geliyor otururken uzanırken felan sıkıntı.yok ama.
Bunu nasıl cozebilirim
Kbb'ye gittiniz mi ? Burnunuzdan nefes almanızı engelleyen birçok sorun olabilir
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Onu ben de bilmiyorum hocam ya :(
Tek önerebileceğim şey, doktora görünmek gibi. Ama bu sorunu kesinlikle gidermenizi öneririm hocam. Yaşam kaliteniz artar en azından.
5 ay önce gittim evet burun kanalları biraz dar ama ameliyatlik bişey yok dedi.burun biraz sulu olduğu için kurutmak babında 2 ilaç yazıp gönderdi.
Yani burun kanalları dar onu kesinlestirdim ama ameliyatlik bişey yok dedi başka doktora tekrarı gitsem
deforme olmuş derken fil adam gibi mi
deforme böyle olur sen sadece yıkık bir tipsizsin
-
Anladım hocam. Açıkçası doktor işlerini veya tıp şeylerini pek fazla bilmiyorum. Ama bence tekrar görünüp, burundan nefes almaya çalıştığında burundan nefes alamadığını da belirt. Ağızdan nefes almayı nasıl bırakabileceğini sorabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 22 Temmuz 2020; 21:58:39 > -
Cekinmediyseniz tomografi cekinmenizi öneririm. Paranasal BT olarak da geçer. Dışarıdan belli olmayan eğrilik, burun eti büyümesi vs. belli olur. Devlet hastanelerinde ücretsiz oluyor bildiğim kadarıyla.
Başka hekimlere gorunebilirsiniz bence. Mutlaka çözümünü aramak lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 22 Temmuz 2020; 22:6:34 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
Yalnız hocam şuan oturuyom 3 saattir felan ağzımı açmamaya çalışıyorum alt üst dış birbirine değecek şekilde duruyor ve şuan yüzümde sanki kasların zorlandığını hissettim.
Bu arada ağzınıza taktiginiz aparat dış telimi tam olarak ne
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- mecidiyeköyden baltalimanı hastanesi"ne nasıl gidilir
- sevgilim günlük ev kiralamak istiyor
- musluğu açınca borulardan ses gelmesi
- çamaşır suyu zehirlenmesine ne iyi gelir
- psikolojik mide bulantısını atlatanlar
- 5g nedir zararları
- türk çay emojisi
- para sayma makinesi bim
- kasım indirimleri ne zaman
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X