Şimdi Ara

Acaba deforme olmuş kafa ve yüzümün sebebi ağızdan solunum mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Boksçuların taktıkları şeye benziyordu. Kemik gelişimi tamamlanmamış kişilerde oluyor diye biliyorum (12-16 yaş vs.)
    Üst ve alt dişler birbirine değecek gibiyken kaslarınızda zorlanma varsa muhtemelen çene geriliği vardır. Diş hekimine muayene olabilirsiniz.
    O taktiğim şeyle düzelmeseydi muhtemelen ameliyata sıcak bakardım çene için de. Çiğneme, görüntü falan hayatı oldukca etkiliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: physFx

Ağızdan solunum yapmanın, küçük yaşlarda yüzdeki kemiklerin geliştirdiği yaşlarda çok etkisi var. Bununla ilgili video izlemiş ve yazılar okumuştum.

Buna bakmak isteyebilirsiniz hocam.

Ayrıca sadece yüz ve ağız gelişimine negatif etkisi yok, dişlerin çıkmasına da negatif bir etkisi var. Çocuk sahibi olan kişilerin buna çok dikkat etmesi lazım. Çocuğunuz ağızdan nefes alıyorsa, bunu en hızlı şekilde düzeltmeye bakın. Ayrıca, 20'li yaşlarda veya gelişimin bittiği yaşlardan sonra ağızdan nefes almak bu kadar çok etkiye sebep olmasa da yine negatif bir şekilde etkide bulunuyor.

Burda daha çok alt çene üzerinde durulmuş ama ağız solunumu üst çenede ciddi darlık yapar. Üst çenenin hemen üstünde de burun tabanı vardır. Dışarıdan burun yukarıya alına kadar uzanan bir şey gibi gözükerek bizi yanıltsa da aslında kulağımıza yani arkaya doğru ilerler ve komşuluğu üst çeneyledir. 4-6 yaş arasında ağız solunumu gözlenirse ileri itimli çene darlığı gelişir.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRM3WirtMBmJfjDaWGS5pNzeIw3V-_9exMk1g&usqp=CAU

Eğer bu yaşlar dışında olursa ise sadece çene darlığı olur. Linkten durum anlaşılabilir.(ortadaki).

Alttaki linkte ise biraz daha yüz görülebiliyor.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcS_Djq5tQLSA0JiSAoonyIhOvBy11sB4nEkAQ&usqp=CAU

Eklemek istiyorum dil çok güçlü bir kastır ve gelişimde rolü çok çok büyüktür. Dilin önde olması dişleri ileri iterken geride olması ise yetersiz alt çene büyümesine neden olabilir. Ağız solunumu yapanlarda dil olması gerektiği gibi alt çenede değil biraz daha boşlukta durur. Bundan dolayı alt çenede de yine büyüme ve gelişimde problemler görülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni_kullanıcı -- 23 Temmuz 2020; 0:4:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt

Burundan solumak da mı zararlı yani hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: physFx

Burundan solumak da mı zararlı yani hocam?

Yanlış yazmışım özür dilerim düzeltiyorum hemen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt

Sorun yok hocam. Bilmediğimiz bir şeyi öğrenmek iyi olur. Teşekkür ederim düzeltme için :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.