Şimdi Ara

Kirli saç daha mı çok dökülür ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
29.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: blackcountry

dökülmelerin %90' genetiktir döküldü mü bi daha çıkmaz. (ailenin büyükerline bakın kel yoksa hiç korkmayın dedenize babanıza bakın)

%9 stresten dökülür bu dökülen saçlar huzura kavuştuğunuzda sağlıklı besleniyorsanız kendiliğinden çıkar. (bende oldu mesela oks de alnımın sağ üst kısmı açılmıştı ders çalışırken çektikçe kopuyodu. lise 1de çıktı yine kapandı çok ciddiyim çok şaşırmıştım ve sevindim.)

%1 kendiliğinden herkeste dökülür.(günde 100 tel civarı normaldir)

Ee benim babam'ın kafasının yarısı kel... yani etrafta saçlar var ama ortada yok... Dedemi bilmiyorum ama az bildiğim kadarıyla onda yokmuş dökülme galiba... Şimdi ben ayvayı yedim mi?

• Ben deneyimlerimi yazayım..
    Kirli saç aşırı yağlanır bi kere ve yağlanan saç da dökülür..
    Uzun saç kısa saça göre daha cok dökülür ama dökülüyorsa istersenin benim gibi 3e vurun yine dökülür..
    İnce telli saçlar uzatında daha dayanıksız oluyor ve dökülmeye daha cok müsait olyor.
  • yanlış bilgi vermeyelim hergün saçı yıkamak saça zarar verir saçın kendi yağında kalması gerekir
  • benimki kirliyken kabarıyor olduğundan fazla gösteriyor
    duş aldığımda da saçımı kestirmiş gibi oluyorum
  • babam 50sinde saçlarda hiç açık yok maşallah hiç dökülmedi saçları. şanslıyım o konuda
  • herkese göre değişiklik gösterir. Kimisinin saçı çabuk yağlanır kimisinin geç. Tabi uzunluk da önemli bir faktör.

Ben saçımı 2 günde 1 yıkarım. Şu ara yaz olduğu için ve uzun olduğu için hemen her gün yıkıyorum.

Fakat kısa saç için her gün yıkama saçma bence. Saçın bir miktar yağlanmasına müsade edeceksiniz sağlığı için
  • Benim saçım yağlı oluyor hergün yıkıyorum fakat saçlarım yağlanınca kıvırcık gibi dağınık bir saç oluyor saçım uzun abartı şekilde değil benim bildiğim yağ saçı uzatıyor yanlış olabilirde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancher

quote:

Orijinalden alıntı: last21second

çok yıkamak yağlanmaya sebep olur , ayrıca ben nerdeyse ortalama 1.5 günde bir yıkıyorum hatta bazen hafta boyu her gün iş dönüşü yıkıyorum ve dökülme yok... ama saçlarım 2 gün yıkamasam yağlanır bu da çok yıkamanın bi sonucudur bnm bildiğim.. ayrıca temizlikten dökülme olur mu hiç :) 3 günden az yıkarsak çok mu dökülür diye bişe olurmu hiç

Deterjanla yıkamayı kastetmiştim . Yoksa deterjan kullanmadan sadece suyla yıkamanın elbetki zararı olmaz .

ben omo matik kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutx

quote:

Orijinalden alıntı: SenSational

arkadaş mm demek istemiş bir m'yi eksik yazmış yani
    quote:

Orijinalden alıntı: Kutx

quote:

Orijinalden alıntı: Sancher

...

Her bir saç telinin aylık uzama miktarı: 1 cm

Bir günde toplam saç uzaması: 20-30 m

...

Öyle olursada bir saç, 5 günde 1 cm uzar?

5 x 20mm= 1cm
    Bu iki veride bir tutarsızlık yok mu?
    Ayrıca bir günde 20-30 m saç uzarsa?

Kardeşim o 20-30 metre. tüm saçların toplam uzama miktarı.

• abi onu bunu bilmemde acayip dökülüyo saçlarım yaaKendime yakıştıramıyorum kelliği yaş 21 daha
  • üniversiteye kadar düzenli olarak yıkardım sorun olmazdı ne yağlanma vardı ne dökülme üniveristeye gidince tembellikten bakamadık saçlara o zamandan sonra hem saç yağlanmaya başladı hem de dökülmeye başladı. özellikle uzayınca çok kötü oluyor hemn yağlanıyor saç. elimde olduğunca kısa tutuyorum ama saç kalmadı artık. mesleğimizi elimize alırsak ektireceğim valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

quote:

Orijinalden alıntı: blackcountry

dökülmelerin %90' genetiktir döküldü mü bi daha çıkmaz. (ailenin büyükerline bakın kel yoksa hiç korkmayın dedenize babanıza bakın)

%9 stresten dökülür bu dökülen saçlar huzura kavuştuğunuzda sağlıklı besleniyorsanız kendiliğinden çıkar. (bende oldu mesela oks de alnımın sağ üst kısmı açılmıştı ders çalışırken çektikçe kopuyodu. lise 1de çıktı yine kapandı çok ciddiyim çok şaşırmıştım ve sevindim.)

%1 kendiliğinden herkeste dökülür.(günde 100 tel civarı normaldir)

Ee benim babam'ın kafasının yarısı kel... yani etrafta saçlar var ama ortada yok... Dedemi bilmiyorum ama az bildiğim kadarıyla onda yokmuş dökülme galiba... Şimdi ben ayvayı yedim mi?

Maalesef.Benim de baba-amca öyle internette çözüm arıyorum saç seyrekliğine

• beyler saç ister kirli ister yağlı ister ballı olsun bunların hiç biri saç dökülmesine sebep olmaz.Saç dökülmesi saç kökü ile alakalı ki bu kökler de baya bi altında saç derisinin.Dışardan yapılan bir müdahele asla etki etmez.(Kafaya döktüğünüz kezzap değilse tabi)Saçınız dökülüyorsa ya genetiktir ya da strestendir.Genetik olması daha kuvvetli ihtimal tabiki.Bu arada günlük dökülen az miktarda saç (50-100 tel) normalmiş .Dökülen telin yerine yenisi geliyor rahat olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 22 Eylül 2013; 2:36:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.