Şimdi Ara

Önemsiz Diye Düşünüp Bagaj Havuzu İşlemli Araç Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
15.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cuma bir Honda bayisinin ikinci el kısmından 2012 model Honda Jazz aldım. İlanda bagaj, kaput ve sağ ön çamurluk değişen; sol arka çamurluk ise boyanan olarak yazıyordu. Telefonla arayıp sorduğumda şase ve podyalarda işlem olmadığı söylendi. Aracı ekspertize götürdüğümde ise tüm bunlar olduğu gibi çıktı. Bunlara ek olarak bagaj havuzunda işlem de vardı. Ekspertiz tarafından da şase ve podyalarda işlem olmadığı söylendi. Ben de şasede işlem olmayınca aracı aldım.

Bugün bagaj havuzundaki işlemin mahiyeti nedir diye internette araştırdığımda ise umduğumdan farklı şeylerle karşılaştım. Bagaj havuzuna işlem yapılmasını gerektirecek bir kaza, şaseye de zarar verebilirmiş. Sizlere bir sorayım dedim, durumun mahiyeti nedir? Sizce endişelenmem gerekli mi? Sıcağı sıcağına arabayı iade etmem gerekirse de edeyim diyorum (alırlarsa).

Bagaj havuzundaki boya işlemi:

Sağ alt köşede macun gibi bir işlem:

İçeriden dışarıya doğru bakıldığındaki macun işlemleri:

Sizce problem edilecek bir durum mu bu?

• Önden kazali arac alinmaz diyerek arkadan kaza yapmis hyundai accent blue aldik ticari taksi icin meger bunun arkadan kaza yapani dikiş tutmuyormuş 1 sene zor dayandik sattik az bi yagmur yagdiginda arka koltuk sirilsiklam oluyordu bi turlu cozemedik bunlarda da bu sikinti varmis insallah boyle sorununuz olmaz
    Arkadan ufak bir kaza bile su almaya neden olabiliyor. Zor çözülüyor yada yineleniyor sorun. Ufak bir tampon hasarı yüzünden bile yıllarca aracım su aldı malesef. Onarım yetkili serviste yapılmıştı bu arada.

Boya harici ucuz olmadıkça hasar görmüş arabaya tövbe ettim.

Millet boşuna orjinal takıntılı değilmiş onu anladım.

0 km alırsın başına da gelebilir illa ki, yaptırır binersin ama diğer türlü uygun fiyatlı olmadıkça zor.

İade ihtimali var diye yazdım yoksa canın sıkılsın istemem doğrusu.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Bagaj Havuzu İşlemli Araç Alınır Mı?

"Bagaj havuzu işlemli" terimi, aracın arka panelinin fabrika tarafından kesilerek karavan veya minibüse dönüştürülmesi işlemini ifade eder. Bu işlem, araçta ilave bir bagaj alanı oluşturarak daha fazla eşya taşınmasına olanak tanır.

Bagaj Havuzu İşlemli Araçların Avantajları:

• İlave Bagaj Alanı: İşlem, aracın bagaj kapasitesini önemli ölçüde artırır, bu da özellikle seyahat etmeyi veya büyük eşyalar taşımayı sevenler için faydalıdır.
    • Kişiselleştirilmiş Kullanım: Bagaj havuzu işlemli araçlar, çeşitli amaçlar için özelleştirilebilir. Kamp ekipmanları taşımak için kullanılabilir veya bir uyku alanı oluşturmak için açılıp genişletilebilir.
    • Daha Yüksek Yeniden Satış Değeri: Bagaj havuzu işlemli araçlar, özel özellikleri nedeniyle standart modellere göre daha yüksek bir yeniden satış değerine sahip olabilir.

Bagaj Havuzu İşlemli Araçların Dezavantajları:

• Değiştirilmiş Şasi: Kesme işlemi, aracın şasisinde değişiklikler yapar, bu da gelecekteki onarımları veya modifikasyonları etkileyebilir.
    • Azalan Araç Değeri: Bazı durumlarda, bagaj havuzu işlemi aracın orijinal değerini azaltabilir.
    • Güvenlik Hususları: İşlem, aracın yapısal bütünlüğünü etkileyebilir, bu nedenle güvenlik önlemlerinin dikkatlice alınması gerekir.

Bagaj Havuzu İşlemli Araç Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Güvenlik: Aracın güvenli bir şekilde dönüştürülmesini sağlamak için yetkili bir servise başvurmak esastır.
    • İşçilik Kalitesi: İşçilik kalitesi aracın güvenliğini, dayanıklılığını ve genel performansını etkiler.
    • Garanti: İşlemden kaynaklanan herhangi bir sorun için kapsamlı bir garanti olup olmadığını kontrol etmek önemlidir.
    • Amaç: Aracı hangi amaçlarla kullanacağınızı ve ilave bagaj alanının ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını düşünmek gerekir.

Sonuç olarak, bagaj havuzu işlemli araçlar özel ihtiyaçları olanlar için bir seçenek olabilir. Ancak işlem işleminden önce potansiyel avantajları ve dezavantajları dikkatlice değerlendirmek gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önden kazali arac alinmaz diyerek arkadan kaza yapmis hyundai accent blue aldik ticari taksi icin meger bunun arkadan kaza yapani dikiş tutmuyormuş 1 sene zor dayandik sattik az bi yagmur yagdiginda arka koltuk sirilsiklam oluyordu bi turlu cozemedik bunlarda da bu sikinti varmis insallah boyle sorununuz olmaz
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

Hocam araçta 4 tane tramer kaydı var. Bu kayıtlar 2012 ve 2015 seneleri arası, 5'şer bin liralık. Araç satın alındığı günden bugüne kadar kaskolu kullanılmış. Kaput, bagaj ve ön far Honda yetkili servisinde değişmiş. Yetkili servisler basit bir bükülmede bile kaput veya bagaj kapısını değiştirdikleri için, muhtemelen öyle bir kaza yaşamıştır diye düşünerek almıştım aslında. Bir de 11 sene kasko yaptıran adam, motor ve şanzıman bakımlarını da düzenli yaptırmıştır diye dusundum. Şasede de sorun yoksa, isterse tüm kapıları değişsin ne olacak dedim.

Bu havuz meselesi aklımı karıştırdı ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 17 Temmuz 2023; 23:29:32 >
  • Benim içim rahat etmezdi şahsen
  • abandonware A kullanıcısına yanıt

2012 dolar kuru 1.76₺

2015 dolar kuru 2.22₺

Bugunun sartlarinda o önemsiz dediginiz her 5 binlik tramerin bugunku karsiligi 75.000₺

• Arkadan ufak bir kaza bile su almaya neden olabiliyor. Zor çözülüyor yada yineleniyor sorun. Ufak bir tampon hasarı yüzünden bile yıllarca aracım su aldı malesef. Onarım yetkili serviste yapılmıştı bu arada.

Boya harici ucuz olmadıkça hasar görmüş arabaya tövbe ettim.

Millet boşuna orjinal takıntılı değilmiş onu anladım.

0 km alırsın başına da gelebilir illa ki, yaptırır binersin ama diğer türlü uygun fiyatlı olmadıkça zor.

İade ihtimali var diye yazdım yoksa canın sıkılsın istemem doğrusu.
  • Arkadan pert kayıtlı araca biniyorum gerisi hatasız işçiliği beğendim ve aldım ayrıca çok bakımlıydı ve uyguna aldım alırken ilandaki en ucuz aractan 100k altına aldım, sorunsuz biniyorum, aracın düzgünse dert etme bin
  • Hocam bende arkadan kazalı Albea var(tampon,bagaj,sol arka çamurluk,havuz,panel,şasi kolu değişmiş ; inceleyen ustalar düzgün yapılmış dediler her seferinde) çok şükür en ufak su alma vs yaşamadım bir daha olsa tercih ederim…Sorun olmayacaktır kafanız rahat olsun çoğu kişi fark etmeyecektir bile …
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

Esasen önemsiz demedim ama kasko tarafından yetkili serviste yapılan ve kaput/bagaj gibi komple değişim olan bir işlem için normal diye düşünmüştüm aslındaÖnemsiz Diye Düşünüp Bagaj Havuzu İşlemli Araç Aldım 

Şu an yeni kasa bir Jazz'in yetkili serviste kaputunu değiştirsek kaç lira tutar ki acaba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 18 Temmuz 2023; 0:15:35 >
  • Daft Punk D kullanıcısına yanıt

Hocam su alma nasıl oluyor? Gece yağmurdan sonra sabah aracınıza bindiğinizde nemli mi oluyor mesela? Ya da küf mu yapıyor? Ben küf izine rastlamadım araçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: toyota16

Hocam bende arkadan kazalı Albea var(tampon,bagaj,sol arka çamurluk,havuz,panel,şasi kolu değişmiş ; inceleyen ustalar düzgün yapılmış dediler her seferinde) çok şükür en ufak su alma vs yaşamadım bir daha olsa tercih ederim…Sorun olmayacaktır kafanız rahat olsun çoğu kişi fark etmeyecektir bile …

Aracı Eskişehir'den alıp Ankara'ya getirmiştim. Yarın başka ustalara da gösterip bir sorayım bakalım madem...

• Benz Jilzay kullanıcısına yanıt

Esasen aracı 5-10 yıl kullanmayı planlıyoruz. Bundan önce de 2003 model Jazz'ımız vardı, artık 20 yıllık olduğu için satmak istedim. Yılda 5 bin km yapıyor zaten annem, başka da kullanan yok.

Tek derdim aracın bir kusuru nedeniyle kaza anında beklenmedik bir durum yasamamak. Araç düzgün görünüyor. Sahibi sıfır Honda alırken bayiye takasa vermiş. Başka da bilmiyorum daha 2-3 gün oldu alalı.

• Lifte kaldırıp alttanda bakabilirsiniz daha iyi olur bana göre en büyük sıkıntı sağı solu ekli arabalar, kaza anında kopuyorlar, airbagler orj aktif ise pek sorun olmayacaktır. Sonuçta kazada ne olur bilinmez siz kemer takın önleminizi alın gerisi hayat, benim aracım stage 2+ birde gazlıyorum piste filan giriyorum pert kayıtlı arabayla önemli olan nerde nesi var bilmek

Bagaj döşemesi biraz yıpranmış oluyor çok aldıysa. Islanıp, kuruyor sürekli. Anlaşılmadan binilirse koku oluyor uzun süre kalması halinde.

En barizi araba camları buhar oluyor.

Geceden park ettin sabaha camlarda buğu varsa su alıyordur. Kuruyunca kapalı alan olduğu için buharlaşıyor.

Komşunun arabası da alıyor mesela yağmurdan sonra hep camlarda buğu var.

Mutlaka olur diye birşey yok, zaten piyasada ufak tefek bile olsa kazalı olmayan araba yok. Ama böyle bir ihtimal var malesef.

• Bagaj havuzu hasarlı ya da işlemli araba arkadan küçük olmayan bir kaza geçirmiştir, çünkü hasar arka paneli geçip havuz sacına girmiştir ve havuz sacı hasar almıştır, düzeltilip boyananı ekspertiz raporunda işlemli ya da boyalı diye geçerken hasarlı hali ile onarımsız bırakılanı eksper raporunda hasarlı diye geçer.

Bagaj havuzu bir aracın ana iskeletine bağlı önemli bir iç gövde parçasıdır, hasar aldığında düzeltilip eskisi gibi olan yani geri dönüşü olan bir dış kabuk parçası (çamurluk, kapı gibi) değildir, bagaj havuzu hasarlı ya da işlemli araçlar yukarıdaki arkadaşların da bahsettiği gibi geri dönüşü olamayan birçok önemli sorunu beraberinde getirebilir,

bu yüzden bagaj havuzu hasarlı ya da işlemli boyalı araçlar hatasız araçlara göre fiyatı çok düşük olduğunda yukarıdaki anlattığım durumları da bilerek ve razı olarak alınabilir,

diye düşünüyorum.

• Benim araca arkadan yaklaşık 20 km hızla corolla carptı. Bagaj havuzunun o dış kısımlarının bazı yerleri içe çöktü. Arka tampon iç tarafında koruma demiri olmadığından direk bagaj havuzu göçtü. Yani illaki büyük kazada hasar alıyo diye bi olay yok.

Bu arada ufuk honda daki jazz ı mı aldın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 18 Temmuz 2023; 2:16:36 >
  • Arabayı bugün biri kaportacı diğeri oto tamir dükkanı olan 2 farklı tanıdık ustaya gösterdim. Her ikisi de önde ve arkada şasede sorun olmadığını ve havuzdaki işlemin önemsiz olduğunu söylediler. Havuzdaki işlemin aracın gidişine ve kaza anındaki tepkisine bir etkisi olmaz, problem olacak bir durum yok dediler. Eksperi teyit etmiş oldular yani. Araba arkadan su alır mı dediğimde, işçiliğini düzgün yapmışlar sorun yaşamazsın dediler (zaman gösterecek artık bunu). Kaportacı usta aracı beğendiğini ve iyi durumda olduğunu söyledi.

Benim araç özelinde durum böyle arkadaşlar. Gelişmeden haberdar edeyim dedim.

Mesajlarına doğrudan yanıt vermediğim @Benz Jilzay , @Daft Punk , @blueSKYLINE , @Dark Territory üyelerine ve diğer mesajı bulunan üyelere yardımları için teşekkür ederim.

• Dark Territory kullanıcısına yanıt

Evet hocam tam olarak o aracı aldım cuma günü. 2003 model Honda Jazz'ımızı takasa vererek aldım, fiyatlar makul gibiydi inşallah kazıklanmamışımdır.

Jazz çok pratik bir araba. Küçücük arabayla tek seferde neler neler taşıdık, anlatsak inanmazsınız. Bu sebepten dolayı Jazz'ı bir kere kullandıktan sonra başka bir araba kullanamıyorsunuz  

Görmüştüm o aracı güzeldi. Hayırlı uğurlu olsun :) Bendede nissan note var jazz dan farkı yok genişlik olarak. Arka koltuklar öne arkaya sürgülü falan. İçi geniş tavan yüksek ferah araç. Pratik kullanışlı arabalar japon arabaları. Önceki aracım fiestaydı şu üstte yazdığım bagaj havuzu yamulan. O küçük bi araçtı note la jazzla mukayese edilemez

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.