Şimdi Ara

Sıfır araba alana yalıtım yaptır demek nasıl bir kafadır? 🤔 (Otopark, Civic ve Forester)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu tür mevzular uzağım. Bi insana Civic için 167 bin, forester için 386 bin birim para ver deyip, birde üstüne ses yalıtımı yaptır demek nasıl bir kafadır? ve yaptıran hangi dünyadandır? 3üncü dünya? 1inci veya 2inci dünya? Bence hiç bir dünyadan değildir! Bizim gibi istisnai dünyalar hariç! işin garibi, baya da iyi satıyormuş. (Civic)

Yanlış anlaşılmasın, amacım markaları kötülemek değil. Zaten aynı segmentlerde, yalıtım standartları benzer oluyordur heralde. (kimisi Almanlarda, hatta vw'nin alt segment araçlarında filan daha iyi diyor, ama aşırı bir fark olduğunu sanmam. Hatta aynı segment araçları bizzat test bile etsem, aradaki farkı anlayabileceğimi yada beni rahatsız edeceğini sanmam) Eleştirim: bu ekonomik krizde bu kadar yüksek paralar verip, birde ekstradan ses yalıtımı için para harcamak/ harcamaya teşvik etmek nasıl bir ruh halidir? bunu merak ediyorum. Hele üst paketlerde  50 binlerin ve daha fazla paranın havada uçtuğu veya uçurulduğu (ben 'keriz silkeleme' diye adlandırıyorum) durum ayrı bir konu..

Not: forester videosunda, profesyonel yalıtım yaptığı söylenen garaj ismide verildi. En reklamından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 17 Ocak 2020; 17:12:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Söküp takılan trim parçaları asla fabrikada takılmış kadar düzgün olmuyor. Araç sıfırken sorun olmasa bile ileriki dönemlerde en kötü ihtimalle kırılmasa bile trim sesi yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

Söküp takılan trim parçaları asla fabrikada takılmış kadar düzgün olmuyor. Araç sıfırken sorun olmasa bile ileriki dönemlerde en kötü ihtimalle kırılmasa bile trim sesi yapar.
    Dediğiniz gibi zamanla trim sesi oluşabiliyor ama bu zat bugün arabayı aldık, yarım ses yalıtımı yaptıralım modunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 17 Ocak 2020; 17:20:5 >
  • Onun tadını alan her arabada aynısını arıyor.

İyi bir ses sistemi olan araca binince sonraki araçlarda da benzer ses sistemini istiyorsunuz.

Donanımlı araçtan donanımsız araca geçince çok kullandığınız donanımları arıyorsunuz.

Yalıtım yaptırıp aradaki farkı görünce de tavsiye ediyorsunuz.

Bence normal bir durum.

• Zamanla trim sesi oluşmaz, tam tersi iyi işçilik trim sesini azaltır.

• Sinanı çok severim severek de takip ederim. Ancak bu yalıtım olayında reklam aldığının farkındayım. Proje arabası var ford taunus. Onun işleri de yalıtımda bahsi geçen garajda yapıldı. Muhtemelen reklam karşılığı ücretsiz yapılmıştır. Kızmıyorum reklam almak da zorunda sonuçta hayatını idame ettirmek için bu işi yapıyor. Yani diyeceğim çok takılmamak lazım.

• Bir ürün bedavaysa müşteri bizizdir.
    Reklam engelleyiciler derhal şikayete bağlı kanal engelleme getirmeli. Atıyorum o kanalı izleyen 100 kişiden x'i reklam var diye şikayet ettiyse kara listeye alınmalı.

İlke edindiğim bir görüş var: İyi malın/hizmetin reklama ihtiyacı olmaz.

İzlenmeden kazanıyorsun işte, ne diye reklam alıyorsun daha. Abonelikten çıktım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Civic dediğin araç C segment japonyanın şahini, yalıtımı ortada her şeyi ortada adamın dediği doğru yanlış olan bizim vergilerimiz. 35-40 bin liralık arabalara dünya para verince iyi bir araba almış olmuyoruz vergi ve kur farkı almış oluyoruz. Japonların genel sıkıntısı zaten yalıtım. reklam arıyorsan buna kıyafet veren adam var orjioki midir sitilciadam mıdır ne zıkkımsa asıl o reklam, 3 kuruş etmeyecek kıyafetleri üzerinde marka var diye kazığa satmaya çalışıp reklam yaptırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Sinanı çok severim severek de takip ederim. Ancak bu yalıtım olayında reklam aldığının farkındayım. Proje arabası var ford taunus. Onun işleri de yalıtımda bahsi geçen garajda yapıldı. Muhtemelen reklam karşılığı ücretsiz yapılmıştır. Kızmıyorum reklam almak da zorunda sonuçta hayatını idame ettirmek için bu işi yapıyor. Yani diyeceğim çok takılmamak lazım.
    Valla ben bi türlü sevemedim. Böyle tilki bakışlı sinsi bi yanı var. Yani bu zat bana hiç samimi gelmiyor. Hele bu zatın yüzünden, bazı niş Alfaların fiyatları uçuyor, absürtleşiyor, kendisine daha da uyuz oluyorum.

Ama reklam mevzusuna karşı değilim, genel konuşacak olursam, yeter ki milleti mal yerine koymasınlar, reklam yapmıyormuş gibi yapıp reklam yapmasınlar, kafi.

Bu arada bu sektörde otoseyir, motor 1 ve sekizsilindir bana daha samimi ve diğerlerine göre, görece tarafsız geliyor. Hatta bu Motor 1'in petronas yağlarının sunduğu güzel serileri var, hastasıyım. Yani şuan arabam olmuş olsa, sırf bunlara güzellik olsun diye petronas yağ alıp deneme babında kullanırdım.

Velhasıl, bu Sinan denen zat, yeni Guilia videosunda izleyicileri ile diğer kamerası bozulduğu için tepe kamaresıyla çekimden dolayı idare edin diyor, hatta "idare edemem anne diyen çocuk videosu koyup kendince dalgasını geçdiğini zannediyor. yani kendisini kaale almıyorum, pek izlemiyorum ama özel araçlar veya sadace ona konuk olan araçlar yüzünden dislike atıp arada bir izliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 17 Ocak 2020; 18:5:27 >

• Gereksiz risk işinin erbabı titiz bir usta yapacaksa bişey dememde sanayide sök tak gibi önemsiz işleri çıraklar yapar. Çırağın yetenekliside vardır ama önemli bir kısmıda kafasız teknik işlerden anlamaz. Tavan döşemeleri koltuklar taban halıları vs sökülürlen izlerseniz aklınız gider. Bişey kırılırsa hiç söylemezler platik kaynak silikon vs tuttururlar.

Hele bide ziebart alt takıma zift uygulaması yapanlar var büyük rezalet koruma takmadan rattgele zifti basıyor motor kısmı komple leş gibi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic yalıtım ve şanzıman hariç parasına göre fena olmayan bir araç. E Yalıtım sorununu da 4 bine falan çözüp rahatça binmek kötü birşey mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben konferansta dinleme ve konferanstan sonra birebir konuşma fırsatı buldum Sinan Koç ile, seminer bitti çıkışta 1,5-2 saat tek tek herkesin sorusunu dinledi cevapladı. sinsilik konusunda size katılmıyorum

• Ben instagramda bahsi geçen firmanın sayfasını gördüm biraz bakınca cidden insan hayret ediyor, o yüz bin liralara verdiğimiz arabaların içine yalıtım diye karton kutudan bir kesit koyan mı dersiniz, koli bandıyla kablo tutturan marka mı dersiniz ne ararsanız var hele para verilip alınan ses sitemi opsiyonlu arabaları gösteriyor evlere şenlik tercih meselesi bence yani o dedi diye koşup gidip yaptıramam şahsen ben ucuz bir iş değil videonun birinde söylemişti sanırım boyuta göre de değişiyormuş, o paraları duyunca yol sesine aşık olduğumu hatırlıyorum

• yalıtım arıyorsanız japondan uzak durun konunun özeti bu arkadaşlar.

• Boş yapmışsın.

• zevk,görece,empati.
  • Bu piyasayı başlatan sinandır. 2012lerden beri otopark kanalını ve kendisini çok geliştirdi. Bilmediğin için konuşuyorsun bence asıl o motor1 denilen kanal sadece reklam ve fabrika teknik verileri üzerine kurulu bir kanal. Asla müşteri gözüyle birşey anlatmıyorlar. Hele geyik testi videoları rezaler. Km71 kanalında olandan daha geniş bir aralık var kukaların arasında, her araç 80 üzerine geçiyor ve her araç üstün performans sergiliyor. Tamamen kandırmaca.

• Adam yalıtımı kafaya çok takıyorsan böyle bir çözüm var demiş işte ne var bunda ? Reklamsa reklam

• quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Bu piyasayı başlatan sinandır. 2012lerden beri otopark kanalını ve kendisini çok geliştirdi. Bilmediğin için konuşuyorsun bence asıl o motor1 denilen kanal sadece reklam ve fabrika teknik verileri üzerine kurulu bir kanal. Asla müşteri gözüyle birşey anlatmıyorlar. Hele geyik testi videoları rezaler. Km71 kanalında olandan daha geniş bir aralık var kukaların arasında, her araç 80 üzerine geçiyor ve her araç üstün performans sergiliyor. Tamamen kandırmaca.
    Senin görüşün farklı olabilir ama benim görüşüm Sinan için yukarıda yazdığım gibidir. Ve sen, Sinan için farklı düşünüyorsun diye, seni birşeyleri bilmemekle de itham etmeyeceğim, senin gibi. Ama Sinan'ın daha beteri doğan kabaktır. Nasıl iğrenç reklamlar yaptığını görmek için şu videoya bakın;
    Doğan Kabakyoutube
    2. El Araba Alıp Satıp Para Kazanılır mı?
    https://www.youtube.com/watch?v=j_EX41KMBq4&app=desktop
    2 el oto satan bir bayiye, 10 bin dolar karşılığında franchising verip milleti silkeleyeceklermiş, pardon zengin edeceklermiş. malum, krizden kendine pay çıkaran, yeni yetme al satçıları aynı taktikle öpeceklermiş. tabi gaza gelen kazlardan bulurlarsa.

Geyik testleri ilgimi çekmediği için izlemiyorum ve bu konuda bir bilgim maalesef yok.

Motor1'de Onur Koray gibi saygı duyduğum duayen isimler var. Motor 1 global bir marka olduğu için eleştiride daha cesur olduklarını düşünüyor ve gözlemliyorum. Ayrıca diğer kanallarda rastlamadığım ve çok ilgimi çeken, bilgilendirici top listeleri var.

Reklam konusuna gelecek olursam, motor 1de üstü kapalı reklamlar yok! Ama nsx ile civicleri kapıştırdıkları drag & rolling yarışları tiyatral olarak görüyor ve aşırı rahatsız oluyorum. Ama incele videolarında, araçların artılarını, eksiklerini, neden alınmalı, neden alınmamalı gibi eleştirilerini olabildiğince objektif olarak yaptıklarını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-13B66B2D0 -- 17 Ocak 2020; 21:8:54 >

• Reklam kokusu aldım sanki. Aslında videolarda arabaların yalıtımlarına değinmesi güzel. Hani yeterli bir yalıtımı var mı, lastik(yol) sesi, trim sesi, motor sesi, rüzgar sesi vb. geliyor mu bunları söylüyor. Buraya kadar okey. Ama burdan sonrası sizin de dediğiniz gibi düşündürüyor insanı. Bir arabaya 200-300k para verip sonra yalıtım yaptırmak mantıklı gelmiyor bana. Fabrika çıkışlı yalıtımı daha iyi bir model alırım eğerki yalıtımı birinci önceliğim olarak görüyorsam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.