< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.bozok -- 6 Haziran 2019; 18:16:51 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.bozok -- 6 Haziran 2019; 18:16:51 > |
9 yıl daha binilir hocam gayet iyi duruyor
|
Yanaklardan nasıl çatlamış arkadaş siz şaşırdınız mı ya 9 yıllık lastikle gezilir mi? Hadi kendi hayatını takmıyorsun da elalemin canını düşün.Ne modellerle aynı yollara çıkıyoruz ya.
|
Bu tür konuların troll olarak açıldığını sanıyorum; 9 yıl araç kullan iyi kötü, en az 4-5 muayene bir sürü bakım yaptır sonra da tekerim nasıl diye konu aç abs devreye giriyor vs. diye.
5yıl/50000km yi geçirmeyin mümkün mertebe google aramalarından gelenler için cevabı da yazalım. |
Lastiğin ömrü 5 yıl 10 yıl 3 yıl diye değer biçilmez.
Lastiğin ömrünün dolduğu şöyle anlaşılır:
Lastiğinizin ömrü dolmuş. Frende tutunamıyor, patinaja düştüğünde ses yapacak kadar da tutunamıyor ve yanakları çatlamış. İsterse 1 yıllık lastik olsun bu belirtiler varsa lastiği değiştirmeniz gerekir. 11 yıllık lastiklerle gezmiş birisiyim. Lastiklerde çatlama yok gibiydi, yol tutuşu ise muntazamdı. Hala kullanılırdı ama artık yoklar. 2007 üretimli Bridgestone'larım ile binlerce kilometre uzun yol yaptım, karda kışta kıyamette her türlü koşulda kullandım. Hiç de yol tutuş sorunu yaşamadım, ABS'nin devreye girdiğini hatırlamam desem yeridir. Lastiğin ömrü kilometre ya da yaşla değil, gösterdiği performans ve kondisyonu ile değerlendirilir. Bunu 2 yıllık (Emin değilim 3 de olabilir) ve dişleri sağlam, çatlaksız Kumho'lar ile duramayarak tek kazamı yapmış birisi olarak söylüyorum. Allah kaza sayısını artırmasın. 5 yıllık Petlas'larımı da yol tutuştan şikayetim olmadığı halde lastiğin her yeri kılcal çatlak olmuştu. Değiştirdim. |
Bir lastiğin sağlıklı ömrü 5 yıl falan maksimum hadi garajda durdu güneş görmedi falan diyelim 7 yıl olsun.
Araba kaç binde bilmem ama her türlü değiştirmelisiniz bayatlamış iyice kılcal kılcal olmuş. Allah koruya yüksek hızlarda fazla ısındığında özellikle yanaktan yarma yapıp kazaya sebebiyet verebilir. Derhal değiştirin derim. Lastik araba da en önem verilmesi gereken parçadır güvenliğimiz için. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 404NotFounD -- 6 Haziran 2019; 17:42:36 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NazımHikmetRan -- 6 Haziran 2019; 22:37:33 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 6 Haziran 2019; 22:39:59 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 7 Haziran 2019; 20:32:25 > |
|
|