Şimdi Ara

Yeni Michelin Primacy 4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
224
Cevap
4
Favori
97.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Michelin cok tutulan, primacy 3’ ten sonra uzerinde uzun yillar calistigi MP4’u satisa sundu. Michelin’in bu lastigi gelistirirken en cok uzerinde durdugu konu ise yeni gelistirdigi malzeme bileseni ve lastik deseni ile birlikte, rakiplerine oranla ( turanza, p7, egp,cpc5) 18000 km daha uzun omur ve legal limit olan 1,6 mm dis derinliginde bile cok ustun performans gostermesi oldu. Zaten konfor, ses ve yakit tuketimi acisindan referans olan mp3’un uzerine bir de omur, islak, kuru zemin(ozellikle asindaktan sonra bile) yol tutusu gelistirilmis. Bakalim premium segmentte yeni bir referans olabilecek mi?

https://www.tyrepress.com/2017/09/new-primacy-4-a-concrete-demonstration-of-michelins-1-6mm-strategy/

https://www.google.com.tr/amp/s/m.haberler.com/amp/yeni-michelin-primacy-4-ile-18-bin-km-daha-uzun-10101718-haberi/

• 3 sene ve 38000 km dir kullanıyorum 2011 1.6 tdi octavia da ve araci aldığım sahibi 5.000 km kullanip bana satti. Şükür hiç sıkıntı yasamadim. Ne yol sesi ne yol tutuşu. Allah nazarlardan saklasın. Bidaha olda primacy 3 alırım geliştirmişler hatta primacy 4 alirim valla.
    golf 7 aracıma primacy 4 lastik aldım. 4 senelik pirelli p7 deneyimimden sonra bu lastik için bilgi vermek istedim.

Ebat : 225 45 R17
    ( Tüketim : B , Yağmur : A , Ses :68db)

Artıları:
    Kesinlikle sessiz bir lastik
    Konforlu, çukur ve tümseklere daha iyi tepki alıyorum
    Daha iyi yola tutunuyor ( Aracımdaki patinaja düşme sorunu (muhtemelen eskimiş lastik kaynaklı) sona erdi)
    Tutunmanın artışı sonrası tüketimin düşeceğini düşünüyorum

Eksileri:
    Viraj performansı beklentimin altında kaldı fakat lastiğin çok yeni olması kaynaklı olabilir.Belirli bir süre sonra lastik daha iyi tepki verecektir.

Kısacası konfor ve tüketim için primacy 4 , spor kullanım için pilot sport 4 derim.
  • Golf 6 aracımda Primacy 3 kullandım 205/55/16 ebatlarında. Lastiğe özel miydi bilmiyorum ama aşırı bir memnuniyetsizliğim vardı o lastiklere karşı. Kışlık Conti TS860'ı söktürüp Primacy 3'lere geçinde ne yol tutuş kaldı ne fren performansı kaldı

Michelin'den alırsam belki bir Pilot Sport 4
  • Dün akşam bir tanıdık aracında bi 5 km kadar kullandım. Araç jetta 2013, az çok olması gereken lastik sesini biliyorum. Bu lastik bana sessiz geldi, o açıdan iyi diyebilirim. 205 55 16 olduğu için midir kasislerde de konforluydu. Başka yorum yapabilecek kadar kullanmadım.
    Listesi 390 mış da 340 tlye fln almış tanesini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 9 Mart 2018; 8:12:27 >
  • Yaklaşık 2 yıl önce aldığım sıfır aracın üstünde gelmişti Primacy 3, 5.500 km dayanabilmiştim sadece, söktürüp Eagle F1 Asymmetric 3 taktırmıştım. Primacy 3 kadar yol tutuş özürlüsü lastik görmedim.

4 değil isterse 14. nesli çıksın Primacy serisine ilişeceğimi sanmıyorum.
  • primacy michealinın premıum modeli..ödüllü ve kaliteli bir lastik..genelde bu lastiği fabrika çıkışı kullanmırlar pahalı diye..merco bmw audi dışında..benim audide bu yıl çıkan bridgestone turanza t005 gelmişti..2017 ekim ayında tanıtıldı..gayet basarlı bulmuştum..primacy conti cpc5-6 goodyear efficent grip bu işte iyiler..
  • Primacy serisine iyi diyen sofor koltuguna oturmasin canimiza kasti mi var nedir. Hayatim boyunca boyle kotu yol tutan,ses yapan lastik gormedim.
  • bu lastikler konuşulmaya başlayınca biraz araştırdım.

Her forumda primacy 3 hakkında binlerce negatif yorum gördünce direkt vazgaçtim.

yukarda bir arkadaşın dediği gibi daha kullanmadan diyebilirim ki değil 4 14. nesilde çıkarsalar girilmez bu riske.

Şu an için en güncel lastik nokain eLine 2 yaz lastiği onuda bulabilene aşk olsun. Piyasada 205/55 R16 yok..

Maximum 3 hafta daha bekleyeceğim. Yine bulamazsam goodyear egp alırım sanırsam.
  • Eski araçlarımda kullanmıştım.

Genel olarak iyi bir lastik ancak 30-35.000km den sonra tutunma özellikleri aniden bozulmuştu (diş derinliği değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 27 Mart 2018; 13:9:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andios

bu lastikler konuşulmaya başlayınca biraz araştırdım.

Her forumda primacy 3 hakkında binlerce negatif yorum gördünce direkt vazgaçtim.

yukarda bir arkadaşın dediği gibi daha kullanmadan diyebilirim ki değil 4 14. nesilde çıkarsalar girilmez bu riske.

Şu an için en güncel lastik nokain eLine 2 yaz lastiği onuda bulabilene aşk olsun. Piyasada 205/55 R16 yok..

Maximum 3 hafta daha bekleyeceğim. Yine bulamazsam goodyear egp alırım sanırsam.

goodyear almayın hocam.

www.tyrereviews.co.uk
    2018 ADAC Summer Tyre Test 205 55 R16 - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-ADAC-Summer-Tyre-Test-205-55-R16.htm

• ADAC testleri hangi zeminde yapmış bilemedim. Primacy 3 rezil bir lastikti. Bakalım 4 nasıl olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 9 Mart 2018; 21:42:23 >
  • Focusun üzerinde primacy 3 geliyor, ben yol tutuşundan memnunum burdakilerin aksine.

Belki Almanya üretim olduğu içindir bilemiyorum.

Benim beğenmediğim yanı 3. yılında yanaklar komple kılcal çatlak oldu.
  • 2014 Sonunda Fd6 civic aldığımda altında primacy3 vardı. Lastik yeni değildi biraz km. yapmıştı. Uzun yolda yağmurlu havada en ufak su birikintisinde vsa devreye sokuyordu lastik.

Ardından goodyear egp taktım 1 takım. Özellikle ıslak zemin performansı başarılı bir lastik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator93

quote:

goodyear almayın hocam.

www.tyrereviews.co.uk

2015 - 2016 ve 2017 testlerinde daha başarılı bir lastikti. İlk 3'e girmişliğide var.

Şimdi üzerine yeni seri çok lastik çıktığı için aşınma direnci yok desen vs.. derken diğerlerine daha çok puan veriyorlar.

Neredeyse her testte 1. yaptıkları continental premium contact 5 'i 4 yıl kullandım ve gördüm ki testler pek birşey ifade etmiyor. Kullanıcı deneyimleri daha değerli.

https://forum.donanimhaber.com/inceleme-yeni-goodyear-efficientgrip-performance-lastikleri--73371426-49

• quote:

Orijinalden alıntı: predator93

quote:

goodyear almayın hocam.

www.tyrereviews.co.uk

Bu testlerin çoğunun çöp olduğunu düşünüyorum artık. Bir sürü testte ilk 3'e girmiş hatta çoğunda 1. olmuş olan Goodyear EGP burda 12. olmuş.

• Ürün 1 :
    urun.n11.com
    Michelin 205/55r16 91v Prımacy 4 Almanya 2019 Üretim - n11.com
    https://urun.n11.com/oto-lastik/michelin-20555-r16-91v-primacy-4-yeni-desen47hafta-2017-P162372512

Ürün 2 :

2. üründe sonra MI yazılmış. Desen, malzeme vs farkları var mıdır sizce?

• talharo123 T kullanıcısına yanıt
    3 sene ve 38000 km dir kullanıyorum 2011 1.6 tdi octavia da ve araci aldığım sahibi 5.000 km kullanip bana satti. Şükür hiç sıkıntı yasamadim. Ne yol sesi ne yol tutuşu. Allah nazarlardan saklasın. Bidaha olda primacy 3 alırım geliştirmişler hatta primacy 4 alirim valla.
  • P3 ün en büyük sorunu ekonomik ömür olmuştu. 25k dan sonra neredeyse kullanan herkes şikayet ediyordu. P4 bu enkazı kaldırır mı bilemiyorum
  • mfeker89 kullanıcısına yanıt
    Primacy serisi ekonomi/giris serisi,herseyden biraz var ama hepsinden cok az var maalesef. Orta-ust sinif lastiklerle arasinda daglar kadar fark var.
  • 195 /65/15 ebatindaki Energy saver kullanmistim eski aracimda 3 sezon , pirelli cintirato p1 den cok daha iyi bi lastikti memnun kalmistim pirelli 2. Sezonda inanilmaz sertlesmisti eger primacy 3 gercekten energy saverdan her anlamda ustunse iyi bi lastiktir zaten
  • Michelin Primacy Hp'yi 75.000, P3'ü 94.000 km kullanan birş olarak çok çok memnundum. Son seferde bütçemi sarsmamak için almadım. Perişanım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.