Şimdi Ara

Yeni Michelin Primacy 4 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
4
Favori
97.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cormen

CC var. Mevsim geçişlerinde bahsedilen zeminde bitik lastikten daha bitik davranıyor.
    Onu da kullanmıştım, performans beklentim yoktu hafif kış şartları için almıştım.

Su tahliyesi, titreşim ve ses düzeyi çok iyiydi ama o da çok kolay patinaja kalıyordu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Teşekkür ederim.

Modifiyeli Ford ve Opel’lerimde genelde Michelin olurdu ve parlak asfaltta tutunma çok azdı, şuan Tucson 1.6 Turbo var üzerinde de Continental’in CSC5 SUV’u.

Sedan gibi tutunma özellikleri beklemiyorum ama yine de gücünü bir nebze keyfe çevirebilmek için asfaltta keyif veren modelleri bilmek istedim.
    Csc5 de sorun yaşadıysanız diğer markalarda durum çok daha vahim, lastik basınçlarını tavsiye değerinden aşağı veya yukarı oynayarak biraz daha iyi tutunma sağlanabiliyor bu tür asfalt üzerinde, dikkat edilmesi gereken hep soğuk lastik üzerinden basıncı ayarlamak.

• |RS| kullanıcısına yanıt
    CSC5 lerden çok memnunum ancak hem aracım çok yeni hem ilk defa Continental kullanıyorum.

Memnuniyetin araçtan mı lastikten mi yoksa her ikisinin birlikteliğinden mi olduğunu anlamam için Tucson’la farklı lastikleri de tecrübe etmem gerek.

Şuan için diyebileceğim bu kombinasyonla peşpeşe gelen apekslerden beklediğimden hızlı şekilde geçebildiğim.

• Lastik takintim yok ama.bi testini izlemistim tutmuyodu yol dahil hiçbirşeyi

• cesmuru kullanıcısına yanıt
    Hocam Elazığdaki Michelin bayiden aldım.

Bu arada lastikler şimdilik çok iyi. ilerleyen zamanlar ne gösterir bilemem fakat şuanki durumda conti ile kıyaslamam bile.
  • Haftasonu ilk olarak cts gece 2 gibi 50km otoban yolu ile havaalanına gittim. Tabiri caizse deli gibi kullandım. Her virajda aracın sınırlarını dahi geçtim. esp ile topladı bir kaç defa. Düzde max sınırlarına kadar çıktım. Şöyle sağ şeride yakın 220km gibi bir frene asıldım falan. (önümde arkamda tek bir araç dahi yoktu bunları yaparken)

Pazar günüde 60km yol yaparak foça'ya gittim. Oda sık sık performanslı. 15km otoban gerisi eski parlak asfalt ve düzgün olmayan yollardı.

İlerleyen zamanda michelin primacy 4 neler yapacaktır bilemeyiz. Çok yeni bir lastik tecrübe edeceğiz fakat şu an için lastikler benden tam not aldı.

Oldukça kararlı bir lastik. Durup durup dayanıp birden bırakayım, yada salınım yapayım gibi bir karakteristiği kesinlikle yok. Eğer o viraja ilk girdiğinizde bırakmıyorsa çıkana kadar bırakmıyor.

Üst limitlerde güvensizlik hiç hissettirmedi. Tek parmağım direksiyonda çok nazik hareketler ile şerit değişimlerinde iyi iş çıkardı.

Fren mesafesi konusunda çok beğendim ancak sayısal bir değer olmayınca fren testleri konusunda ben tatmin olamıyorum. Ancak eski çıkardığım continental PC5 'e göre bence daha iyi.

Parlak olarak tabir edilebilecek denk geldiğim her yolda her virajda inadına yavaşlamadan denedim. Hiç sorunsuzca girdiğim gibi çıktım o yollardada.

İnşallah 3 sene sonrada aynı tepkileri verebilir bu lastik. Onuda sağlarsa rakipleri düşünsün..

• we[AGRA] kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var. hele bi de kış lastiği muhabbeti olduğunda iyiden iyiye çileden çıkmıştım.

Şuan malum sitelerin birinde 2018 üretimi 569tl. Ayrıca benim hesabımda indirim çeki de gelmiş 33tl kullandım. Ek olarak 2 lastiğe bonus karta 75e kadar da puan veriyor. bende bonus olmadığından yararlanmadım.

Reklam gibi oldu ama bu ebat lastikten çok çekmiş birini yine aynı derdi yaşayan anlar
  • DarkBlue23 kullanıcısına yanıt
    hocam hangi şehirden aldınız acaba bu fiyata. uzun zamandır araştırmadayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTHANZİ

golf 7 aracıma primacy 4 lastik aldım. 4 senelik pirelli p7 deneyimimden sonra bu lastik için bilgi vermek istedim.

Ebat : 225 45 R17
    ( Tüketim : B , Yağmur : A , Ses :68db)

Artıları:
    Kesinlikle sessiz bir lastik
    Konforlu, çukur ve tümseklere daha iyi tepki alıyorum
    Daha iyi yola tutunuyor ( Aracımdaki patinaja düşme sorunu (muhtemelen eskimiş lastik kaynaklı) sona erdi)
    Tutunmanın artışı sonrası tüketimin düşeceğini düşünüyorum

Eksileri:
    Viraj performansı beklentimin altında kaldı fakat lastiğin çok yeni olması kaynaklı olabilir.Belirli bir süre sonra lastik daha iyi tepki verecektir.

Kısacası konfor ve tüketim için primacy 4 , spor kullanım için pilot sport 4 derim.
    Arkadaşın son değerlendirmesini işin özü diye değerlendirdim kendimce.

2.el golf 6 aldım üzerinde sava intensa hp 205 55 16 var. Yeni olmalarına rağmen virajlarda bu kadar arkayı bırakan lastiğe ilk defa şahit oldum resmen korku dolu yolculuklar:)

Primacy 4 ile pilot sport 4 arasında kaldım ama bu ebatta ps4 bulunmuyor pek. Benim önceliğim yol tutuşu olduğu için ps4 tercih edicem yine de. Bayi sipariş ederiz dedi (heralde genel depolarından falan bilmiyorum) ama primacy 4ü önerdi ısrarla. Arada 100 lira var tane başı

• Bugün golf 7 için 340a primacy 4 taktırdım. Bayi çıkışı aracın üstünde enegysaver vardı, 3,5 yıl 35000km sorunsuz kullandım. Ama aşınma olmamasına rağmen çok fazla çatlak ve dökülmeler başlayınca değiştirmek zorunda kaldım. Umarım sorun yaşamam

• 1250 TL ye 4 adet 205/55/16 aldım ve taktırdım. Yol yardımı artık verilmiyor dediler. Garanti içinde bir sıkıntı olursa bize gelin dediler. Yol yardımı kafama takıldı. Michelin bayisinden aldım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue legend

1250 TL ye 4 adet 205/55/16 aldım ve taktırdım. Yol yardımı artık verilmiyor dediler. Garanti içinde bir sıkıntı olursa bize gelin dediler. Yol yardımı kafama takıldı. Michelin bayisinden aldım.
    Fiyat iyiymiş. Hangi bayiden aldın. Hepsiburadadan alınca bile sokme takme balansla birlikte daha pahaliya geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fascism

Fiyat iyiymiş. Hangi bayiden aldın. Hepsiburadadan alınca bile sokme takme balansla birlikte daha pahaliya geliyor.

Alıntıları Göster
    Kocaeli sanayi yan tarafında. Sakarya Oto.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben zamanında testlerini görmeden almıştım. 2018 test sonuçlarıda çıkmış.

205/55 R16 ile 1. olmuş primacy 4..

www.tyrereviews.co.uk
    2018 AutoNavigator Summer Tyre Test - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-AutoNavigator-Summer-Tyre-Test.htm
  • 225 45 r17 ebatlarında yaklaşık 10.000 km dir kullanıyorum, çok memnunum.
  • talharo123 T kullanıcısına yanıt
    Bes kurus etmeyen bir lastik..sıkıntı yasamayanlar islak zeminde hafifce direksiyonu kirsinda gorsun..bende focus var bu lastikle yol tutuş sıfır..hala bu lastigi övenleri anlamıyorum

• Şaka yapıyorsunuz sanırım.

Bu markalar arasında ıslak zeminde en iyi yol tutan lastikten bahsediyoruz.

Yeni Michelin Primacy 4
  • andios kullanıcısına yanıt
    Gayet ciddiyim deneyebilirsin hafif ıslak zeminde az direksiyonu kır biraz gaza bas başına neler geliyor..yada focus yolu tutamıyor..

Michelin primacy 3 icin konusuyorum diger versiyonlarını bilmiyorum..ve cok fazla benim gibi düşünen var..basima kac kere geldi sukur ki degistirdim kurtuldum

• andios kullanıcısına yanıt
    Sizinde dikkat etmenizi öneririm markaya takılmayın bence..

• Ben Primacy 4 kullanıcısıyım. Konuda öyle. Paylaştığım test veriside primacy 4 'e ait.

Eskileri hiç bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.