Şimdi Ara

Yeni Michelin Primacy 4 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
224
Cevap
4
Favori
97.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Michelin istediği kadar çığır açsın lastik teknolojilerinde. Kullanılan hamurundan dolayı ülkemiz yolları için iyi değil. Diğer rakiplerine oranla ömrü çabuk doluyor. Avrupada amerikada olsak tamam michelin 1 numara olurdu ağzımız tatlana tatlana sürerdik araçlarımızı. Ama asfalt kalitemiz ve her türlü yama çıkıntı logar kapağı vs çok olduğu için michelin bizim ülkeye olmuyor.

Continental-Goodyear ikilisinden biri ülkemiz için en mükemmel lastikler (yaz lastiği için konuşuyorum) . Kış lastiğinde ise kesinlikle 1 ncilikten kolay kolay düşmeyecek olan Nokian . Nokian aracınıza uygun olmassa gene continental veya goodyeardan yana kullanırdım kışlıklarımı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 17 üretimi 5000 km Goodyear GT3 185/65R15 leri satıp yerine 14 üretim 1 yıl kullanılmış Kumho ECSTA SPT KU31 195/50R15 almayı düşünüyorum 🤔 lastiklerimi 400 e satacağım hiçbir sorun yok aracım Peugeot 206 ıslak zeminde 80 le viraja girip bırak savrulmayı ses bile çıkmıyor yeni olduğu için ancak yorumları çok kötü bu lastiğin bir an önce elden çıkarmak istiyorum. alacağım lastik nasıldır kullanan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 30 Mart 2018; 3:56:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkBlue23

bende test bulamadım. Michelinde çalışan arkadaş Pilot sport 4'ü tavsiye etti. sadece ona güvenerek almak istemiyorum o yüzden sizlere de sorayım dedim.

Bu arada bugün mağaza üzerinden sipariş versem, 30 Nisan da teslim edecekler iki modeli de.

bu süre içerisinde Contiye de takıldı aklım biraz.

işler iyice karışık anlayacağın hocam.

Aynı yollardan bende geçtim hocam. Araştırdıkça kafam daha da karıştı.

Eskiden lastik testlerine güvenirdim. Taki lider yaptıkları conti pc5 'i alıp aracıma takana kadar. Sonrasında taraflı testler olduğunu anladım.

Benim tavsiyem continentali direkt seçeneklerden çıkarın. çok çabuk sertleşiyor lastik ve fren mesafesi inanılmaz uzuyor.

Dün yine yol yaptım. Primacy 4 'leri git gide sevmeye başladım ben. Her lastikle bazı yollarda yaptığım testler var. Tepkileri çok hoşuma gitti. P4 ile michelin iyi iş çıkarmış gibi görünüyor şimdilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Michelin istediği kadar çığır açsın lastik teknolojilerinde. Kullanılan hamurundan dolayı ülkemiz yolları için iyi değil. Diğer rakiplerine oranla ömrü çabuk doluyor. Avrupada amerikada olsak tamam michelin 1 numara olurdu ağzımız tatlana tatlana sürerdik araçlarımızı. Ama asfalt kalitemiz ve her türlü yama çıkıntı logar kapağı vs çok olduğu için michelin bizim ülkeye olmuyor.

Continental-Goodyear ikilisinden biri ülkemiz için en mükemmel lastikler (yaz lastiği için konuşuyorum) . Kış lastiğinde ise kesinlikle 1 ncilikten kolay kolay düşmeyecek olan Nokian . Nokian aracınıza uygun olmassa gene continental veya goodyeardan yana kullanırdım kışlıklarımı

Hocam benim eşimin abisi fransadan geliyor. Araçlarıda sağlam oluyor genelde. BMW 3.30 X5 Audi TT gibi.. Lastikleri zaten önler 245 arkalar 265 taban ama türkiye yollarında hiç beklemediği kaymalar yaşadığını söylüyor. Ayrıca bu araçlarda lastik çok çabuk bittiği için her markayıda denemiştir.

Yollarımızda yol değil ki..

Parlayan yol diyoruz.. Yol parlamamalı. Tersine yol tutuşunu arttırmak için düşünülerek yapılmalı ama nerde..

• |RS| kullanıcısına yanıt
    Sc5 ile ilk 50k km yıprandı ama yoş tutuş kaybı yoktu. Fakat son 5 bin km'de tutuş kaybı yaşamaya başladım. Sc5 bulduklarım yaklaşık 1 yıllık lastiklerdi vazgeçtim. Bir risk alıp alacağım primacy 4 ama korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk aldığınızda memnun kalacaksınız muhtemelen, ilerleyen zamanlarda da aynı performans süreceğinden emin olabilsek tabi ki tercih edilir, en büyük lastik üreticilerinden sonuçta michelin

Bende çok severek almıştım geçen sene ps4 leri

• Bende lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Şuan araçda 3 yaşında 45k km de Continental lastik var. Genel olarak memnunum. Daha önceki corsa aracımda michelin energy saver vardı. Ya michelin primacy 4 yada tekrar Conti düşünüyorum. Ancak herkes farklı birşey söylüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ac2x -- 30 Mart 2018; 11:27:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ac2x

Bende lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Şuan araçda 3 yaşında 45k km de Continental lastik var. Genel olarak memnunum. Daha önceki corsa aracımda michelin energy saver vardı. Ya michelin primacy 4 yada tekrar Conti düşünüyorum. Ancak herkes farklı birşey söylüyor

Continental sizi memnun ettiyse ne gerek var risk almaya hocam. memnuniyetinizi devam ettirin.

Ayrıca her araç ve lastik ebadında farklı karakteristikleri olur lastiklerin.
    Herkes kendi aracından edindiği tecrübeleri paylaşıyor.
  • Haftasonu primacy 4 'ler ile yakşalık 200km yol yaptım. bir kısmı otoban 50-60km inişli çıkışlı çokça sert virajlı asfalt dağ yolu, 15-20km toprak taş karışık dağ yolu.

Otobanda yüksek hızda oldukça güven verdi bana. 160km gibi hızlarda sınırlar dahilinde hızlı şekilde şerit değişimlerinde tepkileri çok iyiydi. Sağa tatlı sert bir viraja 140km gibi girip aynı anda en sağ şeride geçmeye çalışmamda da hiç teması kaybetmedi.

Genel olarak sessiz sayılabilir bir lastik. Farkı daha önce sesli bir lastik kullandığım için anlayabiliyorum.

Sadece 1 defa fren mesafesi deneyebildim ve memnun etti beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andios -- 2 Nisan 2018; 12:51:55 >
  • Kullanıcı yorumları sizi bilmem ama bana güven vermiyor. lastik sessiz dersin halbuki bir önce ki lastiğin (yada araban) sınıfının başarılı modellerinden biridir ona göre kıyaslıyorsundur. Bakıyorum da rakiplerinden pahalı olan bu lastiğe yüzüyor kayıyor ESP devreye giriyor(bu arada ESP yorumunu yapan arkadaşa söylüyorum civiclerin tipik özelliğidir o birikintiye girsen ESP devreye sokuyor maalesef).
    Ben testlere güveneceğim arkadaş. Lastik fransız markası testleri yapanlar da genelde alman ve ingiliz. Birbirlerini bi kaşık suda boğacak adamların michelin'e iltimas geççeceklerini sanmıyorum.
  • neden 3 ten bu kadar şikayet var anlamadım kullanmadım şuan aracın üstünde gelen conti pc5 var. Bundan sonra michelin pri 4 alırız diye düşünüyordum

ebat 205 55 16 , pilot sport 4 ler nasıl ? Onunda gerçi fiyatı yüksek galiba
  • aldim bende bugun taktirdim bakalim ne olacak
  • Herkese iyi günler bütün yorumları okudum. Yakın zamanda lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. 2010 focus aracimda yaklaşık 4 senedir primacy 3 kullanıyorum 65000 km yol yaptım. Parlak yolda virajlarda yavaş girsem bile savrulma yaşadım. Önce araçtan olabilir diye tahmin etmiştim ama yorumları okuyunca lastiklerden olduğunu düşünmeye başladım. Primacy 4 alma niyetim vardı ama p3 te yaşadığım virajlarda ki güvensizlik kararsız kalmama neden oldu. Uzun lafın kısası güven veren bir lastik arıyorum ancak her lastik hakkında olumlu ve olumsuz birçok görüş var. Primacy 4 kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Kararsizligim katlandı diyebilirim.
  • golf 7 aracıma primacy 4 lastik aldım. 4 senelik pirelli p7 deneyimimden sonra bu lastik için bilgi vermek istedim.

Ebat : 225 45 R17
    ( Tüketim : B , Yağmur : A , Ses :68db)

Artıları:
    Kesinlikle sessiz bir lastik
    Konforlu, çukur ve tümseklere daha iyi tepki alıyorum
    Daha iyi yola tutunuyor ( Aracımdaki patinaja düşme sorunu (muhtemelen eskimiş lastik kaynaklı) sona erdi)
    Tutunmanın artışı sonrası tüketimin düşeceğini düşünüyorum

Eksileri:
    Viraj performansı beklentimin altında kaldı fakat lastiğin çok yeni olması kaynaklı olabilir.Belirli bir süre sonra lastik daha iyi tepki verecektir.

Kısacası konfor ve tüketim için primacy 4 , spor kullanım için pilot sport 4 derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Primacy serisine iyi diyen sofor koltuguna oturmasin canimiza kasti mi var nedir. Hayatim boyunca boyle kotu yol tutan,ses yapan lastik gormedim.
    Bence sen aracına baktır...

www.tyrereviews.co.uk
    2018 ADAC Summer Tyre Test 205 55 R16 - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-ADAC-Summer-Tyre-Test-205-55-R16.htm

Sen hangi kriterle Primacy serisi kötü diyorsun bre zındık?

• manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Bre findik,primacy’nin kelime anlamini hadi bilmiyorsun,karsilastirildigi lastiklerin isimlerine bak. Eco,efficiency gibi kelimelerden gecilmiyor. Ekonomi,giris sinifi tekerlerin en iyisi diye zindik diyorsun bir de. Sportcontact’larin falan fistanin yaninda cop kere cop.

• talharo123 T kullanıcısına yanıt
    ContiPremiumContact 5 Daha mı iyi ? Michelin'den?
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Kullanmadim,herhangi bir giris seviyesi performans lastigi bile iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: manilafortuna

ContiPremiumContact 5 Daha mı iyi ? Michelin'den?
    Hayır değil.
  • Akşam komşunun jettada kullandım tekrar. Pamuk gibi konforlu ve sessiz bi lastik. Virajına da bak bakmak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.