Merhabalar, Bundan 2 hafta önce aracımı arkadaşım kullanırken kaza yaptı. Alkol yok, bariyerlere çarptı. Aracın yürüyeninde problem yok. Motor, şase, direkler sağlam. Hava yastığı açılmadı. Ama ön kısımda kaporta düzeyinde ciddi problemler var. Bir de radyatör gitti. Gelişmeler şu şekilde oldu: Aracı senelerdir gittiğim ustama çekici ile getirttik. Usta üzerinden kasko şirketine dosyayı açtık. Eksper incelemek için geldi. Orijinal parçalar ile yapılır ise hangi parçaların gerekeceğini ve ne kadar tutacağının listesini ustadan istedi. Usta bunu eksper şirketine gönderdi. Tutar yaklaşık 100.000 (Aracımın piyasa değeri 80-90 arasında. Sigorta Bilgi Merkezi'nde 75.000 olarak görünüyor) E-devlette muallak tutar görüyorum bu kaza ile ilgili. Değeri 60.000 Bu değeri kim belirliyor da giriyor, bilmiyorum. Kasko şirketi mi, eksper mi? Şimdi kasko şirketi araştırma aşamasında. 10 güne kadar görüşecekler benimle. Yüksek ihtimal ile pert teklifi yapacaklar. Pert teklifi yaparlar ise ne kadarlık bir teklifte bulunabilirler, öncelikle bunu öğrenmek istiyorum. Bana 80'e kadar çıkacaklarmış gibi geliyor ama sizlerin de tecrübelerine dayanarak görüşlerinizi almak istiyorum. Ben diğer olasılık üzerinde duruyorum. Yani pert teklifini kabul etmemek. Bu durumda kasko şirketi bana araba ile birlikte tamir ücretini verip beni kendi halime bırakacak diye biliyorum. Bu durumda bana ne kadarlık tamir ücreti verecek? E-devlette görünen 60.000'i mi? Çünkü ben arabayı yaptırmak istiyorum. Ustam ile konuştum. Orijinal parçalar ile 100.000 gözükse bile muadilleri ile 30 civarına yapılabileceğini söyledi. Bu durumda da bana eğer 60 verirler ise ben bunun 30'unu ustaya verir ve yaptırırım diyorum. 30 lirada bana kalır. O da arabanın satarken düşen değerini karşılar. Şu an 90'a satacak isem, 60'a satsam bile beni amorti eder. Ben de o arada o parayı kullanabilirim. Neden perte çıkartmak istemiyorsun diye sorabilirsiniz. Birincisi arabamı seviyorum :) İkincisi oradan gelecek para ile benzeri bir araba almam, üzerine ekleme yapıp model yükseltmem vs.. söz konusu değil şu anda. Akıl fikir istiyorum bu konuda. Tecrübeliler ya da bu konular hakkında bilgili olanlar aydınlatabilirse çok memnun olurum. Sağlıklı günler. |
Kasko Pert Teklifi Dışında Ne Sunabilir?
-
-
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Benim 308 Allure + bir çok opsiyonlu aracım vardı. 6k hasar haydı vardı öncesinde. 7 Temmuz'da kaza yaptım. Piyasa değeri 150-160 idi. TSB'de 136 idi Temmuz ayı değerine göre. 50k hasar çıkardılar, perte ayırdılar. Teklif kazadan 15 gün sonra falan geldi. Hasar kaydını da göz önüne alarak 130k teklif ettiler, ama dediğim gibi piyasası 150-160 idi.
Ben az buldum, sarı siteden aynı model benzer km 5 ilanı dilekçeme koyup yolladım. 5 iş günü sürecek dediler. Ücret değişmedi, hala 130k dediler. Tüm bu itiraz sürecinde Ağustos oldu. Kur arttı, ikinci el değeri arttı. TSB'de 146k oldu aracın değeri piyasa 160-170'e çıktı. Ben de tekrar itiraz ettim, aracın opsiyonlar olduğunu vs. belirttim. 3k yükselttiler. 133k oldu, ama piyasa 160-170k.
Tüm bu hasar tespit, itirazlar, aracın devri vs taam 2 ay sürdü. Araçların fiyatı aldı başını gitti. Ben 6 Eylül'de paramı aldım, ve her gün peşlerinde koştum.
Tecrübelerime göre piyasa değerini asla vermezler, max. TSB değerini verirler. Hasar kaydı vs. varsa da fiyattan düşerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 14 Ekim 2020; 13:5:45 >
-
Teşekkür ederim.
Şunu sormak istiyorum. Pert teklifini kabul etmez iseniz kasko şirketi ne yapacaktı? Size önerdikleri ikinci bir teklif oluyor mu? Ben perte çıkartıp onlara satmak istemiyorum mesela. Bu durumda neler olabilir, asıl merak ettiğim kısım orası.
-
çok net bilmiyorum ama, yanlışsam biri düzeltsin; tamir ücretini sana verip araçta ücret kadar hasar kaydı işleniyor diye biliyorum.
ama sanmıyorum 70k verecekken sana 100k versinler. :) tekrar exper atayıp aşağı çekerler kesin her şey beklenir.
sigorta şirketini/kasko şirketini bir arayın isterseniz.
-
Ben de 70'den 100'e çıkacaklarını düşünmüyorum zaten :)
Ama 60'a çıkabilirler. Muallak tutar olarak 60 girmişler. Onu verebilirler diye düşünüyorum. 80 pert için vermektense, 60 tamir için verebilirler. Ha pert için verdiklerinde aracın kalanını satıp 20'den fazla da alabilirler. Orası onların hesap-kitap işi.
-
Kasko şirketi cebinden çıkan toplam paraya bakar, temel mantık bu.
Kasko şirketi açısından yazıyorum:
- seçenek: Aracı 40000 liraya tamir ettirir, cebinden 40000 lira çıkar
- seçenek: Aracı 80000 liraya perte çıkarır, 50000e satar, cebinden 30000 çıkar. Bu hesapta araç perte çıkıyor. Perte çıktıktan sonra aracı 50000e tekrar siz alabiliyorsunuz.
Rakamları örnek yazdım tabi ki. Siz aracı kullanmak istiyorsanız yapılacak en iyi yöntem ustanız ekspere diyecek ki ben bu aracı 30-35bine yaparım. Aracı yapacak, parasını alacak, hasar kaydı da ağır hasar olarak işlenmeyecek. İkinci seçeneği uygularsanız araçta ağır hasar kaydı yazacak. Kaskodan 60bin almak gibi bir beklentiniz de olmasın, kasko 60 bini vermek yerine biraz daha fazla verip aracı perte çıkarmayı, satmayı tercih eder.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54Kasko şirketi cebinden çıkan toplam paraya bakar, temel mantık bu.
Kasko şirketi açısından yazıyorum:
- seçenek: Aracı 40000 liraya tamir ettirir, cebinden 40000 lira çıkar
- seçenek: Aracı 80000 liraya perte çıkarır, 50000e satar, cebinden 30000 çıkar. Bu hesapta araç perte çıkıyor. Perte çıktıktan sonra aracı 50000e tekrar siz alabiliyorsunuz.
Rakamları örnek yazdım tabi ki. Siz aracı kullanmak istiyorsanız yapılacak en iyi yöntem ustanız ekspere diyecek ki ben bu aracı 30-35bine yaparım. Aracı yapacak, parasını alacak, hasar kaydı da ağır hasar olarak işlenmeyecek. İkinci seçeneği uygularsanız araçta ağır hasar kaydı yazacak. Kaskodan 60bin almak gibi bir beklentiniz de olmasın, kasko 60 bini vermek yerine biraz daha fazla verip aracı perte çıkarmayı, satmayı tercih eder.
Şu an usta bana net bir şey söylemiyor. Yaptırmak istiyorsan yaptırırız diyor, ama ne aşamada devreye girecek, kime ne söyleyecek bilemiyorum.
Benim ilk amacım aracı yaptırmak. Ve ustama güveniyorum. Ustanın aracı yapması ile araç ağır hasar kayıtlı işlenmeyeceği için değeri de çok düşmez diye düşünüyorum satarken.
Bilgiler için teşekkürler.
-
piyasası 80-90 bin olan araçta 30-40 bin lira tek parça hasar kaydı olması o araçta ağır bir hasar olduğunu gösterir bence
-
Yaptırmayıp pert teklifini kabul etmek daha mı mantıklı olur diyorsunuz
-
Şimdi yaptırıp mis gibi sorunsuz bineceğinize eminseniz yaptırmanız daha iyi tabi.
Ama yaptırdıktan sonra sorunlar çıkıp çıkıp durursa keyfiniz kaçabilir.
Yüksek tutarda hasar kaydı ile tekrar yapacağınız bir kazada daha fazla hasar kaydı gireceğinden
kaybınız daha fazla olabilir.
Kafanız rahat olsun perti kabul edin.
Bu piyasada üstüne para koymadan araba alınamıyor doğru ama yapacak birşey yok...
bir diğer mesele tsb değeri neyse onu verme şartları bulunuyor mu tsb den aşağı fiyat veriyorlar mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 15 Ekim 2020; 13:37:2 > -
kaskodan 60 bin alırım, 30 bine yaptırırım, 60-70 e satarım piyasanın üzerinde para cebime girer diye düşünüyorsanız olmaz o iş. kasko zaten cebinden en az parayı çıkarmaya çalışıyor. usulsüzlük hissederse üzerine gider. bırakın çıkarsınlar perte alın paranızı. hiç başınız ağrımasın bu işlerle.
edit: eksper tamir için 100.000 lira çıkardıysa hasar kaydında o miktar yazabilir. buna benzer bir konu vardı. eksper 60 bin çıkarmış, adam çıkma parçalarla 20 bine yaptırmış. hasar kaydı 60 bin yazılmış, nasıl düşürebilirim diye soruyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyduck17 -- 15 Ekim 2020; 14:32:35 > -
Hocam söylediklerinize göre nasıl 100bin çıkıyor masraf almadım. Direkler sağlam, motor sağlam, airbag açmamış nasıl o fiyat tamir ücreti çıkıyorki. Aracınızın marka modeli nedir hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2005 Astra HB.
Eksperin istediği orijinal parçalara göre hazırlanan listedeki toplam bedel bu. Sigorta şirketi bunun tamir bedelini ne olarak görecek, orasını bilemiyorum.
-
Yine de çok geldi bana. Birde siz oto parçacılara sorsanıza aynı parçaların fiyatı ne kadar diye.
Sorduruyoruz. Bakalım ne diyecekler.
-
Cebime para girmesi gibi bir derdim yok. Arabamı yaptırtıp kullanmak ilk seçeneğim. Değer kaybı olacak ise de bunun karşılığını alabilmek isterim. Çünkü satınca zaten ona göre düşükten satacağım mecburen hasar kaydından dolayı.
-
Teklif kısmına henüz geçilmedi. Gelecek hafta geçilir diye tahmin ediyoruz. Şu an genel müdürlükte incelemede imiş dosya. Gelen teklifi paylaşırım burada.
-
E devlette 60k gözüküyor ise genelde 60k teklif edip defalarca rakama itirazla %10 arttırıyorlar. 66k maksimum Pert bedeli teklif edeceklerini düşünüyorum.
Araç fiyatları son dönemdeki kur kaynaklı artışı nedeniyle Sigorta firmaları ölünün ölüsü Pert teklifleri sunmaya başladı. Yazık yüzlerce insan önce tahkime gidiyor aylarca oralarda oyalanıp sonuç alamayınca dava açıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: jademugla
E devlette 60k gözüküyor ise genelde 60k teklif edip defalarca rakama itirazla %10 arttırıyorlar. 66k maksimum Pert bedeli teklif edeceklerini düşünüyorum.
Araç fiyatları son dönemdeki kur kaynaklı artışı nedeniyle Sigorta firmaları ölünün ölüsü Pert teklifleri sunmaya başladı. Yazık yüzlerce insan önce tahkime gidiyor aylarca oralarda oyalanıp sonuç alamayınca dava açıyor.Hocam yanlış bilgi vermeyin tahkime gittiğiniz bir konuda ayrıca dava açamazsınız. Pert tazminatının eksik olduğunu düşünen arkadaşlar varsa yazsınlar yardımcı olayım.
Bugün pert teklifi geldi: 81.000 ₺
Aracın muadili 90-95 civarında.
E-devlette muallak tutarı düzeltmişler: 89.000 ₺ olmuş. Ne anlama geldiğini tam olarak bilemiyorum bu muallak tutarın..
Benzer içerikler
- en iyi d segmenti araçlar
- renault 1.0 tce motor yorum
- motorda terleme neden olur
- en iyi ppf kaplama markası
- act motor nedir
- mercedes 2024 fiyat listesi
- togg satış rakamları
- byd yeni modelleri
- yeni skoda kodiaq 2024
- iki kişilik elektrikli araba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X