Arkadaşlar ford focus 3 1.6 tdci 115 hp lik style paket dizel araçlarda dpf yani dizel partikül filtresi var mıdır acil cevap verirseniz çok sevinirim Ona göre castrolden motor yağı kullanacağım dpf varsa castrol edge dpf li öneriyorlar Yoksa castrol magnatec stop start öneriyorlar Sizce hangisi daha uygun acil yardım bekliyorum çok teşekkürler şimdiden < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 4 Haziran 2022; 10:53:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ACİL Focus 3 1.6 tdci kullananlar yardım
-
-
Arkadaşlar konu güncel ve acil yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dpf var.
Kullanmanız gereken yağ wss-m2c913-c 5w30
Hocam motor yağı almanın bu kadar aciliyeti nedir onu anlamadım.
Yani hocam bu ikisinden bu dediğinize uygun olan var mı
Aciliyeti ise değişim yaptığımız servis dışarıdan yağ kabul etmiyorum dedi, sonradan araya tanıdık soktuk son anda halledelim o zaman sıkıntı yok dediler
Motul eco nergy 5w30 aldım onu kullancam ben.
Mobil süper 3000 fe de olur.
Var. Euro 5 motor olduğu için DPF var. Yağ olarak C2-C3 seviyesinde 5W-30 kullanın. Firma A5 önerse de, C2-C3 yağlar daha az kükürtlü olduğu için bu motorda daha iyi çalışıyor, geriye uyumluluğu da var. Örneğin ben Motul 5W-30 X-Clean EFE kullandım bu motora 2-3 sefer satmadan önce, daha sessiz ve rafine çalışıyor.
-
Hocam verdiğiniz kodun aynısının 913 d ile bitenini kullandık sorun olur mu?
Standartları karşılamaz. C ile biteni kullanacaksınız.
Kim Castrol öneriyor ? Ford FMY kullanıyor.
-
ford fmy kullanmıyor, otosan fmy (ford motor yağları) kullanıyor. fmy de opet zaten, ihracatı olduğunu sanmıyorum. ford yıllardır castrol kullanır/önerir. hatta üzerinde castrol recommended yazan kapaklar var (Türkiyede değiştirdiler tabi)
ebayFord Focus 2014 Petrol oil filler cap DVR23001 | eBayhttps://www.ebay.co.uk/itm/304099782611?hash=item46cdc26fd3:g:a7kAAOSwrXhhESJn
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 5 Haziran 2022; 0:42:49 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X