Şimdi Ara

Seat Leon 1.6 TDI 105 HP S&S Hakkında Yardım İstiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda Leon 1.6 TDI 105 HP S&S almayı düşünüyorum. Ancak kararsızım. Burada bilgilerin hayli yüksek oldugunu gördüm bu yüzden sormak istedim sizlerede. Diğer araçlarada baktım ancak en mantıklısı bu geldi bana. Benim kararsızlığım sene bitmeden mi alsam yoksa önümüzdeki sene başındamı alsam. fiyat farkı ne olur ? Ayrıca arabaya ek olarak style plus paket ve 17 jant ekletmeyi düşünüyorum. fikirleriniz benim için önemli gerçekten zahmet edip yazarsanız çok teşekkürler şimdiden. Ayrıca arabası olanlar resimlerini gösterirse 1-2 tane iyi olur. İç aksam ve dış görünüş olarak. Fabrika resimlerini kıstas olarak görmüyorum.

• Dizel C sınıfları arasında şu anda donanım ve fiyat açısından en mantıklı araç Seat Leon.
    Hele eğer otomatik olsun istiyorsan Leon tek seçenek zaten.

Aynı aracın DSG'lisini kullanıyorum. bulunduğun muhitte yollarda kazık, göçük oluyorsa 17" alma derim. sonra lastik yarıldıydı, jant çatladıydı başına iş alırsın. 16" en garantisi.
    Style plus, işin artistiği, hava atmak istiyorsan al. Ama sürüş keyfine bir artısı yok.

Fotoğraflarla olacak iş değil bu, git galeride incele. Yeni Leon yok satan bir araç şu anda, yeni yılı beklesende birşey değişeceğini sanmam.
  • xao kullanıcısına yanıt
    Ben dsg düşünmüyorum düz olsun istiyorum. ne bileyim arabayı hissetmek gibi geliyor sanki bana. Bulunduğum muhitte çukurlu yollar var lakin o kadar buyuk değil. jant konusundaki uyarını dikkate alıcam.yakıt konusunda durum nedir ? ortalama 6-8 lt arası yakıyor diyor millet. birde yapmadığın veya sonradan aklına gelen opsiyonlar varsa söylersen sevinirim. plus paketini zaten görüüntü için alıyorum. dün birisine sordum fr olanı 0,35 yakıyor dedi.
  • Carizma_89 C kullanıcısına yanıt
    Otomatik, düz vites çok kişisel bir tercih, Daha spor kullanmak istiyorum diyenler Düz tercih ediyor, ikinci elde de daha kolay satılıyor. DSG ise rahatlık ve konfor getiriyor ama aracın spor kullanımındaki rahatlığı elinden alıyor.

Yakıt konusunda sana diyebileceğim tek bir şey var; kullanıma göre çook değişiyor. Birkaç örnek vereyim:
    Ben işe giderken ortalam 8,5 lt de yaktım, 4,6 lt de. Çok fazla fark var değil mi? Sürekli ani kalkışlar, yavaşlamalar sonrası tam gaz kalkışlar yaparak işe geldiğimde en fazla 8,5 gördüm. Ama şunu söyleyeyim bu motoru daha kötü zorlayamazdım heralde.
    Gene yolun boş olduğu bir zaman Cruse'a taktım ve 70'e sabitledim eve kadar. 4,6 ile eve geldim.
    Başka bir zaman trafik vardı, yolun 5 km'sini dur kalk ile geçirdim, sonra ağır akan trafik, kalanı da açıktı bastım; 6 lt ile eve geldim.

1.6 TDI Kasarsan çok az yakar, zorlarsan da seni üzecek kadar fazla yakmaz. Ama benim genel ortalamam 6,5.

• Paketler ile ilgili yazmayı unutmuşum: Ben Style Plus + sunroof almıştım.
    Eğer bekleseydim, optik park sensorü ve kış paketi alacaktım. Isıtmalı koltuk kışın Ankara'da güzel olur demiştim.
    Ama bu hali ile de çok bir eksiklik hissetmiyorum, Leon Style gayet dolu bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: xao

Paketler ile ilgili yazmayı unutmuşum: Ben Style Plus + sunroof almıştım.
    Eğer bekleseydim, optik park sensorü ve kış paketi alacaktım. Isıtmalı koltuk kışın Ankara'da güzel olur demiştim.
    Ama bu hali ile de çok bir eksiklik hissetmiyorum, Leon Style gayet dolu bir araç

Dün buraya alacağım arabanın aynısı geldi. baktım araca hakketten güzel araç. ilk defa yakından inceleme fırsatım oldu. adam istanbuldan karsa gidip gelmiş 0,22 kuruş yaktı diyo şehir içide 0,25 filan yakıyo diyo. şaşırdım. içimden dedim bedava resmen. ayrıca kendisi konfor ıvır zıvır herşeyini övdü tavsiyede etti. 10 saat direksiyondan inmedim dedi. Bende style plus paket almayı düşünüyorum ama sunroof ta kararsızım. arbaya kattığı birşey varmı kullanan birisi olarak soruyorm ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Carizma_89

Dün buraya alacağım arabanın aynısı geldi. baktım araca hakketten güzel araç. ilk defa yakından inceleme fırsatım oldu. adam istanbuldan karsa gidip gelmiş 0,22 kuruş yaktı diyo şehir içide 0,25 filan yakıyo diyo. şaşırdım. içimden dedim bedava resmen. ayrıca kendisi konfor ıvır zıvır herşeyini övdü tavsiyede etti. 10 saat direksiyondan inmedim dedi. Bende style plus paket almayı düşünüyorum ama sunroof ta kararsızım. arbaya kattığı birşey varmı kullanan birisi olarak soruyorm ?

Selamlar,

Ben şehir içinde çok yoğun olmayanh trafikte gidiyorum genelde. Eğer sakin kullanırsam 5-5.5'u çok rahat görüyorum. (Kışın +1 litre oluyor). Uzun yola 3 kez çıktım en fazla 4.6 gördüm (120 km hızla, hız sabitleyici açık olarak), o da ekim ayında idi. Bu değerleri rakama buracak olursak:
    Şehir içi: 5.5 * 4,46 /100 = 24 kuruş yazın, 6,5 * 4,46 / 100 = 29 kuruş kışın.
    Uzun yolda: 4,5 * 4,46 / 100 = 20 kuruş.

Yakıt konusunda kafan rahat olsun.

Sunroof ile led paketi karşılaştırdığım zaman ise, sunroff aracın içini çok havadar yapıyor. Yazın sunroof açık dolaşması bence gerçekten keyifli ama çok da sık kullanacağın bir opsiyon değil. Ama açmasan bile tavanın büyük bölümünün cam olması, içeriyi daha aydınlık aracın içini de daha ferah yapıyor. Ben parasına değdiğin düşünüyorum.

Led farın tek ve en büyük artısı ise, Leon'u biraz daha audiler gibi artistik göstermesi :) diğer sürücülerin ve çevredekilerin "Ne güzel arabaymış" diyecekleri bir özellik.

Ben ikisinden birisini tercih edecek olsam Sunroof derim. İstersen galeride hem sunrooflu hem de sunroofsuz gör karar ver. Çünkü çok kişisel birşey.

Bu arada bence aracın parasını hak eden ve şu ana kadar verdiğim paranın her kuruşunu hak ettiğini düşündüğüm en önemli özelliği DSG. Ben rahatı seven birisi olduğum için, sürekli kullanılan bir özellik olarak; performans, tasarruf, serilik ve konfor açısından DSG verdiğim farkın her kuruşuna değdi. En azından DSG'li bir araç da test etmenizi öneririm. (TSI,TDI, İbiza, Leon da olsa test edin, görün)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Carizma_89

Selamlar,

Ben şehir içinde çok yoğun olmayanh trafikte gidiyorum genelde. Eğer sakin kullanırsam 5-5.5'u çok rahat görüyorum. (Kışın +1 litre oluyor). Uzun yola 3 kez çıktım en fazla 4.6 gördüm (120 km hızla, hız sabitleyici açık olarak), o da ekim ayında idi. Bu değerleri rakama buracak olursak:
    Şehir içi: 5.5 * 4,46 /100 = 24 kuruş yazın, 6,5 * 4,46 / 100 = 29 kuruş kışın.
    Uzun yolda: 4,5 * 4,46 / 100 = 20 kuruş.

Yakıt konusunda kafan rahat olsun.

Sunroof ile led paketi karşılaştırdığım zaman ise, sunroff aracın içini çok havadar yapıyor. Yazın sunroof açık dolaşması bence gerçekten keyifli ama çok da sık kullanacağın bir opsiyon değil. Ama açmasan bile tavanın büyük bölümünün cam olması, içeriyi daha aydınlık aracın içini de daha ferah yapıyor. Ben parasına değdiğin düşünüyorum.

Led farın tek ve en büyük artısı ise, Leon'u biraz daha audiler gibi artistik göstermesi :) diğer sürücülerin ve çevredekilerin "Ne güzel arabaymış" diyecekleri bir özellik.

Ben ikisinden birisini tercih edecek olsam Sunroof derim. İstersen galeride hem sunrooflu hem de sunroofsuz gör karar ver. Çünkü çok kişisel birşey.

Bu arada bence aracın parasını hak eden ve şu ana kadar verdiğim paranın her kuruşunu hak ettiğini düşündüğüm en önemli özelliği DSG. Ben rahatı seven birisi olduğum için, sürekli kullanılan bir özellik olarak; performans, tasarruf, serilik ve konfor açısından DSG verdiğim farkın her kuruşuna değdi. En azından DSG'li bir araç da test etmenizi öneririm. (TSI,TDI, İbiza, Leon da olsa test edin, görün)

Merak ettiğim diğer bir konu. Tavanın siyah cam olması için ne kadar fark ödüyoruz ? deme istediğim şuhttp://img198.imageshack.us/img198/8907/201304181607511.jpg

• quote:

Merak ettiğim diğer bir konu. Tavanın siyah cam olması için ne kadar fark ödüyoruz ?

O sunroof'un siyah camı. Fiyat da Opsiyon listesinde sunroof için yazar. Seat'ın sitesinde, Fiyatlar sayfasından indirebilirsin opsiyon fiyat listesini.
  • quote:

quote:

Merak ettiğim diğer bir konu. Tavanın siyah cam olması için ne kadar fark ödüyoruz ?

O sunroof'un siyah camı. Fiyat da Opsiyon listesinde sunroof için yazar. Seat'ın sitesinde, Fiyatlar sayfasından indirebilirsin opsiyon fiyat listesini.

Sunroof 2050 tl yanılmıyosam. siyah camı o fiyata dahil değilmi ?
  • Slm.Arkadaşlar 2010 seat leon 1.6 tdi cr style aldım.Aracı aldığımda çekişte bi problem yoktu Eskişehir den Konya ya getirdim yakıtıda gayet güzeldi şehir dışı 26 krş yaktı.Aracı Konyaya getirdikten 1 hafta sonra fark ettim egsoz dan beyaz duman ve yanık yağ gibi bi koku salıyor arkaya sanayiye götürdüm 2 litreye yakın yağ çekildi motordan ustanın dediği motorda fazla yağ var bundan dolayı da yapıyor olabilir dedi ancak beni tatmin etmedi bu cevap.Bi de motor sabahları sasrsıntılı bi şekilde çalışıyor ve titriyor.Sorum şu ki bilen arkadaşlar yada başına gelen arkadaşlar muhakkak vardır.Enjektörlerde bi sıkıntı olabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.