Şimdi Ara

2000 Accord 1.8 Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    umarım zaman ayırırsınız. bir araba ihtiyacım vardı ve oto pazarında dolaşırken 2000 model honda accord 1.8 ls euro için pazarlık yapıp kapora bıraktık. yarın arabayı teste ve servis kontrolüne götüreceğiz. araba için 105000 km deniyor. arabayı 2. el olarak alacak olmamdan dolayı benim de çeşitli endişelerim var. sizler ne düşünürsünüz böyle bir araba için. beni bekleyecek kötü süprizler neler olabilir. tiptronik vites olmasından dolayı aracı nasıl test ederim bilmiyorum. bu konuda da dikkat etmem gereken hususları yazarsanız çok sevinirim.

teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketmiket -- 18 Haziran 2007; 2:26:11 >

• Servise kontrol ettirecekseniz korkmayın. Triger, kayışlar vs. değişmemişse değiştirin; uzun yıllar binersiniz. Daha önce tiptronik vites deneyiminiz olmadıysa, servisteki ustanın test etmesine de güvenebilirsiniz.
    Ben de 2000 Accord EX aldım 3 ay önce; çok memnunum. Motor, şanzıman ve mekanik aksamdan yana pek sıkıntınız olmaz.
    Kazasız, belasız binmek nasip olsun inşaallah.
  • Ben de ne kadara anlaştığınızı sorsam ayıp olmaz herhalde.
  • bende de 2001 honda accord 1.8 var, tiptronik vites. daha once otomatik vites kullandiysan bunun da otomatik modu var. orada deneyebilirsin.

otomatik arac kullandin mi daha once bilmiyorum ancak kullanmadiysan, mutlaka duz bir yolda 50 km gibi bir hizin veya uzerinde giderken, gaza sonuna kadar bas ve vites dusurup hizlanip hizlanmadigini (roketleme deniyor buna), ayagini kaldirinca gazdan vitesi nasil gecirdigine, bir de normalde vitesi nasil gecirdigine (sarsintisiz ve hissetirmeden) bakmalisin. otomatik vites en onemli ve pahali ekipmanlarindan aracin.

birde kaportasinda (boyada) hafif kabarikliklar, ezikler var mi ona dikkat et. motor kaputunu acinca kaput altindaki izolasyon tabakasi yerinde mi diye bak, motor blogu yag sizintisi yapiyor mu diye de. ve tum elektrikli parcalari (farlar, ic gosterge aydinlatmalari, camlar, otomatik kilit) kontrol et.

mesela benim sag ve sol on camda takilmalar vardi, gevsemis cam baglantisi, toplam 40-45 YTL ona, gosterge aydinlatmalari icin dashboard'un sokulup takilmasina 50 YTL vs. gibi paralar verdim.

hayirlisi olsun, kasasi cok tok ve saglam, sesi cok az iceri geciriyor, frenleri ve hizlanmalari gayet iyi. sehiricinde 13-13,5 litre benzin yakiyor ist. trafiginde. sehirdisi 8 litre civari. ama bastinmi da gidiyor

• hayırlı olsun arkadasım

endıselerını tam olarak yazsaydın daha ıyı olurdu.
    ben duz vıtesini kullanıyorum,motor olarak dusuk devırlerde kasayı kaldırmakta zorlanıyo ama 2500 dd den sonra ıvmelenme cok tatmın d,edıcı ..kasa agırlıgı benım aracım ıcın soyluyorum1550kg.oldukca oturaklı ve uzun yok da guven verıcı...yakıt harcamasını kullanım tarzın oldukca etkılıyor,vtec tecnolojısını ıyı temsıl edıyor...ben tup taktırdım cok memnunun 160-180 yakıyor.105bın km dekı aracı nekadar aldıgın onemlı fıyat belırtmemıssın,yazarsan burdakı accord kullanıcıları ıcın de faydalı olur trıgger bakımı cok onemlı honda bana 100 bın de yapacaz demıstıama benım arac 90 bınde trıggerı ucurdu 5yıl yada yuz bın hangısı dolarsa, tekrar hayırlı olsun gule gule kullan
    tekerıne tas degmesın
  • quote:

Orjinalden alıntı: drvanilya

hayırlı olsun arkadasım

ben duz vıtesini kullanıyorum,motor olarak dusuk devırlerde kasayı kaldırmakta zorlanıyo ama 2500 dd den sonra ıvmelenme cok tatmın d,edıcı ..kasa agırlıgı benım aracım ıcın soyluyorum1550kg.oldukca oturaklı ve uzun yok da guven verıcı...yakıt harcamasını kullanım tarzın oldukca etkılıyor,vtec tecnolojısını ıyı temsıl edıyor...ben tup taktırdım cok memnunun 160-180 yakıyor.105bın km dekı aracı nekadar aldıgın onemlı fıyat belırtmemıssın,yazarsan burdakı accord kullanıcıları ıcın de faydalı olur trıgger bakımı cok onemlı honda bana 100 bın de yapacaz demıstıama benım arac 90 bınde trıggerı ucurdu 5yıl yada yuz bın hangısı dolarsa, tekrar hayırlı olsun gule gule kullan
    tekerıne tas degmesın

Triger için geçmiş olsun arkadaşım; hatta bana da ders olsun. Çünkü servis benim 2000 accord için de trigerin 100 binde değişeceğini söyledi. Şu an 41 binde ama 7 yıllık araba.
    Sanırım ihmal etmemem gerekiyor.
    Bir de LPG'yi hangi marka ve nerede taktırdığını öğrenebilir miyim?
    Selamlar, saygılar.

• 7 yillik arac ve orjinal kilometresi 41 bin km mi gercekten, cok iyiymis valla

triger bana da 100bin km veya 5 yil hangisi once dolarsa dediler. bilginiz olsun, yetkili servislerden bazilari bile 100bin km, yil onemsiz diyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2006 1,5 diesell acil yardım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: müco77

quote:

hayırlı olsun arkadasım

tekerıne tas degmesın

Triger için geçmiş olsun arkadaşım; hatta bana da ders olsun. Çünkü servis benim 2000 accord için de trigerin 100 binde değişeceğini söyledi. Şu an 41 binde ama 7 yıllık araba.
    Selamlar, saygılar.

tesekkur ederım
    sayın arkadasım brc sequent 24 taktırdım...
    taktırdıgım yer bı otomobıl markasının ıl servısıydı ve brc nın yetkılı servısıydı ismini vermem onlar ıcın sıkıntı olabılşır cunku servıs kendı markalarında baskası na takmıyo benım kı hatıra oldu...toplam malıyetı 2000ytl ruhsat dahıl...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: müco77

quote:

hayırlı olsun arkadasım

tekerıne tas degmesın

Selamlar, saygılar.

tesekkur ederım
    sayın arkadasım brc sequent 24 taktırdım...
    taktırdıgım yer bı otomobıl markasının ıl servısıydı ve brc nın yetkılı servısıydı ismini vermem onlar ıcın sıkıntı olabılşır cunku servıs kendı markalarında baskası na takmıyo benım kı hatıra oldu...toplam malıyetı 2000ytl ruhsat dahıl...

Teşekkürler arkadaşım, tekrar hayırlı olsun.

• kardeş 2000 accord u kaça anlaştın kaça aldın
    bende almak üzereyimde bir tane
    accord 1.8 tiptronik
    krediye başvurdum red geldi bi sorundan dolayı
    yarın tekrar başvurucam
    sen kaça aldın arabayı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Sambora -- 20 Haziran 2007; 15:53:18 >
  • genelde bu araclarin (1.8 tiptronik) fiyatlari 18-19 bin YTL ancak donanima ve temizlige gore de degisebilir fiyatlar.
  • selam dostlar

bu konuyu açarken çok büyük hayallerim vardı. Oysa şimdi hepsi suya düştü ve arabayı almadım. 18500ytl den pazarlıkla 15500ytl ye anlaştığımız accord tam anlamıyla haşat çıktı. bizim bir civic aracımız var ve bakımları serviste yapılır. servisteki tanıdıklar yoluyla aracın şasi nosu üzerinden arabayı araştırdık. araba 20 binde önden dağılmış. ön tampon ön çamurluklar ön kaput ön cam değişmiş. 80 bin e gelene kadar defalarca ön çamurluklar değişmiş. ön kapılar yenilenmiş. 80 binden sonrası için araç bir daha servise götürülmemiş. 108 binde denilen aracı bu işten anlayan bir arkadaşıma gösterdim. arabanın 108 binde olmasına imkan vermedi. direksiyon simidi kullanımdan o kadar erimiş ki cilalı gibi duruyor en az 180 binde dedi araba için. arabayı boya kontrolünden sonra arabanın arkadan kazalı olabileceğini söyledi. arka kapılar, tavan birleşimine kadar arka çamurluklar boyanmış ve arka bagaj yenilenmiş dedi. bu arabayı pazarlarlarken şunları söylüyorlardı; "aracın sahibi doktor kendi özel şoförüyle makam aracı olarak kullanmış, araçta boya yoktur ve temiz bir araçtır."
    görüyorsunuz ya türkiyede insanlar ne kadar kolay ve rahat yalan söyleyebiliyor. Siz siz olun araba alırken ne aldığınızdan iyice emin olun ve dikkat edin. böyle bir hayal kırıklığından sonra şimdi bütçeme göre 2000-2001 alfa romeo 156 arıyorum. umarım düzgün insanlara rastlarım ve düzgün bir arabam olur.

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketmiket -- 22 Haziran 2007; 2:12:17 >

• hadi ya, cok gecmis olsun ucuz atlatmissin gercekten

maalesef ulkemizde bu tur kaziklamaya yonelik bir zihniyet var

o fiyattaki hicbir araci 3bin YTL indirmezler zaten gercekten dedikleri gibi olsa. ancak baska sansli oldugun nokta bakimlarinin kayitli olmasi (80bine kadar da olsa), cunku hic kayitli olmayabilirdi bunlar ve bu kadar kolay ogrenemeyebilirdin.

yedek parcasi cok pahali olmayan ve kolay bulunan bir araca bakmani tavsiye ederim ben sahsen.

umarim alacagin yeni araci iyi gunlerde kullanirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.