Şimdi Ara

2001-2005 passat için 1.9 tdi mı 1.8 turbo mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yukarıdada belirttiğim üzere 2001-2005 passat almayı düşünüyoruz ama hangisi olacağına karar veremedik dizel malum hem km si yuksek oluyor hem de bakım masrafları vs benzinliler için de turbo yiyor diyorlar anlayamadık lütfen bilgi ve önerileriniz veya kullandıysanız deneyimlerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler...

• dizel aracın bakımları zahmetli oluyor ve yüksek km yapmış dizeller sorun çıkartabiliyor.
    ayrıca dizel aracın benzinliye göre torku yüksek olur düşük devirlerde sağlam performans elde edebilirsiniz.

benzinli aracın bakımları daha hafif oluyor sanırım dizellere göre ayrıca km'si ilerlemiş bir dizel araca göre daha çok tercih ediliyor.
    performans olarak geniş bir devir aralığı war yüksek devirlerde yüksek torklara ulaşıyor.

evelden 98 model bir opel astra classic wardı bizde 2007'ye kadar kullandık 1.4 benzinli enjeksiyonluydu
    yakıt olarak fena değildi ama performansı vasattı..2007'de 1.9 TDI caddy aldık bariz ve bariz şekilde performans farkını gördük ayrıca caddy hem az yakıyo hemde performanslı atik bir araç. bence km'si düşük 1.9 TDI sizi memnun edecektir.
    2004 modellerden, az km yapmış 60bini 70bini geçmeyen temiz bir dizel içinizi rahatlatır.

• eğer tüp taktırmayacaksanız 1.8T düşünmeyin bence. tüp taktırırsanız da sanırım 150-200 arası yakıyor bu motorlar. yani tüp üstünden düşünürseniz hem az yakan hemde performanslı aracınız olur.

1.9tdi ise çok tutulan ve gerçekten güzel, performanslı bir motor. ben kullandım, uzun yolda yakışı 150'ye kadar düşüyor. şehir içinde de iyidir.

benim her türlü tercihim, km'si düşük bulabilirseniz dizel olur. ama tüplü 1.8T de iyidir, seçim size kalmış.
  • Bizde 1.8 tüplü düşünüyoruz inş ama nasip bilgilendrmeleriniz için teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: volokill

Bizde 1.8 tüplü düşünüyoruz inş ama nasip bilgilendrmeleriniz için teşekkürler...

1.8 turbo derim bn.Eğer tercih sebebleriniz içinde performans ve sürüş keyfi yer alıyorsa...
  • ben yıllardır TDI kullanıyorum ve tercihim hep dizel olmuştur şuana kadar. ancak 1.8t de gayet performanslı bir motor ve tdı yi aratmaz. şunu da değerlendirin 1.8tnin vergisi 1.9tdı ya göre brz daha düşük bir alt dilimde yer aldığı için. yani lpg ile de yakıt sorununu halledersiniz o yüzden 1.8t cazip bir seçenek ama ben olsam dizel alırdım düşünmeden.
  • Arkadaşlar teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2003 1.8t tiptronic var bizde. araç performans konusunda tam bir zevk makinesi =) böyle bir ses böyle bir hızlanma yok :) amaaa yakıt tüketimi konusunda lpg takmayacaksanız hiç gerek yok derim :) normal kullanımda 13 litre yakıyo 100 kilometrede ki bu da yeni zamlarla kilomerede 45-50 kuruş demek :/ hele bi de performanslı kullanıosanız 70-75 kuruş oluyo. tiptronik alcaksanız 1.9 tdi, manuel alcaksanız 1.8t derim. çünkü bu araçların tiptronik şanzımanları eski nesil olduğundan ( tek kavrama ) hem performansı düşürüyor, hemde yakıt tüketimini arttırıyor.

1.8t passat tiptronic ----- 0-100 - 10.5 sn --- şehir içi yakıt tüketimi - 13.4 ltre
    1.8t manuel ------------- 0-100 - 9.2 sn ---- şehir içi ya... ------------ 10.9 litre ;) fabrika verileridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbb_

2003 1.8t tiptronic var bizde. araç performans konusunda tam bir zevk makinesi =) böyle bir ses böyle bir hızlanma yok :) amaaa yakıt tüketimi konusunda lpg takmayacaksanız hiç gerek yok derim :) normal kullanımda 13 litre yakıyo 100 kilometrede ki bu da yeni zamlarla kilomerede 45-50 kuruş demek :/ hele bi de performanslı kullanıosanız 70-75 kuruş oluyo. tiptronik alcaksanız 1.9 tdi, manuel alcaksanız 1.8t derim. çünkü bu araçların tiptronik şanzımanları eski nesil olduğundan ( tek kavrama ) hem performansı düşürüyor, hemde yakıt tüketimini arttırıyor.

1.8t passat tiptronic ----- 0-100 - 10.5 sn --- şehir içi yakıt tüketimi - 13.4 ltre
    1.8t manuel ------------- 0-100 - 9.2 sn ---- şehir içi ya... ------------ 10.9 litre ;) fabrika verileridir.

Teşekkürler...

• Prins LPG sistemli 2000 model 1.8T tiptronic aracımla benzinli Honda Jazz dan az yakıyorum.. hem çok süratli bir araç hem dizele göre çok sessiz, tdi lar soğukken çok vibrasyon yapıyor ısınana kadar.
  • dizel aracın bakımı neden zahmetli oluyor bunu anlamıyorum ???

2 yıl 1.9 tdi sürdüm bir kez anahtar değmedi ...

araç bakımlı olursa sorunları ile ilgilenirsen gerektiği gibi yaptırırsan orijinal parça kullanırsan zamanında yağ değiştiri kaliteli yakıt alırsan neden sorun çıkarsın ????

1.9 tdi da ki tork 1.8t de yok...alacak olsam 1.9 tdi alırdım ...

ama olmazsa olmazlardan biri de otomatik olması...alacaksın tiptronik şanzıman keyfine bakacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal arslan -- 15 Mart 2010; 16:32:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.