Selamlar, 2021 model volkswagen passat 1.5 tsi DSG aracımızı yeni aldım. Tabi ki yakıt deposunu boş teslim ettiler. En yakın akaryakıt istasyonunda tam dolum yaptırdım. Yakıt deposu kullanım kılavuzunda 59 lt (yedek depo olarak da bir miktar daha alabiliyor) yazıyor ve 69 lt benzin aldı. 10 lt kadar yedek depo var diye düşündüm. Yakıt azalınca uyarı ışığı yandı ve gidebilecek mesafe de 85 km falan yazdı. Yaklaşık 10 km sonra yine tam dolum yaptırdım. Yaklaşık 60 lt benzin alır diye düşünüyorken bu sefer de yine 69 lt benzin aldı. Bir yanlışlık olabilir mi? Uyarı ışığı yandıktan sonra kaç lt benzin almalı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler |
Passat 1.5 TSI'nın Yakıt Deposu Hacmi
2021 model Volkswagen Passat 1.5 TSI'ın yakıt deposu hacmi 66 litredir. Bu, uzun yolculuklarda yakıt ikmali ihtiyacını azaltmak için yeterli bir kapasitedir.
Passat'ın geniş yakıt deposu, şehir içi sürüşlerde ve karışık kullanımda da yakıt tasarrufu sağlar. Çünkü daha az sıklıkta yakıt ikmali yapmanız gerekir ve bu da daha az yakıt istasyonu ziyaretine yol açar.
Yakıt ikmali yaparken, Passat'ın deposunun tam kapasiteye kadar doldurulmadığını unutmamak önemlidir. Genellikle depoda %5-10 boş alan bırakılır ve bu da yakıtın genleşmesi için yer sağlar.
Passat'ın yakıt deposunun hacmini bilmek, yolculuklarını planlamana ve yakıt maliyetlerini yönetmene yardımcı olacaktır.
Anahtar Kelimeler:
- Passat deposu kaç litre
- Passat depo kaç litre
- Passat yakıt deposu kaç litre
- Passat benzin deposu kaç litre
- Passat 1.5 tsi yakıt deposu kaç litre
- Passat kaç litre benzin alır
- Passat depo