Şimdi Ara

Yeni araç alıcam, noter vekalet ücretini bayi mi karşılamalı ben mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakın zamanda sıfır araç almak üzereyim hayırlısıyla. Yaşım nedeniyle çok fazla işi bilmiyorum ama tabi ki mühendisim ve araştırıyorum süreci.

Opel astra hb dynamic donanım neptun mavi excellence jant dizel otomatik 85 bin tl'ye anlaştım. Yaşım ve görünüşüm çok genç olduğu için bayilerde zaman zaman çocuk muamelesi gördüğümü belirteyim. Ancak yine de iyi bir pazarlık yaptığımı düşünüyorum çünkü fiyat noktasında hep diğer bayiler 85,600, 86000 gibi fiyatlar söylediler.

Şimdi konuşurken şuna takıldım, yarın noter velaketinizi yaptırın gelin dedi bayideki kişi. Şunu sormak istiyorum bunu bayi mi yaptırmalı yoksa çok takılacak birşey değil ben mi yaptırmalıyım ?

Birde fiyat olarak yakında araştıran varsa daha iyi fiyat alan oldu mu merak ediyorum.

• harbiden iyi pazarlık yapmışsınız,onlar söylemişler noter masrafı size kalmış zaten çok bişey değil.
  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    Benim bildiğim size söylenen rakam+trafik sigortası ve kasko.onun haricinde sizin cebinizden para çıkmamalı diye biliyorum.
  • 118 lira siz karsilayacaksiniz
  • Muameleci arkadaslarla noter muhasebe vergi dairesi arasinda butun gun mekik dokurim diyorsaniz vekalete gerek yok kendiniz de onlarin pesinden dolasabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Muameleci arkadaslarla noter muhasebe vergi dairesi arasinda butun gun mekik dokurim diyorsaniz vekalete gerek yok kendiniz de onlarin pesinden dolasabilirsiniz.

demek istediğinizi anlamadım, bunun usulünü sordum piyasa yani yazılı olmayan kurallar vardır kültürümüz gereği. Bayiler belki de vekalet ücreti ödetmiyorlardır ama bu hiçbir yerde yazmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut12344

quote:

Muameleci arkadaslarla noter muhasebe vergi dairesi arasinda butun gun mekik dokurim diyorsaniz vekalete gerek yok kendiniz de onlarin pesinden dolasabilirsiniz.

demek istediğinizi anlamadım, bunun usulünü sordum piyasa yani yazılı olmayan kurallar vardır kültürümüz gereği. Bayiler belki de vekalet ücreti ödetmiyorlardır ama bu hiçbir yerde yazmaz

hocam vekaelet siz, muameleci adamların peşinden dolaşmayın diye alınıyor. yani sizin yerinize vergi yatırıyorlar plaka basvurusunda bulunuyorlar, ödeme yapıyorlar, ruhsat işlemleri falan yapıyorlar. 2 gun boyunca ordan oraya kosturup duruyorlar. vekalet, siz bu işlerle yorulmayın diye kendi insiyatifinizle veriyorsunuz. bu yuzden sizin ödemeniz gerekiyor. ama dilerseniz vekalet vermeyip muamelecilerle beraber hareket edebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

hocam vekaelet siz, muameleci adamların peşinden dolaşmayın diye alınıyor. yani sizin yerinize vergi yatırıyorlar plaka basvurusunda bulunuyorlar, ödeme yapıyorlar, ruhsat işlemleri falan yapıyorlar. 2 gun boyunca ordan oraya kosturup duruyorlar. vekalet, siz bu işlerle yorulmayın diye kendi insiyatifinizle veriyorsunuz. bu yuzden sizin ödemeniz gerekiyor. ama dilerseniz vekalet vermeyip muamelecilerle beraber hareket edebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    111 yetele bölü 85.000 lira.

• quote:

quote:

quote:

Son 4 aracımda vekalet vermedim. Vermedim diye muameleci peşinde de dolaşmadım.

Vergileri bayi ödüyor, sigortayı bayi yapıyor. Plaka için, muameleci sizi arıyor "Abi şu saat gibi trafiğe gelebilir misin?" diyor.
    Verilen saatlerde orada olup imzayı atıp çıkıyorsunuz. Akşama plaka bayiye geliyor. Akşam yada ertesi sabah aracı teslim alıyorsunuz.

Öyle adamın peşinde dolaşmak yok, sadece imza için trafiğe gidiyorsunuz.

Benim için kolay olduğundan, tek imza için 110TL vermem, anlamı yok. Haa! Trafik uzaktır, iş güç vardır vakit yoktur, o ayrı...

Ek.

Hatta bu sayede plakayı da kontrol altında tutabiliyorsun. Vekalet olmadığı için muameleci sen imza atmadan plakayı adına tescil edemiyor.
    Muameleci aradığın da, sıradangelen sıfır plakanın hangi harflerde olduğunu sorabiliyor, beğenmiyorsanız tescili akşama yada ertesi güne
    sarkıtıp son harfin diğerine atlamasını bekleyebilirsin(yada çıkma plaka seçme). Ama vekalet olur ise muameleci sıradakini alıp geçiyor.

Mesela, XX GIT XXX kombinasyonu beğenilmez ise biraz bekleyip XX GIU XXX ya atlaması beklenilebilir. Gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 18 Nisan 2016; 17:40:43 >

• Bi dk ya. Sıfır araç alacaksanız siz sadece parayı oduyorsunuz ve araç hazır olduğunda haber veriyorlar gidip alıyorsunuz. Bu kadar. Ne vekaleti ne muamelecisi anlamadım.
  • _Saint_ kullanıcısına yanıt
    Bakkaldan gofret mi alıyon hayırdır?Kafa karıştırma bari. Plaka olmadan arabayı nasıl çıkarıyorsun bayiden ruhsat nerde? Eger plaka işlemleriyle kendiniz ugraşırsanız vekalete gerek yok gerek yok ugraşamam derseniz vekalet verin sizden daha çabuk hallederler.

Vekalet ücretini bayi neden karşılasın?Tabiki aracı alan karşılayacak.

Birde aracın parasını yatırmadan bu işlemleri neden başlatsınlar?Vekalet alsalar bile para hesaba yatmadan bu işlemleri yapmazlar.Aksi halde işlemleri tamamladıktan sonra almazsanız araba ikinci el muamelesi görür.
  • alembizim kullanıcısına yanıt
    Valla hocam 2 hafta önce sıfır araç aldım aynen gofret alır gibi. Parayı odedim plaka için aradılar şu plaka uygunmu dediler tamam dedim. Sonra araba hazır dediler gittim plakaları taktılar geçici belge verdiler ruhsatı bekliyorum. Bu kadar.
  • _Saint_ kullanıcısına yanıt
    Vekaleti vermişsiniz haberiniz yok.Yada daha korkuncu baktıgınız arabanın daha önce plakası çıkmış yani bir sorun olmuştur alacak kişi bir şekilde vazgeçmiştir o plakayla size satmışlardır.Bir nevi ikinci el oto gibi.Sıfır otoda ruhsat arabayla birlikte verilir bekleme olmaz o olay ikinci elde olur.

Fakat her halükarda plaka işlemlerini siz halletmediyseniz notere gitmeniz lazım.İkinci el alsanız bile notere gitmeniz lazım.Sizin satışta olmaması gereken durum var.Normalde olay bu şekilde gerçekleşmez.
  • Harbiden he geçen hafta sıfır araba aldım ruhsat evrakların içindeydi. Geçici belge falan yoktu, tongaya düşmüş olmayın.
  • Vekalet vermedim. Şu an e devletten araç üzerime tescilli olarak gozukuyor. Geçici belgede ilk tescil tarihi ve tescil tarihi aynı aldığım gün yani. Km 10 du. Burda ne tongası olabilir daha?
    @yakamoz88 @alembizim
  • Gofret alir gibi aldiysaniz muhtemelen tescilli yani 2. El arac aldiniz. Veya vekalet vermediginiz icin personelden biri uzerine aldi ayni gun size satis yapti. Tebrikler. Aracin 2. Sahibisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

Vekaleti vermişsiniz haberiniz yok.Yada daha korkuncu baktıgınız arabanın daha önce plakası çıkmış yani bir sorun olmuştur alacak kişi bir şekilde vazgeçmiştir o plakayla size satmışlardır.Bir nevi ikinci el oto gibi.Sıfır otoda ruhsat arabayla birlikte verilir bekleme olmaz o olay ikinci elde olur.

Fakat her halükarda plaka işlemlerini siz halletmediyseniz notere gitmeniz lazım.İkinci el alsanız bile notere gitmeniz lazım.Sizin satışta olmaması gereken durum var.Normalde olay bu şekilde gerçekleşmez.
    Marmariste oturuyorum. Fethiye Hyundaiyi telefonla aradım ciddi alıcı olduğumu söyleyerek i30 almak istediğimi söyledim pazarlık yaptık. Tabi Ankara da olmak üzere bir çok yeri aradım. Kafama Fethiye yattı ve oradan almaya karar verdim. Sonrasında mevcut olan renk seçimi, gerekli belgeler, nasıl ödeneceği konusunda bir görüşme daha yaptıktan sonra bir iki belgeyi whatsappdan gönderdim (Çalışma belgesi- meslek indirimi için-, nüfus cüzdanı gibi) kaporayı hemen EFT yaptım. Bir kısmını kredi çekeceğim için maaş aldığım bankayla da görüştüler sonrasında banka beni arayarak kredi onayı çıktığını istedim zaman şubeye giderek krediyi çekebileceğimi söylediler. Ben de araç gelince geleceğimi söyledim. Araç 1 hafta 10 gün içinde gelir dediler. 8 gün sonra Hyundaiden telefon geldi arabanın hazır olduğunu söylediler. Bankaya gidip krediyi çekip hesaplarına yatmasını sağladım. Kaskoyu yaptırdım. Ardından ilk defa plazaya giderek kalan ücreti EFT yaptım. Araç plazada plaka takılı halde hazır beni bekliyordu. Teşekkür ettim. Servisle de görüşerek ruhsat, anahtarı alarak eve döndüm.
    Vekaletle uğraşmadım. Aracı almak dışında plazaya bile gitmedim....
    Yüzlerce imza atarak çektiğim krediyi saymazsak gofret almak kadar kolay sayılırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drsbk79 -- 18 Nisan 2016; 21:57:16 >

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Bilginiz yoksa haybeye konuşmayın.

http://www.asbis.gov.tr/yeni-arac-islemleri.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: drsbk79

Marmariste oturuyorum. Fethiye Hyundaiyi telefonla aradım ciddi alıcı olduğumu söyleyerek i30 almak istediğimi söyledim pazarlık yaptık. Tabi Ankara da olmak üzere bir çok yeri aradım. Kafama Fethiye yattı ve oradan almaya karar verdim. Sonrasında mevcut olan renk seçimi, gerekli belgeler, nasıl ödeneceği konusunda bir görüşme daha yaptıktan sonra bir iki belgeyi whatsappdan gönderdim (Çalışma belgesi- meslek indirimi için-, nüfus cüzdanı gibi) kaporayı hemen EFT yaptım. Bir kısmını kredi çekeceğim için maaş aldığım bankayla da görüştüler sonrasında banka beni arayarak kredi onayı çıktığını istedim zaman şubeye giderek krediyi çekebileceğimi söylediler. Ben de araç gelince geleceğimi söyledim. Araç 1 hafta 10 gün içinde gelir dediler. 8 gün sonra Hyundaiden telefon geldi arabanın hazır olduğunu söylediler. Bankaya gidip krediyi çekip hesaplarına yatmasını sağladım. Kaskoyu yaptırdım. Ardından ilk defa plazaya giderek kalan ücreti EFT yaptım. Araç plazada plaka takılı halde hazır beni bekliyordu. Teşekkür ettim. Servisle de görüşerek ruhsat, anahtarı alarak eve döndüm.
    Vekaletle uğraşmadım. Aracı almak dışında plazaya bile gitmedim....
    Yüzlerce imza atarak çektiğim krediyi saymazsak gofret almak kadar kolay sayılırdı.

Alıntıları Göster
    Satış nasıl yapılıyor notere gitmeden....
    Basbaya arkadaş gibi vekaletsiz plaka hazır bir şekilde aracı aldım.

• Abicim bunların birsey bildiği yok. Yeni sistemde bayilere yetki verilmiş tüm tescil işlemlerini yetkili bayiler yapıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.