Şimdi Ara

Sigorta beni arayıp noterden araç değer kaybı vekaletnamesi almamı istedi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde aracı park ederken kendi evimin duvarına hafif sürttüm.

Tanıdık kaportacıya gidip kaskodan yaptırmak için işlemi başlattık.

Eksper gelmiş, onay vermiş.

Az önce sigorta şirketinden arandım ve gün içinde notere gidip acil olarak "araç değer kaybı vekaletnamesi" almam gerektiğini, bunu alırken beni arayan kişiyi arayıp haber vermemi, gerisini kendilerinin halledeceğini söyledi.

Ek olarak "kaportacılar değer kaybını farklı gösteriyor, manipüle ediyor, ayrıca araya avukat giriyor, oraya komisyon gidiyor" gibi bir şeyler söyledi.

Bu kaportacı bizim tanıdığımız, aramızda güven sorunu yok.

Ne yapayım, hemen gideyim mi notere?

Ayrıca yarın gitsem olur mu, iş yerindeyim dedim ama kişi hemen gitmem gerektiği konusunda ısrar etti.

Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumuklu sucurta -- 24 Aralık 2024; 14:43:36 >

• Böyle firmalar var. Eşim kaza yapmıştı, farklı zamanlarda belki 20 defa aramışlardır. Aceleyle kesinlikle karar vermeyin. Dolandırıcılık kısmı var mıdır bilmem ama sizi arayan firmanın bir çıkarı varki sizi acele ettirmeye çalışıyor. Telefon dolandırıcıları gibi düşünün. (Benim arabanın sadece tampon hasarı olduğu için zaten bir değer kaybı olmayacağını söyleyip yüzlerine kapatıyordum.)

• yumuklu sucurta kullanıcısına yanıt
    Sallayın geçin hocam, aman bırakın. Bir şey yapacaksanız kendiniz gidin başvurun değer kaybı vs çok kolay işler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • asıl aracılar bunlar. tanıdık avukat varsa vekaleti ona verin ya da kendiniz uğraşın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arayan sigorta sirketi degil, eksperden ya da kaportacidan bilgilerinizi alan aracilar.

sizin ornekte deger kaybi zaten yok.

birde manipulasyon yapiyorlar zorunlu bir islemmis gibi. bilmeyen inaniyor tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 24 Aralık 2024; 22:20:24 >
  • Tek taraflı kazada değer kaybı alınabilecek karşı bir taraf yoktur. Bunun istisnası araç maliki ile sürücü farklı ise (genelde iş ilişkisinde olur şirket aracı vs) tazminat istenebilir. Kendi sigortanız kendi aracınız ile ilgili size hiç bir ödeme yapmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.