Araba - bagaj problemi. Küçük araç mantıklı mı?
Babam yıllardır sedan araç kullanıyor, şu an kendisinde Symbol var. Tek isteği model yenilemek fakat istiyorum ki biraz daha konforlu ve kaliteli bir modele geçiş yapsın. Fakat alabileceğimiz sedan ve crossover modeller ise bütçemizi aşıyor.
Kendisi yeni emekli oldu, aracı %95 şehir içi, yazları da birkaç kez yazlığa gitmek için kullanacak.
Problem burada başlıyor. Arabaya en az iki valiz, birkaç büyük poşet koyuyorlar her seferinde. Bu yüzden bagajı büyük bir araç istiyor (ama şehir içinde park edememekten de yakınıyor).
Çözüm önerisi olarak diyorum ki, Megane, Egea Cross gibi araçlar almak yerine birkaç yıllık bir Clio, i20, Corsa gibi bir araç alalım, hem bütçeye uygun yeni ve konforlu bir araç olur, hem %95 şehir içi kullanımda rahat edersin, yazın da arka koltukları katlayıp tüm eşyaları koyar, annemle yazlığa gidersiniz.
Bu öneri mantıklı mı? Yılda sadece bir veya iki kez bagaj tıklım tıklım dolacak, geri kalanını sadece şehir içi bir yerlere gitmek ve pazar alışverişi için kullanacak.
Küçük arabaya ikna olursak seçeneklerimiz çok daha fazla.
Kullanacak kişi babam, 65 yaşında.
Teşekkürler :)
Durum şu:
* babam annemin beğendiği modeli değil, tamamen alakasız bir modeli -yanlışlıkla- mağazadan alıyor.
* sabah buzdolabını getirip kuruyorlar, annem kendi seçtiği model olmadığını fark ediyor fakat servis garantiyi başlatmış, dolap fişe takılmış.
* mağazayı aradığımızda garantinin başlamış olduğunu, değişim olmayacağını söylüyorlar.
Şimdi ben devreye girip değişim için talepte bulunacağım. Fakat bunun yasal dayanağı nedir? Mağazaya ne diyebilirim? Gerçekten iade/değişim hakkımız yok mu?
Kullandığım modemin (ZYXEL VMG3313-B10A) Türknet'in sağladığı altyapı ile uyumlu olduğunu öğrenmiştim fakat internet eve bağlandığından beri modeme her gün reset atmak zorunda kalıyorum.
Amazon'dan yeni modem alacağım, sorunum çözülmezse iade ederim diye düşünüyorum. Türknet de başka bir modem denememi önerdi. Hangi modemi önerirsiniz?
Siz olsanız bilgisayarı yeniler miydiniz?
iPhone 13 telefonum ve Macbook Air 2017 bilgisayarım var, laptop gayet iyi çalışsa da eskidiğini hissediyorum. Pili çabuk bitiyor, çalışırken bazı uygulamalar takılıyor.
- Elinize tam Macbook Air M1 alacak para geçse yapılacak en iyi iş hemen bunu almak olur, değil mi?
- Macbook Air 2017'yi satıp iPad 9 alsam mantıklı olur mu? Para kenarda kalırsa eriyip gidecek.
* Borcunuz veya almak istediğiniz başka bir ihtiyacınız yok.
Güncelleme: Türknet'e en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Şikayetim ciddiye alındı ve her adımda bilgilendirildim. Kurulum ekibinin Türknet bünyesinde olmadığını öğrendim ve bizden alınan ücret iade edildi, özür dilendi ve üstelik bir aylık faturamız silindi. Türknet'in kalitesini de anlamış oldum, tüm çevreme tavsiye edeceğim.
Türknet’e geçiş için başvuru yaptıktan kısa bir süre sonra kurulum ekipleri ailemin evine geldi. Şehir dışına çıktığım için kurulum sırasında ekiplerin yanında değildim. Annemden gelen telefona cevap verdiğinde ekip bana Türknet için aldığım VDSL modemin çalışmayacağını, desteklemediğini belirterek kendi elindeki modemi IBAN hesabına 800 TL gönderirsem takabileceğini söyledi. Türknet için özellikle titizlikle araştırıp aldığım yeni VDSL modemin neden çalışmayacağını sorduğumda açıklama alamadım. Israrla aldığım modemin takılmasını rica ettiğimde kurulum ekibindeki çalışan modemimi 250 liraya sayacağını söyleyip 800 liralık kısmın geri kalanını IBAN atmamı istedi. Yine ısrarla yeni aldığım modemi takmalarını rica edip problem çıkarsa modemi değiştirme seçeneğini değerlendireceğimi söyledim. Kurulum yapıldı, meğerse elimdeki modem tahmin ettiğim gibi sorunsuz çalışıyormuş.
Ekipler gittiğinde annem tekrar aradı ve kurulum için 50 TL talep ettiklerini, bu parayı da ödediğini söyledi. Kurulum sırasında bu ücreti almalarını gerektirecek hiçbir işlem yapmadılar. Zaten eve taşındığımızda ilk Türk Telekom VDSL, sonrasında Süperonline fiber internet kullandık. Fiberden VDSL’e geçiş yaptığımız için zaten faturaya 300 TL ücret yansıtılıyor, ekstra olarak elden para vermemizi gerektirecek hiçbir işlem yok. Türknet müşteri hizmetlerini aradığımda müşteri temsilcisi bu durumda elden ücret talep edilmeyeceğini, kurulum ekibinin de böyle bir gerekçeyle elindeki modemi satamayacağını belirtip şikayet kaydı oluşturdu.
Şikayetvar üzerinden
1. Elden alınan 50 TL ücretin bir an önce tarafıma iade edilmesini,
2. Çalışan yeni modemime çalışmaz denilerek IBAN hesabına 800 TL isteyen kurulum görevlisi hakkında yaptırım uygulanmasını talep ettim.
Bu iki madde gerçekleşinceye kadar konuyu düzenli olarak Ekşi Sözlük, Twitter ve Donanım Haber'de gündeme getireceğim, sonuç alınmadığı takdirde mahkemeye başvuracağım.
Güncellemeleri bildiririm.
Fiberden vdsl'e geçiş sorunu
Superonline fiber kullanıyorum, Türknet vdsl'e geçmek istiyorum. Yeni modem aldım. Fakat Türknet şu an kullandığım hizmet numaramı (xdsl) istiyor. Bunu e-devlet, müşteri hizmetleri veya online işlemler bölümünden öğrenebilirmişim. Fakat hiçbir şekilde bu numarayı öğrenemedim.
Sebebi şöyle açıklanıyor;
"Superonline fiber altyapısı üzerinden hizmet aldığınız için bağlantınıza ait XDSL hizmet numarası bulunmamaktadır. XDSL hizmet numarası yalnızca DSL altyapısı üzerinden hizmet alan müşterilerimizde bulunmaktadır."
Durum böyle olunca Türknet şu anki aboneliğimi kapatıp ücretsiz kurulum yapamıyor.
Tek seçenek Superonline'ı kendimiz iptal edip Türknet'e sıfırdan başvuru yapmak mı? Bu yüzden kurulum ücreti alacaklarını söylüyorlar.
Başka bir çözüm biliyorsanız çok sevinirim.
Fiberden vdsl'e geçiş sorunu
Superonline fiber kullanıyorum, Türknet vdsl'e geçmek istiyorum. Yeni modem aldım. Fakat Türknet şu an kullandığım hizmet numaramı (xdsl) istiyor. Bunu e-devlet, müşteri hizmetleri veya online işlemler bölümünden öğrenebilirmişim. Fakat hiçbir şekilde bu numarayı öğrenemedim.
Sebebi şöyle açıklanıyor;
"Superonline fiber altyapısı üzerinden hizmet aldığınız için bağlantınıza ait XDSL hizmet numarası bulunmamaktadır. XDSL hizmet numarası yalnızca DSL altyapısı üzerinden hizmet alan müşterilerimizde bulunmaktadır."
Durum böyle olunca Türknet şu anki aboneliğimi kapatıp ücretsiz kurulum yapamıyor.
Tek seçenek Superonline'ı kendimiz iptal edip Türknet'e sıfırdan başvuru yapmak mı? Bu yüzden kurulum ücreti alacaklarını söylüyorlar.
Başka bir çözüm biliyorsanız çok sevinirim.
Beni Superonline'dan kurtarın, lütfen.
Verdikleri modem kronik sorunlu, bu eve geldiğimden beri çile çekiyorum.
Türknet'e geçmek istiyorum fakat altyapım fiber internet desteklemediği için modemi 950 liraya veriyorlar. Bunu şu an ödeyemem. İkinci el alabilirim ama hangi modemler uyumlu olur bunu bilmiyorum, bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim.
Alternatif olarak Türk Telekom'un faturaya ek modemli paketleri Türknet'e göre hesaplı olacaksa bunu da değerlendirebilirim.v
Superonline'dan Türknet'e geçeceğim ama modemim kronik sorunlu
Superonline'ın verdiği modemin kronik sorunlu olduğunu çok geç anladım. Modemi resetleyince hız çok iyi, ama kısa süre sonra hız inanılmaz düşüyor. Hız testlerinde indirme hiç stabil değil, sürekli veri kaybı yaşıyorum. Ayrıca evin diğer odalarından çoğu zaman çekmiyor, sadece nadiren çektiği oluyor.
Problem şu;
Taahhütümüz dolmak üzere. Ben Türknet'e geçmek istiyorum. Ama bu modemi kullanmaya devam edersem aynı problemleri yaşayacağım. Türknet'in modemine 950 TL verecek bütçem yok.
Superonline modemi ücretsiz değiştirir mi, değişim aldıktan hemen sonra Türknet'e geçebilir miyim, işin içinden çıkamadım.
Ayrıca GigaFiber olmadığı için Türknet modemi ücretsiz vermiyor, vdsl altyapısı ile 100 mbps'e kadar destekliyor. Müşteri hizmetleri mutlaka modem için ücret ödememiz gerektiğini söyledi.
Ne yapmam gerekiyor?
Başlıktaki cihazlara sahibim, ikisi de güzel çalışıyor.
Fakat bu enflasyon ortamında telefonu da bilgisayarı da bir daha hiç yenileyemeyeceğim gibi duruyor.
Elinize 20 bin TL geçti,
İlk hangisini yenilersiniz? Keşke ikisini de satıp yenilerini alabilsem ama al-sat işlerini beceremiyorum.
Yerimde olsanız ne yaparsınız?
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.442
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 116.242 (Bu ay: 1.264)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 99 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic