Şimdi Ara

Ters yönden gelen araç kazaya sebebiyet verirse polis iki tarafada ceza kesermi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
14.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar günaydın İşyerim İstanbul Cevizlibağ taraflarında şirketin tam önünde ters yön levhasıda bulunan tek yönlü bir yol geçiyor...Karşıyönden gelen araçlardan şöförleri uyanık olanlar bazen yolu kısa tutmak için ters yön levhasına rağmen yolun diğer tarafına atlıyorlar...Dün akşam iş çıkışı bu uyanıklardan biri en fazla 300 metre daha gitmemek için bizim şirketin önündeki yola girmiş tabi son sürat gelen bir aracın altında buluverdi kendini bir feryat figan koptu Neyseki maddi hasar dışında kimsede bişi yok merak ettiğim trafik polisi geldiğinde iki aracada ceza kesiyormu bu durumda yoksa ters yöne girenemi kesiliyor sadece???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ters Yönden Gelen Araca Çarpmak ve Kaza Sonrası Cezalar

Bir araçla ters yönden hareket etmek son derece tehlikeli bir durumdur ve çoğu zaman ciddi kazalara yol açar. Bu gibi kazalarda sorumluluk ve ceza konusu karmaşık olabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanunu'na göre, ters yönden araç kullanmak yasaktır ve ciddi bir trafik ihlali olarak kabul edilir. Ters yönden araç kullanan sürücü, kazaya sebebiyet vermese bile para cezasına çarptırılabilir.

Eğer ters yönden gelen bir araca çarpma sonucu kaza meydana gelirse, ceza her iki sürücüye de kesilebilir:

• Ters yönden gelen sürücü: Hem ters yönde araç kullanmak hem de kazaya sebebiyet vermekten ceza alabilir.
    • Ters yönden gelen araca çarpan sürücü: Kazaya sebebiyet vermemiş olsa bile, karşı yönden geldiği için kusurlu kabul edilebilir ve para cezasına çarptırılabilir.

Ceza miktarı, kazanın şiddetine, sürücülerin kusur oranına ve benzeri faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, sürücülerin ehliyetlerine ceza puanı işlenebilir veya ehliyetleri geçici olarak iptal edilebilir.

Bu nedenle, trafik güvenliğiniz için asla ters yönden araç kullanmamalı ve karşı yönden gelen araçlara karşı her zaman dikkatli olmalısınız. Böylece, ciddi kazaların ve cezaların önüne geçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tek yön yolda tersine gelen 8/8 i alır.İhale onda kalır kaçışı yok.
  • Ters yönden giren apaçi alır cezayı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bescherelle

Ters yönden giren apaçi alır cezayı

Aynen...
  • Eğer çarpan 8-8 kusurlu ise tek ceza ona yazılır
    fakat suç dağlımı yapıldığında diğeri 8-1 suçluda olsa onada ceza yazılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haksin

Tek yön yolda tersine gelen 8/8 i alır.İhale onda kalır kaçışı yok.

bi gülme aldı beni allah da seni güldürsün

gebereydi eleman...zerre acımıyorum böyle milleti salak yerine koyup kendini akıllı sananlara

töbe yarabbi yaa...
  • bir ay önce felandı. bir haberde gösteryordu. millet ters yöen giriyor diye yola kapan koymuşlar ama yurdum insanı hemen çözüm üretmiş. kapanın üstüne paspas atıp gene ters yöne giriyorlardı. acayip güldüm :)

ters yöne gireni birde bir temiz dövmek gerekir :P

quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

quote:

gebereydi eleman...zerre acımıyorum böyle milleti salak yerine koyup kendini akıllı sananlara

töbe yarabbi yaa...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kazada kim(ler) kusurlu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oo paspas

aklımda olsun

• ters yöne girenler bi de haklı gibi davranırlar.'' ne var kardeşim sen hiç mi girmedin '' falan diye çıkışırlar.senide suç ortağı yaparlar.bazen trafik polisi olmayı çok istemişimdir.
  • haziran'da aynı olayı biz de yaşadık.Ters yönden gelen araba bizimkine bindirdi arabalar pert oldu.Bütün ceza karşı tarafın......
  • quote:

Orjinalden alıntı: giza

ters yöne girenler bi de haklı gibi davranırlar.'' ne var kardeşim sen hiç mi girmedin '' falan diye çıkışırlar.senide suç ortağı yaparlar.bazen trafik polisi olmayı çok istemişimdir.

bide böyleleri cezayı yiyince etrafa laf savurmaya başlarlar.8/8 suçlusun daha ne bağırıyosunki
  • NEDNE HER 2 TARAFADA CEZA YAZDILARKİ
    1/8 DE OSLA BİLE O 1 ALACAK NE YAPMIŞ OALBİLRİ Kİ SONUÇTA TERS YÖNE GİREN O DEĞİL
  • quote:

Orjinalden alıntı: uruzgar

bir ay önce felandı. bir haberde gösteryordu. millet ters yöen giriyor diye yola kapan koymuşlar ama yurdum insanı hemen çözüm üretmiş. kapanın üstüne paspas atıp gene ters yöne giriyorlardı. acayip güldüm :)

ters yöne gireni birde bir temiz dövmek gerekir :P

quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

quote:

töbe yarabbi yaa...

Bizim servisçide yapardı.
    Bazen köprü trafiğine girmemek için alt yoldan giderdi.
    Ama bizimkisi işi ilerletmişti tam kapan ölçüsüne uygun tahta yaptırtmış marangoza.
    Sonra bi öğrenci veliye söylüyor.
    Şöför tabi hemen uyarı aldı...

• quote:

Kaçış var hocam karşı taraf alkollüyse kesin alır götürür ihaleyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: CAGLARRR

quote:

Alkol başka tabi, ama karşı taraf ters yönden geldiği için cezayı alır ama alköllüyede ayrı muamele çekerler

• quote:

Ona bakarsan ehliyetsiz sürücü olursa yine şartlar değişir.Ben normal şartlardan bahsediyorum.
  • quote:

quote:

Ona bakarsan ehliyetsiz sürücü olursa yine şartlar değişir.Ben normal şartlardan bahsediyorum.

arkadaşlar yanlışınız var alkollü olmak ayrı bir şey kaza da hatalı olmak ayrı birşey

8-0 suçsuz ise alkollü veya ehlyetsiz olması bir şey değiştirmez, sadece alkollü vea ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza alır. bu konuda yargıtay kararı mevcut.

olayın anlaşılması için limite götürelim; 50 lik yolda 150 ile ters yönde giden bir mercedes g sınıfı sürücüsü, alkollü ve ehliyetsiz şekilde arabasını evinin önüne parketmekte olan bir sürücüye yandan bodoslama geçirse ve sürücüyü hastanelik aracı pert etse, suç yine de park eden şöförde mi olacak?

fakat 8-1 ise durum değişir, çünkü sürücünün alkollü veya ehliyetsiz olması kazadan kaçınamamasına neden olduğu varsayılır.

• hic affetmem patlatirim gobekten tersten gelene

acimam gecen doner kavsakta gecirecektim yinede insaf ettim hafiften frenledim ama kornaya asildim adamin gozleri bir acildi ne var falan diyor sellektor falan yaptim durmadi arkadan bende orta parmak gosterdim
  • Allahtan adam arabadan inip sana 5 parmağını göstermemiş...
    quote:

Orjinalden alıntı: polotje

hic affetmem patlatirim gobekten tersten gelene

acimam gecen doner kavsakta gecirecektim yinede insaf ettim hafiften frenledim ama kornaya asildim adamin gozleri bir acildi ne var falan diyor sellektor falan yaptim durmadi arkadan bende orta parmak gosterdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: uruzgar

bir ay önce felandı. bir haberde gösteryordu. millet ters yöen giriyor diye yola kapan koymuşlar ama yurdum insanı hemen çözüm üretmiş. kapanın üstüne paspas atıp gene ters yöne giriyorlardı. acayip güldüm :)

abi orası çok komik bi sabah 20 dakka fln orda bi arkadasımı bekliodum her sabah biri mutlaka lastik değiştirmekle uğraşıyo
    bi yandan haklılarda adamın köprüyle hiç alakası yok mesela ama 45 dakka köprü trafiğine takılıyo

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.