Şimdi Ara

Bu kazada kim(ler) kusurlu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün tam önümüzde olan aşağıdaki kazaya dair bir türlü biraderimle anlaşamadık. Üşenmedik detaylı krokiyi çizdik. Sizlere de danışalım dedik.
    Zira, aşağıdaki olaydaki beyaz araç (C) gibi ben de kendi yolum müsaitse karşı şeritteki araçlara yol veririm. Çünkü adam dönmeyi beklerken orada da trafik oluşuyor.

Olay şöyle oldu:
    Gri araç (B) durmuş, soldaki sokağa girmek için sinyal vermiş, yolun boşalmasını bekliyordu.
    E tabii bu yüzden arkasında trafik birikiyordu.
    Onu gören beyaz araç durdu (onun istikamette az araç vardı) ve selektör yaparak yol verdi.
    Gri araç hareket etti, dönüşünü tamamladı, hatta tam sokağa burnunu sokacakken, mavi araç (A) gri araca tam ortadan vurdu.
    İki araç da öylece kaldı.
    Biz mavi aracı pozisyonumuz nedeniyle pek göremedik. Hızlı mıydı, yavaş mıydı anlayamadık.

Neyse,
    Yaralanma, kavga gürültü falan olmadı çok şükür. Polis şans eseri hemen oradaydı. Tutanağı tutup ayrıldılar.

Ancak, olay bize dert oldu :)
    Biraderim ısrarla mavi aracın (A) hatalı sollama yaptığını söylüyor. Gri araç (B) şoförü dönüş yaparken mavi aracın (A'nın) geldiğini asla göremezdi diyor. Beyaz aracın durduğunu gören mavi araç o anda yavaşlamalıydı ve beyaz aracın sağından geçmemeliydi diyor.

Yol veren beyaz araç nedeniyle birbirlerini hiç göremedikleri belli (Adamcağız iyilik yapayım derken kaza oldu. Orası da ayrı hikaye).
    Ancak, ben emin olamadım.
    Çünkü sonuçta mavi araç da göremezdi. Dönüş yapan gri araç, mavi aracın şeridine girmişti. Mavi aracın şoförü de kendi yolunda, kendi şeridinde gidiyordu.

Şimdi,
    Kusurlu kim? A mı, B mi, yoksa her ikisi de mi?

Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler.

Bu kazada kim(ler) kusurlu?

• 9 yıllık aktif sürücüyüm ve hiç trafik cezası yemedim.

C aracı hiçbir dur veya yol ver tabelası bulunmadığından keyfi durduğu için, B aracıda yolun boşalmasını beklemeden etmeden geçtiği için suçludur.

A aracına, fotoğrafta olduğu gibi hiçbir tabela görünmediğinden durmakla yükümlü değildir.

B aracı yolun boşalmasını bekleyip öyle dönmeliydi.

C aracı keyfi duygularla trafik polisliği oynayıp istediğine yol verip istediğine vermeme hakkına sahip değildir, yolu tıkamadan devam etmelidir.
  • Ben c aracının yerinde olsam böyle durumlarda her zaman sağ şeritten gelen olup olmadığına bakarım, araç varsa hızlı gelen yol vermem karşıdan gelip dönüş yapacak araca

Ama bunu yapmamak da bir kusur değildir. Sadece trafikte çok mal olduğunu unutmayip önlem almaktır.

Bu kazada A aracı asli kusurludur. Şimdi kendimi A aracının yerine koyuyorum.
    Bir kere sağ şeritten gidiyorum ve sol seritteki araç duruyorsa
    1- ya karşıdan karşıya geçen bir araç veya yaya vardır B aracı o yüzden yol vermiyordur
    2- ya da karşıdan gelip sola dönecek bir araç vardır

Sol seritteki araç durup sağdakinin gitmesi malliktan başka birşey değil

Ama burada c sürücüsü de sola dönüşe başladığında sağ şeritten gelen olup olmadığına bakmak zorundadır, ona da tali kusur veririm ben olsam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A araci kusurludur diyenlerin ehliyetlerinin hemen toplanmasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • b aracı suçludur her şartta yolu kontrol etmesi gerekiyor
  • Konuyu okumadım ama görsele göre yorumlarsam;
    B kusurludur.
    Geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 yıllık aktif sürücüyüm ve hiç trafik cezası yemedim.

C aracı hiçbir dur veya yol ver tabelası bulunmadığından keyfi durduğu için, B aracıda yolun boşalmasını beklemeden etmeden geçtiği için suçludur.

A aracına, fotoğrafta olduğu gibi hiçbir tabela görünmediğinden durmakla yükümlü değildir.

B aracı yolun boşalmasını bekleyip öyle dönmeliydi.

C aracı keyfi duygularla trafik polisliği oynayıp istediğine yol verip istediğine vermeme hakkına sahip değildir, yolu tıkamadan devam etmelidir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karayolları trafik kanununun 53-b-4 maddesi ne göre B aracı %100 hatalıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herhangi bir uyarı tabelası yoksa A aracının yavaşlamak ya da durmak gibi bir zorunluluğu yok. B aracı oradan dönecekse yolu kontrol ederek dönmeliydi. Bence net B aracı kusurlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 19 Ağustos 2019; 20:42:32 >
  • yol kusurlu

• Dur yavaşla levhası filan yok mu yolda ? Bence b aracın sürücüsü hatalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Orta çizgi kesikli değilse B suçlu.

• Oradan dönmek sertbestse ayrıca her ikisine de levha falan yoksa B kusurlu sayılır. Çünkü yol önceliği düz gidendedir. Dönen kişi yolu kontrol edip geçmeli. Eğer A da 'yol ver' tabelası varsa o zaman A kusurlu ( ki öyle bir tabela olacağını sanmıyorum, düz yol çünkü)
    Kısacası düz yolda her zaman dönen kişi kusurlu sayılır.( diğeri hız sınırını geçmediği müddetçe, o zaman kusur paylaştırılabilir)

• isik vs yoksa B hatali
    kontrol etmek zorunda
  • B suçlu

• C kafasına göre yol verdiği için suçludur bence. Böyle hakki olan yolu vereni de alanı da sevmiyorum. Ada etrafinda dönüyoruz dışarıdan girene çat duruyo yol veriyo mesela. Ana yoldayiz tali yoldakine yol veriyor. Tamam trafik sadece ikiniz arasinda olsa ver bizene de çevrende başka araçlar varken ne diye kafana göre yol verirsin ben senin arkandayim benim yolumu da adama vermiş oluyorsun. Kural neyse o uygulansin sorun olmaz da işte böyle C araci gibi kafasina göre kibarlık yapanlar ve öküzlük yapanlar yüzünden böyle kazalar oluyor. C degil diyenlere sorarim: C yol vermeseydi kaza olur muydu? Olmazdi. Siz kafaniza göre karar vermeyin diye var bu kurallar zaten. Bak C yol verdi, A ve B de kör noktada kalip birbirlerine çarptı.

• Tabiki b suclu ancak a hizliysa hizli diye tali kusur alabilme ohtimalide var. Ha hizi yavasta olsa bizdeki bilirkisiler kafalarina gore rapor verebiliyorlar bazen onnedenle mahkemede c bile suclu cikabilir yani burasi turkiye

• A araci kavşak ve dönüş kurallarina uymamak.
    C aracı yaya yolu veya trafik ışığı ya da işaretçisi olmaksızın trafiği tehlikeye düşürecek şekilde yavaşlamak ve durmak.
    B aracı olsa olsa meskûn mahalde trafiğin akışına uymamaktan hafif kusur alir, itiraza açıktır.
    A ve C araci kati kusurludur itiraz edemez.

Trafikte keyfi, centilmence yol vereyim diye bir hâl yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Ağustos 2019; 11:44:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.