Şimdi Ara

Büyük Araçların Sağ Kısmı Kör Nokta Peki Kazada Suç Kimin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
33.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biraz once bir kazaya sahit oldum. Bir bmw kamyonun sag tarafinda yani kor noktasinda kalmisti dur kalk trafikte, iki kapi bastan asagi icine goctu. Kadin sofordu bmw de ki, kamyon soforu "buyuk araclarin sag kismi kor noktadir goremem ben orayi" diyordu. Evet hakli bunu cogu surucu bilir ve yaklasmaz o kisma pek ve kamyonun sag kapisinin orda sticker vardi, bunu belirten uyari yaziyordu. Peki simdi kamyon soforu hakli olur mu? Yani sigorta hak verip hasara karismayip bmw kaskodan mi yaptiracak? Bununla ilgili yasa var midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazan -- 24 Mart 2016; 21:37:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Büyük Araçların Sağ Kısmı Kör Nokta: Kazada Suç Kimin?

Büyük araçların, tırlar gibi, sağ taraflarında geniş bir kör nokta vardır. Bu kör nokta, sürücünün aynalardan veya doğrudan görüş alanından göremediği bir alandır. Kamyonun kör noktasına giren araçlar, ciddi kazalara neden olabilecek tehlikeli bir durum oluşturur.

Kör Nokta Kazalarında Suçluluk

Kör nokta kazalarında suçluluk, spesifik duruma bağlıdır. Genellikle, kamyon sürücüsü şunlardan sorumludur:

• Aracının kör noktasını bilinçli olarak kontrol etmemek
    • Kör noktaya giren araca yol vermemek

Öte yandan, kör noktaya giren sürücü de şunlardan sorumlu olabilir:

• Kamyonun kör noktasında uzun süre kalmak
    • Kamyon sürücüsünün kör noktasına girmeden önce sinyal vermemek
    • Kamyonun kör noktasına ani manevralar yapmak

Kör Nokta Kanunu

Bazı ülkelerde, "kör nokta kanunu" olarak bilinen yasalar vardır. Bu yasalar, kamyon sürücülerine kör noktalarını kontrol etme sorumluluğu yükler ve kör noktaya giren araçlara yol vermelerini zorunlu kılar.

Kör Nokta Kusur Oranı

Kör nokta kazalarında kusur oranı, her bir sürücünün ihmal derecesine göre değişir. Genellikle, kör noktasını kontrol etme sorumluluğunu ihmal eden kamyon sürücüsü daha yüksek bir kusur oranına sahip olacaktır.

Kamyonun Kör Noktasına Girmek

Kamyonun kör noktasına girmekten kaçınmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Kamyonlara yaklaşırken ve sollama yaparken her zaman sinyal ver.
    • Kör noktada uzun süre kalmaktan kaçın.
    • Kamyonun kör noktasından geçerken hızını yavaşlat.
    • Kamyonların kör noktalarını tanı ve bunlardan haberdar ol.

Kör nokta kazalarını önlemek, hem kamyon sürücülerinin hem de diğer sürücülerin sorumluluğudur. Kör noktaların farkında olmak ve uygun önlemleri almak, bu ciddi kazaları önlemek ve herkesin güvenliğini sağlamak için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Suçlu bayan olur büyük araçlara sakın ama sakın sağdan yanaşmayın,yanaşacaksanızda yanıma gelmeden 3-5 kere arka arkaya kornaya basın ilgisini çekmeye çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanHollandalı

Suçlu bayan olur büyük araçlara sakın ama sakın sağdan yanaşmayın,yanaşacaksanızda yanıma gelmeden 3-5 kere arka arkaya kornaya basın ilgisini çekmeye çalışın.
    soldan gecerken bile sellektor korna yapiyom ben.ne yapıcakları belli olmuyor.
  • Kamyoncularda işin kolayina kaçıyor. Cok kamyom gördüm sag aynasının orada yere acili bakan ikinci ayna var. Direk sag alt tarafi goruyor. Tak oyle basit bir ayna sonra orasi kör nokta falan deme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctor I

Kamyoncularda işin kolayina kaçıyor. Cok kamyom gördüm sag aynasının orada yere acili bakan ikinci ayna var. Direk sag alt tarafi goruyor. Tak oyle basit bir ayna sonra orasi kör nokta falan deme.
    sağ taraf kör noktadır... bayan sürücü aynen zortingen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

sağ taraf kör noktadır... bayan sürücü aynen zortingen...

Alıntıları Göster
    Sag taraf tamam kor nokta ama artik nerdeyse tum kamyon-cekicilerde kor nokta aynalari var.Sofor bakip gorebilir bunlardan ama yinede dikkat istiyor,surekli aynalari kontrol etmesi zor.Bu yuzdende en sagdan gidecek mecburen.

Sucu kamyoncuya verirler,sagdaki cok degisik hareket yapmadigi surece.
  • Trafikte kör noktama girdi suçsuzum gibi bişey olacağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bmw sagdan sola kirdiysa bmw suclu cunku sollama seridi sol serittir. Kamyon sag seride kirdiysa kamyon suclu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Bmw sagdan sola kirdiysa bmw suclu cunku sollama seridi sol serittir. Kamyon sag seride kirdiysa kamyon suclu
    Görüp görmemekle alakası yok. Kim kimin şeridine dikkatsizce dalmaya kalktıysa o dur suçlu. Görürsen fren yapar durursun belki, tek fark o
  • kimsede sunu sormuyor. madem sag taraflari kor nokta, neden dur kalk trafikte en sagdan gitmiyor bu kamyonlar?
  • RotörHead R kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alemdaglı20 -- 30 Mart 2024; 3:39:6 >
  • O aynadan zor da olsa gorur ama siz yine de girmeyin sagdan onune atlamayin. Adam zaten duz yolda sagdayken ustune cikmaz. Babam tirci cok yola gittim inan o arabayi durdurmak kaldirmak.cok zor hatta cogu defa babam kolluyor kurtariyor. Her sehirde rastladim adam sol seritten tam saga kavasaga geciyor tirin tam onunden hem de altina girer gibi. Tirlara dikkat edin canlar yanmasin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazaryazarokur

O aynadan zor da olsa gorur ama siz yine de girmeyin sagdan onune atlamayin. Adam zaten duz yolda sagdayken ustune cikmaz. Babam tirci cok yola gittim inan o arabayi durdurmak kaldirmak.cok zor hatta cogu defa babam kolluyor kurtariyor. Her sehirde rastladim adam sol seritten tam saga kavasaga geciyor tirin tam onunden hem de altina girer gibi. Tirlara dikkat edin canlar yanmasin
    bu tip büyük araçların ayna ekipmanlarında tümsek aynalar olur ölü noktaları görmek için. bu tip kazaları yapanlar ona bakmadan iş yapıyorlar ya da ekipmanları eksik. bunlar zorunlu olmalı, birçok insan bu tip ölü nokta kusurları nedeniyle hayatını kaybetti bu ülkede. ülkede bu donanımı olmayan büyük ve geniş araç satışı yasklanmalı, muayenede de kontrol edilmeli.

Büyük Araçların Sağ Kısmı Kör Nokta Peki Kazada Suç Kimin?

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

soldan gecerken bile sellektor korna yapiyom ben.ne yapıcakları belli olmuyor.

Bende bunu yazacaktım, açıkçası kamyonlar ve kamyonetlerin sağından solundan neresinden geçerseniz geçin bi işaret çakın :)

Sonuç olarak uzun süre yollarda oluyorlar, dalgın ve yorgunluk baskın oluyor. Hem uyarma hem garantiye alma açısından bi kere selektör yapmak en iyisi
  • freeman6161 kullanıcısına yanıt

KTK Md 84 paragraf f ve g

www.turkhukuksitesi.com
    2918 S.lı Karayolları Trafik Kanunu MADDE 84 - MADDE 84 şerhleri
    http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=9039
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

KTK Md 84 paragraf f ve g

www.turkhukuksitesi.com
    2918 S.lı Karayolları Trafik Kanunu MADDE 84 - MADDE 84 şerhleri
    http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=9039
    Halk arasında kör nokta diye bilinen araçların kör noktaları vardır. Bu noktalar küçük büyük araçlarda farklı noktalardır. Neyse şimdi kör nokta kazası kazanın nedenini değil kazaya etken olan kısmı açıklar.

Her kaza kendi içinde değerlendirilir. Büyük bir araçla küçük aracın karıştığı kazalarda mevcut ,Karayolları trafik kanunuda ki hususlar dikkate alınarak kusurlar belirlenir. Kör noktası vardı görmedi vs diye bir şey yoktur. Bahsettiğiniz kazada hatalı şerit değiştirme olayı var.

• Kamyonlarda yolcu tarafı caminin üstünde ayna olur. İşte sağ tarafi oradan gorebilirler. Bir öteki konuyu arkadaş belirtmiş yukarıda. Ağır Vasıtalara sol şerit daimi yasaktır. Orta seritte sadece sollama yapabilirler. Daimi olarak en sağdan gitmek zorundalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

Kamyonlarda yolcu tarafı caminin üstünde ayna olur. İşte sağ tarafi oradan gorebilirler. Bir öteki konuyu arkadaş belirtmiş yukarıda. Ağır Vasıtalara sol şerit daimi yasaktır. Orta seritte sadece sollama yapabilirler. Daimi olarak en sağdan gitmek zorundalar.
    Geçen yıl çamlıca gişeler çıkışı İstanbul yönünde aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz gibi kaza yaptım. Bilirkişi karşılıklı %50 verdi.

Büyük Araçların Sağ Kısmı Kör Nokta Peki Kazada Suç Kimin? Büyük Araçların Sağ Kısmı Kör Nokta Peki Kazada Suç Kimin?
    Bu mesaja eklenen görseller:

Büyük Araçların Sağ Kısmı Kör Nokta Peki Kazada Suç Kimin? Büyük Araçların Sağ Kısmı Kör Nokta Peki Kazada Suç Kimin?

• quote:

Orijinalden alıntı: cologne

Geçen yıl çamlıca gişeler çıkışı İstanbul yönünde aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz gibi kaza yaptım. Bilirkişi karşılıklı %50 verdi.

Bu mesaja eklenen görseller:

Alıntıları Göster
    Mantıklı olan %50 yada %100 kamyon şoförüne vermeli, neden dicekseniz. Sağ alt tarafı gösteren aynalar mevcuz, bizim uyanık şoförler maddiyattan kaçmak için takmıyor, hatta yeni düzenleme gelip aynası olmayan kamyon şoförlerine ceza kesilmeli taraftarıyım.. Öyle kamyonun teki sağ taraftan beni altına alsa, sonrada sağ taraf kör noktam dese '' O zaman ayna takamıyormusun oraya? Kör noktayı gösteren aynalar mevcut. '' diye tartışmaya girerim. Zaten bırakın sağından solundan bile geçmeye tereddüt ediyorum hızları 50-60 iken

• Eger boyle bir sey varsa arabanin her yerine uyari asayim. Olur da bir kazaya karisirsak karsi taraf hatali olsun :D Boyle bir durum olamayacagina gore kamyoncunun dedigi de sacma gibi. O uyariyi koyana kadar asagiya bakan bir ayna koysun bu kadar basit
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.