Şimdi Ara

Sattığım araç yüzünden kullanan kişinin başına bir şey gelirse hukuki olarak sonucu ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir aracım var ve yürüyen aksamında,taşıyıcı kısımlarda çürükler mevcut

ben aracı yaptırmak istemiyorum ve bu halde satmak istiyorum

Ben alıcı tarafı bu konuda bilgilendirdiğim halde alan kişi bu sorunlar yüzünden yaralanırsa ve ölürse hukuki olarak yaptırımı ne olur?

Sattıktan sonra adam beni bilgilendirmedi beni kandırdı derse

Ben kendisini bilgilendirdiğimi ve kendisinin görüp beğenerek aracı aldığını nasıl kanıtlayacam?

• Sözleşme imzalayarak. 'Aracı şu şu şu sorunlarını bilerek aldım' gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prometheus1900

Sözleşme imzalayarak. 'Aracı şu şu şu sorunlarını bilerek aldım' gibi.

Sözleşmeyi nasıl hazırlayacağım

Örnekleri var mı?

• bistüri_ucu kullanıcısına yanıt
    Noterde aracı satarken eklet yada ekletmene gerek yok eksper rapor yoksa tüm kusurları ile kabul ediyorum vs oluyor.
  • Ekspertiz yaptır özellikle ekspertiz de bunu beyan et ekspertiz raporlarının kopyasını al ..

Satış yapılırken bunu noterin huzurunda Sözen beyan et alıcı ordayken ve bunu satış sözleşmesine ekletmek istiyorum de..

Bunları yaptıktan sonra beyan ettikden sonra yasal olarak karşı taraf hiç bir şey iddia edemez yasada diyor ayıplı malın ayıbını alıcıya beyan ediceksin alıcı bunu bilerek alıyorsa satışının hiç.bir yükümlülüğü kalmıyor..

Ancak satıcı gizli ayıp yapıp ayıbı saklarsa o zaman karşı taraf hukuki işlem yapma hakkı doğar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 26 Kasım 2020; 4:34:13 >
  • daquied kullanıcısına yanıt

Öyle olmuyor eğer ayıplı malın ayıbını gizlersen gizli ayıba giriyor yasada... Sen malın ayıbını gizlediğin için karşı tarafa beyan etmediğin söylemediğin için karşı tarafın sana dava açma hakkı saklı kalıyor...

• Hava yastıkları dirençliyse , kazada açılmayan hava yastığından adam kötü durumda veya hayatını kaybettiyse size dava açılırsa ispatlayamassan mahkum edilebilirsiniz, çoğu aracın hava yastığı dirençli veya yok
  • Tse belgeli yerde ekspertiz yaptırılırsa noterde kayıt altına alınabiliyor. Noterde işlemlere başlarken evrakları verip işleyin demeniz yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Öyle olmuyor eğer ayıplı malın ayıbını gizlersen gizli ayıba giriyor yasada... Sen malın ayıbını gizlediğin için karşı tarafa beyan etmediğin söylemediğin için karşı tarafın sana dava açma hakkı saklı kalıyor...

Doğru ama bence bu yasanın uygulamasında ciddi problemler var, laf olsun diye yazılmış geldi bana.

Ben araba sattım, çok da bakımlı değildi son 2 yılında. Orada iken adam dedi ki yağ kaçağı var. Bilmiyorum ki ben, kartere dolmuş henüz yere damlamaya başlamadığı için fark etmedim ben de. Şimdi araç böyle satılsa benim ne günahım var. 500 liralık ekspere sokuyor alıcı, adam da bakıp kusurlarını söylüyor.

İkinci elde garanti olayı tam saçmalık, ben ne bileyim adam arabanın altını vurup zarar vermesi sonucu yağ kaçağı başlamadığının mesela.

• Sahibinden ya da ilanı nereye verdiyseniz, ilanda açıkca belirttirseyniz bir sıkıntı olmaz. Tabi ilanın bir çıktısını saklayın. Mahkeme vs iş adli sürece girerse zaten siteden bilgiler istenir.

• deserthawk D kullanıcısına yanıt

Dediğin doğru onda karşı tarafta hak idda edemez edersede eline hiç bir şey geçmez yaptığı mahkeme avukat masrafları üstüne cabası olur.

Benim dediğim bildiğin büyük arızası var aracın mesela aşırı yağ yakması var araba felaket duman atıyor motor istiyor yani o belli . Sende bunu bilerek gittin arabaya duman kesici falan sıvılardan attın maksat satana kadar idare ediyim..

Adama sattın öyle o duman kesiciler zaten bir iki ay işe yarıyor sonra gene araba deli gibi duman atmaya yağ yakmaya başladı.. bu öyle iki ayda aniden sonradan olucak bir şey değil zaten servise götürse açıp baksalar motor kapağını abi bu arabaya duman kesici falan atmışlardır bunda çoktan beri bu mevzu var belli falan derler..

Adam birde bilirkişi çağırır bunun raporunu tutturursa serviste seni mahkemeye misal diyorum verdiğinde bütün tamir masraflarını alır..

Yoksa sattın gitti adam bir hafta sonra araba hararet yaptı conta yaktı piston kitledi ikinci el araba kader kısmet o kadarı karşı taraf senden hiç bir hak idda edemez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 26 Kasım 2020; 12:57:47 >

• Valla ben yeni araç aldım. araç kaç kişiyi kaç galeriyi kaç sahibi oldu kim bilir 10 yaşında araba. satan adam bilmiyordur kusurunu napsın ? ben alırken en kapsamlı ekspertiz yaptırdım öyle aldım noterde de işlendi. Ben sattıktan sonra gitmiş hava yastığını sökmüş direnç atmıştır ben ne bileyim ne aldı yaptıktan sonra. böyle saçmalık olmaz açıkcası. He kanıtlarsa çook önceden direnç atılmış yok bilmem ne tarihinde şu yapılmış vs beelki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.