Şimdi Ara

En İyi Lastik Markası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

En İyi Lastik Markası

(En Son Oy Tarihi: 9.1.2020)
Giriş

• Pirelli , Dunlop , Nokian , Hankook , Sava , Falken vs vs bir sürü marka yok...

Ben en iyi markanın olduğunu sanmıyorum. Her ebat için kışlık , yazlık , 4 mevsim , yumuşak hamur , sert hamur , yakıt tüketimi vs vs bir sürü kategoride sınıflandırabiliriz.

Mesela ben yazlıkta 185/60/r15 için Nokian Wetproof tercih ettim. Ses desibel 66 , yakıt c , yağmurlu hava a ; başka bir ebatta farklı bir lastik bundan daha iyi sonuçlar verebilir. Bu ebatta en düşük ses gördüğüm lastik tabi yumuşak hamur koforlu sessiz olarak bakıyorum. Eksisi kış için ayrıca takım almak lazım.

185/55/r15 ebatında Brigestone Potenza S001 kullandım. Hayattan soğuttu ; Yakıt E , hamuru sert , çok hızlı bir şekilde bitiyor 30.000 i göremedi (bir takım=40.000-45.000km ort)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 29 Ağustos 2019; 17:45:9 >
  • Michelin
  • Listede Petlas'ın da olması anketin cidiyetini alıp götürüyor sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Pirelli , Dunlop , Nokian , Hankook , Sava , Falken vs vs bir sürü marka yok...

Ben en iyi markanın olduğunu sanmıyorum. Her ebat için kışlık , yazlık , 4 mevsim , yumuşak hamur , sert hamur , yakıt tüketimi vs vs bir sürü kategoride sınıflandırabiliriz.

Mesela ben yazlıkta 185/60/r15 için Nokian Wetproof tercih ettim. Ses desibel 66 , yakıt c , yağmurlu hava a ; başka bir ebatta farklı bir lastik bundan daha iyi sonuçlar verebilir. Bu ebatta en düşük ses gördüğüm lastik tabi yumuşak hamur koforlu sessiz olarak bakıyorum. Eksisi kış için ayrıca takım almak lazım.

185/55/r15 ebatında Brigestone Potenza S001 kullandım. Hayattan soğuttu ; Yakıt E , hamuru sert , çok hızlı bir şekilde bitiyor 30.000 i göremedi (bir takım=40.000-45.000km ort)

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Pirelli , Dunlop , Nokian , Hankook , Sava , Falken vs vs bir sürü marka yok...

Aklıma gelen markaları yazdım çoğu markayı bilmiyorum

• Michelin primacy serisi şu an testlerde ki en iyi yazlık lastik.
  • bf goodrich
  • listede petlas bile var hankook yok
  • Hankook listede yok petlas var. Bildiklerini yazmış arkadaş herhalde listeye.
  • Bence petlas en saglami
  • Aynen listede hankook da olmaliydi petlasi herkes bilir
  • 1. sınıf premium lastikler: michelin, continental, hankook, goodyear, dunlop, bridgestone, pirelli

2. sınıf mid-range(orta sınıf) lastikler: nokian, yokohoma, kumho, falken, barum, nexen, fulda, bf goodrich

3. sınıf eco lastikler: lassa, Petlas, starmaxx, sava, debica, kormoran, federal, riken, semperit, linglong, sunny

4. sınıf budget tyres (ucuz lastikler): Jinyu, Membat, wanli, goodride, gislaved, maloya

kaynak:http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
  • cesur_0342 kullanıcısına yanıt
    Sağlam olması pek bişey ifade etmiyo
    Diş derinliği 5-6mm kalıyor ama araba yol tutmadıktan sonra napayım o diş derinliğini.
    Michelin çabuk bitiyor diyolar ama zaten tüm lastikler için önerilen lastik kullanım ömrü 5 yıl 50 bin km.
    Petlas 100bin km gidiyor ama o da işlevini 50 bin km den sonra kaybediyor zaten.
    50 bin km de 4-5mm petlastansa 50 bin km kabak michelin daha iyi yol tutar.

Anket: MICHELIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 29 Ağustos 2019; 20:41:48 >
  • Egzotik, araç ve motosiklet üreten Niş markalar özel olarak ürettikleri araçlar ve sadece bu modellere özel üretilen lastikler genel olarak Pirelli olur. Gel gelelim listede Pirelli yok.
  • Listeye göre Nokian orta sınıf lastik olarak görünüyor ama kış lastiğinde bu markayı tek geçerim.
  • Listeye Nokian'ı eklememişsin.
    O listede şundan iyi lastik çıkartan marka var mı araştır bakalım.

En İyi Lastik Markası
  • michelin en dandık en cabuk bıten bır yere surttunmu en cabuk yarılkan lastıktır. Ankette michelın cok cıkmıs gerçekten cahıl ulkeyız ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Listeye Nokian'ı eklememişsin.
    O listede şundan iyi lastik çıkartan marka var mı araştır bakalım.

En İyi Lastik Markası
    Bu lastik hangi ülkenin gerçekten süper
  • Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Nokian Finlandiya markasıdır. Hem yazlık hem de kışlık lastikleri çok kalitelidir. Soğuk bir kuzey ülkesi olduğundan kış lastiklerinde tecrübeliler.

Kendi aracımda da kışlık Nokian WR D4 model lastikleri kullanıyorum. Etiket değeri C A 68dB. Diğer markalar bu değeri yazlık lastiklerde bile zor yakalıyor.
    En İyi Lastik Markası

Bu lastikleri de kayınpederin Honda Civic FB7 kasa aracı için aldım taktırdım. Gayet güzel oldu. Yol sesi önceki Continental lastiklere göre %60 azaldı diyebilirim.

En İyi Lastik Markası En İyi Lastik Markası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 30 Ağustos 2019; 16:10:20 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.