Şimdi Ara

En iyi Hibrit silecek markası ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba,aracımın fabrika çıkış sileceklerinin tipi hibrit,dolayısıyla hibrit tür silecek hem en iyi şekilde görünüyor hem de camın her tarafını siliyor.Ancak bu silecek türü pek yaygın olmadığı için kaliteli olarak bildiğimiz markalar da üretmiyor.

Daha öncelerde 2 sene kadar Michelin hibrit kullanmıştım ancak kaba başlık yapısı nedeniyle yavaştan da ömrü dolmaya başlayınca çıkarmıştım.Bunun haricinde RBW,Inwells,Silbak ve Sentinel hibrit kullandım fakat hepsinin max. ömrü 1 sene,sonrasında acayip bozuyor.Şu an hala RBW kullanıyorum ancak alalı daha 6 ay olmasına rağmen rezalet siliyor,ki bu marka en yaygın hibrit silecek üreticisi.

Aracın orijinal hibritleri satılmıyor bu nedenle alamıyorum,bu markalar haricinde alabileceğim en kaliteli ve beni en az 2 yıl idare edebilecek bir hibrit silecek markası önerirseniz çok memnun olurum.

• 2 yıl boyunca güzel silebilecek bir silecek üretilmedi dünyada. kauçuk yapısı gereği bozuluyor zaten gün boyunca ısınıp soğuyarak. 2 seçenek var. ya komple yeni silecek seti alacaksınız her mevsim ya da 1 kereliğe mahsus kaliteli silecek alıp sadece lastiklerini değiştireceksiniz yedek lastik alarak. ama o da el becerisi gerektiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 25 Kasım 2023; 19:6:54 >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt

Artık set olarak değiştirmekten çok sıkıldığım için lastik olarak değiştirmek istiyorum.Lastiklerde kaliteli bir herhangi marka da uyum sağlar mı,örneğin michelin,continental,swf lastik bulup takabilir miyim ?

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt

kaliteli yedek lastik satılmıyor. ucuz çin malı lastik alıp değiştireceksiniz eskidikçe. yani her mevsim değiştireceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 25 Kasım 2023; 21:21:24 >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt

Çok kötü,sonuç olarak bu da bir çözüm olmayacak belli ki.Keşke yukarıda saydığım markalarda hibrit silecek üretse alsak,Michelin iyiydi ancak kancalı silecek tipinde yekpare bir tasarım olmadığı için araçta çok kaba durmuştu.

Kaliteli silecek istiyorsan orjinal silecek alacaksın ama o da pahalı. Bence en ideali bosh aerotwin, başka markaların da kaliteli silecekleri var ama TR'de pek bulunmuyor. RBW, inweils geçecen bunları onlardan bir cacık olmaz.

• cricet C kullanıcısına yanıt

Hocam konuda bahsetmiştim,Hyundai aracımın markası ancak fabrikanın üretmiş olduğu bir silecek yok.Fabrika çıkışlı ilk sileceği neydi hiç hatırlamıyorum ama sileceklerin oem kodunu girdiğimde sadece Hyundai'nin üretmiş olduğu lastik çıkıyor,o da Türkiye'de yok.Servis başka marka takıyor diye biliyorum.Bosch Aerotwin hibrit modeli olmadığı için tercih etmiyorum,yoksa muz model olarak bir sürü kaliteli marka var ancak aracın ön camı sadece hibrit sileceklere uyumlu,bir de gerçekten kötü görünüyor hibrit harici takılınca.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

İnsanlar silecek konusuna çok önem vermediği için (en ucuzunu takıp geçtiği için) kaliteli silecekleri hiçbir firma ithal etmiyor. Kalitesiz silecek daha ilk aldığında bile ses yapar, atlama yapar, yüksek hızlarda düzgün silmez. Dediğim gibi şu anda piyasa bulunabilen en düzgün silecek aerotwin.

• cricet C kullanıcısına yanıt

Gerçekten çok yazık hocam,benim de en çok dikkat ettiğim şeylerden biri sileceğin hem orijinalindeki gibi durması hem iyi silmesi hem de 2 yıl idare edebilmesi.Muz silecek olsa güvenip alacağım bir sürü marka var dediğim gibi ancak hibrit olunca seçenek yok gibi hep dandik markalar var.Şu an üstünde olan RBW'leri ilk taktığım hafta sürekli atlama ve ses yaparak sildi,2-3 ay güzeldi ondan sonra tamamen bozdu.

• Bosch
  • daswagen kullanıcısına yanıt
    1.5 sene gitmedi önermiyorum
  • 2jz1993 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz yazınca şimdi hatırladım, ben corolloda kullanmıştım, 7-8 ay sonra kışa dönünce mevsim arada gıcırdardı da ben corollonun silecek sapına yoruyordum çok dikkat etmemiştim.
  • daswagen kullanıcısına yanıt
    Kışa girince Dediğiniz gibi cozuttu, saçma paralar veriliyor bir de
  • Bosch AeroEco 2 sene farklı bir araçta kullandım gayet güzeldi,aerotwin ise arkadaşım almıştı 6 aydan sonra feci atlama ve ses yapmaya başlamıştı.

Bana muz tip lazım değil,en kaliteli hibrit sileceği arıyorum.

• Grafit tozu alıp lastiklere sürün silecekleriniz eskisi gibi olur.
  • motograter M kullanıcısına yanıt

Peki onun ömrü ne kadar oluyor ?

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Sıfır alacağınız silecekle aynı olur.

• motograter M kullanıcısına yanıt

Sileceğin sadece lastiğini değiştirenler de var. Belki Universal lastik alıp lastiğini de değiştirebilirim. Maliyeti çok düşük oluyor.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Ben genelde o şekilde yapiyorum ama pek fayda etmiyor bir mevsimlik ömrü oluyor en fazla.

• Bosch Aerotwin ile sorun yaşayınca bari ucuz yollu bir şey alayım her sene değiştiririm dedim.

İnternetten Inwells aldım. Hiç ama hiç memnun kalmadım.

Geçen sene RBW aldım. Çok daha iyiydi Inwells'e göre.

Bu sene Silbak aldım. Henüz daha tam deneyimleyemedim. İlk izlenimim RBW ile benzer olduğu. Zaman gösterecek.

Dikkat edilecek husus sileceklerin lastik kısmına el ile dokunulmaması. Bir de aracı yıkarken köpüğün bu lastik kısma değmemesi. Üzerinde bulunan grafit giderse silecek silerken camın üzerinde sıçrama yapar. Bir de bunların yönü var. Üretim esnasında bazen yönünü ters takabiliyorlar. Daha takar takmaz sıçrama yapıyorsa ters takılmıştır. Bunu en iyi HB araç sahipleri arka cam sileceği aldıklarında bilir. Genelde bu silecekler sola yatıktır. Bazı modellerde sağa yatık olarak takıldığından sola yatık olarak tasarlanan silecek sağa yatık arka sileceklerde ilk andan itibaren sıçrama yapar. Lastik kısmın çıkarılarak tersinin takılması gerekir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.