Şimdi Ara

60hz'den sonrasının normal bir insan için ne gereği var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cidden merak ettiğim için soruyorum. Bugüne kadar 60hz üzeri ürün kullanmadım. 30fps ile 60fps arası bence fark hissediliyor fakat 60'ın üstünde fark olacağını hiç sanmıyorum.(fps tabirini bilerek kullandım çünkü monitör kaç hz olursa olsun açtığınız videonun veya oynadığınız oyunun kare hızı monitörünüzün yenileme hızından düşükse zaten tam kapasitesini göremezsiniz o monitörün) Yani normal bir insan gözü farkı anlayamaz. 144hz monitörlere boşuna para döküldüğünü düşünüyorum.

60fps+ monitör kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Gözle görünür bir fark gördüyseniz veya görmediyseniz lütfen belirtin. Özellikle yüksek performanslı bir sisteme sahipseniz ve fps oyunları oynuyorsanız yorum yapmanız daha faydalı olur diye düşünüyorum. Mesela benim yaptığım yorum biraz tahmini. Ama tecrübeli bir arkadaşın yapacağı yorum daha aydınlatıcı olur. Şimdiden teşekkürler :)

• Bugün 144hz e geçiş yaptım.
    Fark çok ama çok bariz...

Csgo da vay be dedim. Bugune kadar ben kare kare oynuyormuşum..

Pubg mobile 60da sabit diyoruz ya ha değilmiş onu farkettim.
    60 hz de 60 fps olayı felan hikaye...

144de oynayıp 60a geçince çok daha bariz belli oluyor. Oyun kasıyormuş hissine kapılıyorsunuz resmen.

İnsan gözü algılayamaz felan diyen olursa oturtun pc başına 2 monitörle farkı hissetsin.

İnceleme videoları 60 hz monitörün olduğu için farkı anlayamıyorsun malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 27 Kasım 2019; 0:25:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok tartışmaya gerek yok, ikisi arasında ki fark çok bariz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hidetaka Miyazaki -- 27 Kasım 2019; 0:29:2 >
  • 10 yıl önce insan gözü 30 görüyor en fazla 60'a ne gerek var diyorlardı. Direk mal bunlar 30 ile 60 arasında ki fark bariz diyordum.

Daha 144 kullanmadım ama büyük ihtimal aynı soru aynı cevap
  • Masaüstünde hiçbir program oyun açık değilken nette gezerken bile fark hissediliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 27 Kasım 2019; 12:49:59 >
  • 144 hz 60 fps alsan bile fark var çünkü bir çok 60 hz monitor gerçekten 60 hz değil (özellikle eskileri)
  • 1080p 60 Hz IPS panel monitörden AOC 27" 27G2U/BK 144Hz 1ms FreeSync FullHD IPS monitöre geçtim. İlk 5 dk içinde ağzım açık kaldı. Masaüstünde bile fark muazzamdı. Apex Legend'e ara vermiştim. Şimdi daha keyifli oynuyorum. Şiddetle tavsiye edilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım dalga mı geçiyorsun .60Hz monitör kullanıyorum kardeşim 144hz monitör satın aldı bu kadar mı fark eder ya onun bilgisayardan kalkıp benimkine geçince masaüstünde bile bilgisayar kasıyor gibi geliyor. Oyunlardaki fark çok bariz fark ediliyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeLLgaTe -- 28 Kasım 2019; 21:12:3 >
  • 60 Hz olan eski monitörümü overclokla 75 Hz'e çıkarttım, 15 Hz'lik fark bile çok rahat bir şekilde hissedilebilirken 144 Hz devasa bir şekilde hissedilir.
  • 144hz nimettir nimet.
  • Hocam günlük windowsta farkı belki fazla göremeyebilirsiniz ama oyunlarda cidden farkı oluyor. 60HZ yeterli bir değer değil. Ha farkı anlamak nerede zorlaşır, 100 hz ve üzerinde. Bence kritik sınır 100hzdir bir çok kişi için. Ama illa duyuları daha keskin olup her hz artışının dönüşünü hisseden kişiler olacaktır.
  • 144 fps fark bariz ben asıl 144 ile 240 arasındaki farkı görmek isterdim
  • Masaüstünde mouse hareketlerinde bile fark bariz anlaşılıyor. Oyunun hızını göre de bu fark çok veya az hissediliyor. Bazı oyunlarda 144 hz bile az kalıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilgisayarMeraklısı

60 Hz olan eski monitörümü overclokla 75 Hz'e çıkarttım, 15 Hz'lik fark bile çok rahat bir şekilde hissedilebilirken 144 Hz devasa bir şekilde hissedilir.
    Nasıl yaptın?
  • Eskiden CRT monitörlerimizi 60 hertzden 75 e çıkarabildiğimizde dünya varmış derdik, LCD deki durum farklı tabi...

Bu arada OC ile LCD monitörün nasıl 75 hz'e nasıl çıkarıldığını ben de merak ettim.
  • 30 ile 60 arasında nasıl bir fark varsa 144 yada 120 ile 60 arasında da öyle bir fark var. Kullanmadan bilemezsin. 120hz veya üstünü kullanan bir insan bir daha 60hz monitör kullanamaz.

• CRU adlı program ile monitör hız aşırtma yapılabiliyoruz arkadaşlar.
    Hız aşırtma sonucu bazı paneller 75hz civarına çıkabilirken bazıları malesef 66Hz de bile kalabiliyor.
    Bu konuda geçmişte birçok deneme yaptım ve çok farklı sonuçlar aldım.

Öncelikle bize lazım olan program Custom Resolution Utility (CRU). Detay için netten araştırma yapmanızı tavsiye ederim, bazı ekran kartları nvdia amd vs farklar olabiliyor. Programı kurduktan sonra deneme yanılma ile monitörün kapanmayacağı stabil bir değer bulmaya çalışın, misal 72Hz (çoğu video 24hz olduğu için 75Hz yerine tercih edilmeli bence). Örneğin bizim monitörümüz 77Hz olabiliyor fakat 1-2 dk sonra siyah ekrana düşüyorsa bu panelin o hızda stabil olmadığı anlamına gelir. 2-3 hz için stabilite kaybetmeyin, hatta 75hz de sorunsuzsa siz 72 de kullanın. Panel arızasının önüne geçmek adına tavsiye ederim.
    www.monitortests.com
    Custom Resolution Utility (CRU)
    https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU

Monitörün kısa süreli max Hz değerini bulunca ikinci aşamaya geçiyoruz, kare atlama (frame skipping) testi.
    Kare atlama testi en önemli kısım. Bunu test ufo sitesinde yapabiliriz. Tekrar ediyorum en önemli kısım frame skipping.
    Neden en önemli kısım; Eğer 1 saniyede 1 kare bile atlama varsa bu durum oynadığınız oyunda hatta masaüstünde bile akıcılığı bozacak ve dikkatinizi dağıtacaktır. ÇOK ÖNEMLİ atlamayın.
    Sitede gerekli açıklamaları takip edip fotoğraf makinesi yada akıllı tel yardımı ile testi yapıyoruz.
    www.testufo.com
    TestUFO: Frameskipping
    https://www.testufo.com/frameskipping

Kare atlama testini de geçtiysek yine test ufo sitesinden fps mizin bulanıklığa etkisini görebiliriz. Hayırlı olsun.
    https://www.testufo.com/

Hatta şunu da belirteyim, bazı eski 22'' 1650*1050 Lcd monitörlerde denk geldim, 80hz üstüne çıkabiliyorlar.

Kolay gelsin =)

• quote:

Orijinalden alıntı: xentios

Nasıl yaptın?

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/monitore-overclock-yapmayi-denediniz-mi-hic--99437346
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatrix

CRU adlı program ile monitör hız aşırtma yapılabiliyoruz arkadaşlar.
    Hız aşırtma sonucu bazı paneller 75hz civarına çıkabilirken bazıları malesef 66Hz de bile kalabiliyor.
    Bu konuda geçmişte birçok deneme yaptım ve çok farklı sonuçlar aldım.

Öncelikle bize lazım olan program Custom Resolution Utility (CRU). Detay için netten araştırma yapmanızı tavsiye ederim, bazı ekran kartları nvdia amd vs farklar olabiliyor. Programı kurduktan sonra deneme yanılma ile monitörün kapanmayacağı stabil bir değer bulmaya çalışın, misal 72Hz (çoğu video 24hz olduğu için 75Hz yerine tercih edilmeli bence). Örneğin bizim monitörümüz 77Hz olabiliyor fakat 1-2 dk sonra siyah ekrana düşüyorsa bu panelin o hızda stabil olmadığı anlamına gelir. 2-3 hz için stabilite kaybetmeyin, hatta 75hz de sorunsuzsa siz 72 de kullanın. Panel arızasının önüne geçmek adına tavsiye ederim.
    www.monitortests.com
    Custom Resolution Utility (CRU)
    https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU

Monitörün kısa süreli max Hz değerini bulunca ikinci aşamaya geçiyoruz, kare atlama (frame skipping) testi.
    Kare atlama testi en önemli kısım. Bunu test ufo sitesinde yapabiliriz. Tekrar ediyorum en önemli kısım frame skipping.
    Neden en önemli kısım; Eğer 1 saniyede 1 kare bile atlama varsa bu durum oynadığınız oyunda hatta masaüstünde bile akıcılığı bozacak ve dikkatinizi dağıtacaktır. ÇOK ÖNEMLİ atlamayın.
    Sitede gerekli açıklamaları takip edip fotoğraf makinesi yada akıllı tel yardımı ile testi yapıyoruz.
    www.testufo.com
    TestUFO: Frameskipping
    https://www.testufo.com/frameskipping

Kare atlama testini de geçtiysek yine test ufo sitesinden fps mizin bulanıklığa etkisini görebiliriz. Hayırlı olsun.
    https://www.testufo.com/

Hatta şunu da belirteyim, bazı eski 22'' 1650*1050 Lcd monitörlerde denk geldim, 80hz üstüne çıkabiliyorlar.

Kolay gelsin =)
    Hocam bu konuyu açtıktan sonra yeni bir monitör almıştım. 75Hz ips ekran. Buna overclokck yapılır mı acaba? Çok lazım olduğundan değil ama merakımdan soruyorum.

• Şimdi beyler ben bir şeyler yaptım test konusunda yardımınız lazım

Cru hiç bir işe yaramadı, nvdianın custom özelliğini kullandım.

Monitör S24F350....
    Tam tamına 75 alıyor max. Anladığım kadarı ile 75hz monitör donanımını 60'a kitleyip satmışlar kendi ürünleri ile rekabet etmesin diye.

Ben 60 fps ile 75 fps karşılaştırmak istiyorum test ufo üzerinde (veya başka yerde) nasıl yaparız?

@BilgisayarMeraklısı @hatrix

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xentios -- 1 Aralık 2019; 18:1:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.