Şimdi Ara

Lenovo Legion R27QE 27' 2k 180Hz 0.5ms IPS monitör alacaklar okusun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms IPS Monitör 67C5GAC1TK

-613x505mm ebatta, görülür ekran ölçüleri 597x335mm

-22w tipik ,46 max.

-DP kablosu (1.8m) ve ayaklık içi döküm demir dışı plastik kaplı sağlam bir ayaklık (sağa sola döndürme, 90 derece döndürme ,ön-arka eğme ve yükseklik ayarlı (120 mm)

-Parlaklık 450cd maximum , Moving Picture Response Time (MPRT): 0.5 ms

- 99% sRGB (CIE 1931) ,90% DCI-P3 (CIE 1976), 120% sRGB (CIE 1931) ,95% DCI-P3 (CIE 1976)

-10-bit (8-bit+FRC) , Anti-glare kaplama ,Flat Panel

-DisplayHDR™ 400

-ClearMR 6000

-AMD FreeSync™

-VESA Adaptive Sync

-Artery display software ile monitör ayarlama

-2x HDMI 2.1 , 1x DisplayPort 1.4 , 1x audio-out (3.5mm)

Monitörü Hepsiburada'dan haftasonu aldık , bu sabah geldi.

7400TL fiyatı var , sepette ek indirim ile 6900TL fiyatla aldık.

Çerçeve kenarı incecik , çok şık ve kaliteli bir monitör olmuş. Kutu içerisinden DP kablosu çıkıyor. Standart güç kablosu ve tornavida gerektirmeyen kurulumu çok pratik bir ayaklığı var. Ayaklığı gerçekten çok kullanışlı. Yarın bir gün monitör değişirseniz bile ayaklığı yeni monitörünüz ile Vesa mount destekli monitörünüz ile kullanabilirsiniz.

İlk olarak açtığımda normal bir görüntü ile karşılaştım. Ekran büyük , semboller küçük oluyor HD'ye göre ama görüntü ayarlarından ölçek %125 veya 150 yapınca halloluyor.

Renk kalitesi ve canlılık olarak eski monitörüm gibi geldi ilk başta. Bilgisayara ilk taktığım haliyle gördüğüm görüntüyü çok beğendiğimi söyleyemem.

Lenovo'nun sitesinden "Display Control Center" programını indirdim ve kurdum. Monitörün sağ arkasında bulunan ayar tuşları kullanışlı olmadığı için ayarı programla yapmak çok daha pratik.

Daha sonra HDR'ı windowstan açıp test ettim , yine bir fark göremedim. Windows ekran ayarlarından HDR açtığınız zaman kendi programından ayarda değiştirmiyor. Hatta ben program monitörle iletişim kuramıyor sandım.

Ayrıca monitör bilgi kısmında windows "HDR sertifikası bulunamadı" diyor.. Bu aşamaya kadar hala monitör gözüme sıradan geliyor.

Sonra farkettim ki Lenovo sayfasında monitörün sürücüsü var. Elle aygıt yöneticisi üzerinden manuel sürücü güncelledikten sonra VESA DISPLAY HDR400 olarak sertifikayı Windows görüyor.

Asıl bombada bu program ve driver doğru yüklendikten sonra patlıyor.

OYUN MODU içinde tanımlı profillerden birisini seçtiğiniz an monitör sıradan bir monitör görüntüsünden çıkıp müthiş parlaklıkta ve keskinlikte capcanlı bir görüntü sunuyor.

Görüntü ayarlarında 60,120,144,165,180 HZ seçenekler var.

Şansıma ölü pikselde çıkmadı.

Şu an monitör almayı düşünenleriniz varsa diye bilgi amaçlı konuyu açtım. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Elektrik tüketim testi de daha sonra yapacağım.

Almayı düşünen varsa kaçırmasın , tavsiye ederim. Bu fiyata bu özelliklerde monitör bulamazsınız.

• Öncelikle hayırlı olsun. Bende 2k monitör almayı düşünüyorum araştırınca en uygun monitörün bu olduğuna karar verdim . Size ekran parlaklığı ve görüntü kalitesi nasıl onu sormak istiyorum. Güneş ışığı varken ekran parlaklığı yeterli mi ?

• omerfaruk0 O kullanıcısına yanıt

Sadece oyun oynarken veya tam ekran film izlerken ekranı standart moddan çıkarıp fps1 yada fps2 moduna getiriyorum. Oyun moduna sokunca ekran parlaklığı çok artıyor.

Yada oyun modları (hazır profiller) dışında kendiniz HDR açıyorsunuz parlaklık hemen artıyor. Standart mod en tasarruflu mod. Bu modda benim eski Asus monitörüm gibi gösteriyor.

Normal windows kullanımında standart moda getirip düşük parlaklıklı profilde kullanıyorum. Film izlerken mod seçiyorum izlemesi müthiş keyifli oluyor.

Ben parlaklılığını çok beğendim. Yüksek parlaklıkta windows kullanamıyorum göz yoruyor , acıtıyor.

450 nit parlaklığa sahip olduğu için muadillerinin önüne geçen bir monitör. Siyah ekranda karanlıkta glow yok. Ekran kenarlarını iyi yalıtmışlar. Bulutlanma filan bu monitörde asla yok. Parlaklık konusunda şüpheniz olmasın beni fazlasıyla tatmin etti. Daha yüksek parlaklık istiyorsanız zaten HDR600 veya 1000 destekli monitör almanız gerekecek ama bu fiyat bandında bu özellikleri bile ben beklemiyordum açıkçası.

• Speaker ile ilgili sorun yaşıyorum. Ses çok kısık gelmeye başladı. Aynı cihazı başka pcye bağlıyorum sıkıntı yok. Ama monitöre bağladığımda neredeyse kısıkta ses veriyor. Acaba ekranın ses çıkışındamıwsorun var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muratseeen M kullanıcısına yanıt

Monitörlerin kendi ses çıkışından aldığınız ses , pcnin /anakartın kendi üzerindeki ses jakından aldığınız ses ile bir olmaz. Daha kısık olması normal. Hoparlör ses kablosunu yine PC yeşil jaka bağlayın derim. Realtek Audio veya ne kullanıyorsanız dijital ses çıkışını değil hoparlörü seçin. Ben DP kablo ile bağlayınca otomatik olarak dijitale geçip sesi monitöre atamıştı. Benim eski Asus monitörde aynı şekilde sesi pc çıkışına göre daha düşük veriyordu.

• Aslında düne kadar yeterli ses alıyordum. Bir anda %90 sesi kısıldı ve sebep bulamıyorum

Lenovo Display Center yüklüyse Ses Aygıtı bölümünden kontrol edin.

Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms IPS monitör alacaklar okusun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet ilk orayı kontrol ettim aslında.ama orada full. Jak girişinde bir sorun olsa hiç ses çıkmaz diye düşünüyorum. Yarın başka bir speaker getirim deneyeceğim. Eğer ondada aynı sorunla karşılaşırsam teknik servise göndereceğim. Benim derdim aslında pcden ses gelmesi değil. Ps5 i bağladığımda ses gelmemesi.

PC ve PS5 bağlı olarak mı kullanıyorsunuz monitörü? Hangisine hangi porttan bağlı ? DP/HDMI üzerinden monitöre ses aktarılıyor. Hem DP hem HDMI ile ayrı ayrı denemekte fayda var. PC bağlı iken seste sorun yok ama PS5 bağlı iken mi sıkıntı var yani? PS5 sistem menüsü ses çıkış ayarı filan varsa kontrol edin. Jak kaynaklı olmayabilir.

• Serhat5757 S kullanıcısına yanıt

• Veri girişi her ikiside hdmi üzerinden bağlı. Ses çıkışı jak üzerinden alıyorum. PC ve ps5 içinde ses sorunu var. Jak girişinde sorun var gibi. Servise yazdım. Fatura ile beraber getririn dedi. Bakalım sorun ne haberdar ederim sizi

• İşin garip tarafı speakerdan ses az geliyor. 1gün öncesine göre. Hiç ses gelmese diyeceğimi jakta sorun var. Az ses gelmesi nedir onu anlamıyorum

• Vesa Display HDR600 Sertifikasına sahip monitörler Ben listede görmedim

Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms IPS monitör alacaklar okusunvesa certified displayhdr™
    Certified Products - VESA Certified DisplayHDR™
    https://displayhdr.org/certified-products/#tab-600

Tepki süresi = ClearMR6000 Sertifikasına sahip Lenovo Legion R27qe (A24270QR0)

Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz 0.5ms IPS monitör alacaklar okusunwww.clearmr.org
    Certified Products – VESA ClearMR
    https://www.clearmr.org/certified-products/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 10 Aralık 2024; 12:59:46 >

Siz ses kablonuzdan , sistem seslerinin maksimumda olduğundan eminseniz geriye ses jakı sorunu kalıyor. Ses kablonuz mikrofonlu ses kablolarından ise

yani üst görseldeki gibi 4 kontaklı olanlardan ise birde alttaki gibi 3 kontaklı olan kablo ile deneyin. 4 kontaklı olanların sesi 3lü input jaklara bazen tam denk gelmiyor sorun oluyor. Birde stereo/mono seçimden mono deneyin. Yani jakın lehimi gevşektir belki diyeceğim ama çokta ihtimal vermiyorum sıfır üründe açıkçası.

• bjkyener kullanıcısına yanıt

Ürün zaten HDR400 sertifikalı, 600 değil. Ayrıca bazı fiyat muadili MSI monitörler gibi HDR400 sertifikasına sahip olupta 250 nit parlaklıklı modelleri gibi değil.

450 nit parlaklık film ve oyunlarda keyif veriyor.

Bu da Clearmr sayfasından:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat5757 -- 10 Aralık 2024; 18:46:13 >

Verdim servise bakalım ne sonuç çıkacak. 1 ayı geçmemiş olsaydı iade edecektim fakat 1 ayı geçmiş.
    Ps5 işin içinde olmasa sorun etmezdim fakat o cihazda ses bağlantı konusunda kısır.

• Selamlar, overdrive 4 modunda görüntüde bozulma oluyor mu hızlı hareket ettirdiğinzde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hm12 H kullanıcısına yanıt

Manuel olarak tek tek ayarlarla uğraşmıyorum. Hazır profillerden FPS1-2 ile God of War Ragnarok oynayıp bitirdim. Rahatsız edici bir durum yok. Yenileme hızını 120 ayarladım 90-100 ancak veriyor GPU gücü yetmiyor muhtemelen böyle bir oyunda. Hazır profillerin özellikleri gözükmüyor ama özel profil 1 ve 2 dediği profillerde manuel ayarlanabiliyor ve profil 2'de "overdrive 4"modu seçili. UFO testinde 60 hz ile görüntü malum ghosting var acayip göz yoruyor mide bulandırıyor. 120 iyi , 180 çok iyi. Overdrive 4lü profille diğer profiller arasında bu testte bir fark anlayamadım. Mouse imlecini kastediyorsan onda da sıkıntı yok. Oyunlarda şayet 180 fps verebilecek babayiğit bir GPUya sahipsen bu monitör fazlasıyla hakkını verir.

Merhaba bende bu monitörden almayı düşünüyorum çok hoşuma gitti birşey sormak istiyorum ben bunu Acer nitro 5 AN515 58 laptopa bağlayacağım laptopda USB type c var bununla 2k 180 hz hiç bir sorun olmadan görüntü alabilirmiyim 3050 ti ekran kartı var laptopda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukaktepeeF F kullanıcısına yanıt

Monitöre DP - type c dönüştürücü ile bağlayacaksınız. Kaliteli bir dönüştürücü ile olur. Kimi ürün 30 hz yazıyor kimisi 165 hz.. Dönüştürücü kaliteli ise sorun olmaz bence. Hdmi 120hz'e kadar diye okumuştum. DP ile 180 veriyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.