Arkadaşlar merhaba, M serisi iPad almayı planlıyorum ama aşağıdaki yazacağım sorunlardan dolayı iPad almaya çekiniyorum. Malum Apple iOS/iPadOS cihazlarda WebKit tarayıcı motorunu zorunlu kılıyor, bu yüzden de herkes web tarayıcı üzerinden YouTube'un iOS/iPadOS kullanıcılarının düşük çözünürlük video izlemeye zorladığını söylüyorlar.
A52 Android cihazımda YouTube uygulaması kullanmadan web tarayıcıda 4K çözünürlüğe ulaşabiliyorum, Android tablette de böyle olacağını varsayıyorum. Ama iPad almak istiyorum, iPad aldığımda da YouTube'u web tarayıcıda 4K çözünürlükte kullanmak isterim. Sizden ricam iPad kullananlar, Safari, Chrome vb. üzerinden YouTube 4K video açmayı deneyebilir mi acaba?
Merhaba arkadaşlar, ben artık bu Internek Kutusu firmasından kurtulmak istiyorum... Yaşatmadığı sorun yok... Apple Music gibi bazı servislerde sıkıntı yaşıyorum bu firma yüzünden. Bana yurt dışı çıkışları ve pingleri en iyi olan bir firma önerebilir misiniz acaba? Kastamonu bölgesindeyim.
FixNet ve PoyrazNet nasıldır acaba?
Arkadaşlar merhaba, pc arka kapağını açtığımda bir şey dikkatimi çekti. Anakartın işlmeci arka braketinin içe doğru hafif eğildiğini fark ettim. İşlemci fanını monte edilirken vidalar çok sıkıldığında eğiliyormuş sanırım.
Ama ben vidaları bırakın zorlamayı, sonuna kadar bile hiç sıkmadım. Fazla zorlamak istemediğim için biraz gevşek bile bırakmıştım işlemci fanının vidalarını. Bu eğiklik neden olmuş olabilir ve bu eğiklik bana ileride bir sıkıntı çıkartır mı acaba?
Aşağıya resim ekliyorum;

Ayrıca yukarıdaki resimde mavi çizgi çektiğim yere kredi kartını koyduğumda da eğiklik bariz belli oluyor.
Arkadaşlar merhaba, NVME SSD takmak için ekran kartını sökmem gerekti. Ekran kartının güç kablosunu çıkartamadım, çıkartmaya çalışırken kabloyu aşağı doğru zorlamışım ve bunun sonucunda da PCB hafif aşağı doğru eğilmiş.
Bu hafif PCB eğilmesi zamanla bir sorun oluşturur mu acaba? Soğuk lehime falan yol açmasından korkuyorum.(GPU işlemcinin PCB lehim temas noktalarının çatlaması/kopması)
Aşağıya resim atıyorum.
https://i.hizliresim.com/rz0dawr.jpg
Sizce ekran kartı böyle mi kalsın, yoksa söküp te düzeltmemi mi önerirsiniz? Arka metal plaka da eğilmiş, onu düzletirsem PCB'de düzelir diye düşünüyorum.
Arkadaşlar merhaba, Ryzen 5 7500F ve EXPO destekli 2x8GB CL 36 6000 Mhz ram kullanıyorum. Bu SOC voltajı hakkında çok şeyler duydum, 1.2v sonrası önerilmez falan diye.
EXPO profili açtığım zaman SOC voltajları şu şekilde oluyor;
expo_tweaked_6000mhz: 1.264 v
expo_tweaked_5600mhz: 1.264 v
stok_5200mhz: 1.216 v
stok_4800mhz: 1.032 v
Malum bu EXPO yüzünden anakartları, işlemcileri yananlar falan olmuş. Sizce EXPO kullanmamam mantıklı mı yoksa gereksiz korku mu benimkisi, işlemcinin ömründen yesin istemiyorum.
Akadaşlar merhaba, forumlarda intel sistemlerin hep amd sistemlerden daha stabil olduğu falan söyleniyor. Bende stabiliteye takan biriyim.
i5 14400F/13400F yada amd 7500F ayarında ki sistemi yavaş yavaş parçaları alarak toplamayı düşünüyorum, sizce sırf stabilite için intel almaya değer ml? Yoksa amd ile intel arasında o kadar abartıldığı kadar stabilite farkı yok mu? Sistem DDR5 ve uzun vadeli oyun amaçlı olacak.
2D CNC Fason hizmeti tahmini fiyatları
Arkadaşlar aranızda 2D CNC ile anlayan ve/ya hizmeti veren varsa fiyatlar hakkında bilgi verebilir misiniz acaba?
İşlenecek levha 5 mm kalığında ve ölçüleri tahmini olarak 2 metre en 1 metre boy. Kontraplak ya da Polietilen plastik levha. Öyle karmaşık şekiller yok, sadece resimdeki şekiller işlenecek.

Arkadaşlar merhaba, özel tasarım 3 tekerlekli elektrikli bisiklet geliştiriyorum. Ama bu geliştirdiğim özel tasarım bisikleti karayollarında da kullanmak istiyorum, normalde normal bir bisiklet sağdan gitmek şartıyla yasal olarak karayoluna girebiliyor diye biliyorum. ama aşağıdaki resimde gördüğünüz özel olarak tasarladığım bisiklete trafik polisi bir şey yapabilir mi emin değilim, bu yüzden sizlere danışmak istedim.
Sizce bu özel tasarım bisiklete trafik polisi bir şey yapabilir mi? Buna hakları var mı?
Bisiklet ölçüleri;
Toplam Uzunluk: 230 CM
Toplam Genişlik: 88 CM
Arka Teker Boyutu: 26
Ön Teker Boyutları: 20
Eğer bu konu hakkında bilgisi olan varsa sizden cevap bekliyorum, proje elimde kalmasın sonra.

Öncelikle sayın yönetim bu çağrım size;
Bu konuyu açan benim, yani eğer ceza yiyeceksem ben yiyeceğim siz değil. O yüzden mahkeme kararı olmadan lütfen korkup ta bu konuyu silmeyin lütfen... Yani giren çıkan size değil, bana olur olursa...
Bu konuyu açma amacım Streisand etkisi oluşturmak istemem.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Streisand_etkisi
Neyse. DH Forumda ilk defa bir konuya erişim engeli sansür geldiğini görüyorum, o yüzden paylaşmak istedim. Öncelikle sansürlenen konu başlığını vereyim;
ALES'ten 90 alan değil, 'Erdoğan'ın temizlikçisi olurum' diyen başkanın kızı atandı (13. sayfa)
Sansürlenen konu linki;
https://forum.donanimhaber.com/ales-ten-90-alan-degil-erdogan-in-temizlikcisi-olurum-diyen-baskanin-kizi-atandi--132540681
Bu da mahkeme kararı(!);
istanbul anadolu 10. sulh ceza hakimliği'nin hatice ecem gezer'in talebi üzerine verdiği
05.08.2022 tarih ve 2022/6383 d. iş sayılıkararı uyarınca bu başlıkta
yer alan içeriklerin çıkarılmasına karar verilmiştir.
Bazı kişiler bu boş konuyu neden açtın diyebilirler, ama ben sansürden nefret ettiğim için açtım. Gerisi size kalmış...
Bu konuyu/haberi hatırlayanlar olacaktır, özet olarak size haberin bir görüntüsünü atıyorum;

Başka operatöre geçiş yapmak isteyenler müşteri/hizmet numarasını buradan sorgulayabilir. Bilgilendirme için @theVerge arkadaşa teşekkürler.
EDİT: “Haziran 2023’e kadar sabit fiyat garantisi” ifadesi kullanılmaya başlamıştı. Bu ifadeye güvenerek abone olan müşterileri mağdur etmemek adına, bu ibarenin yayında olduğu 1 Mart – 1 Mayıs 2022 tarihleri arasında abone olan kullanıcılara zam uygulanmayacak.
Verdikleri söz tüm eski aboneleri kapsıyor gibi gözüküyordu, yanılmışız.
EDİT: Zam haberi DH ana sayfa haberlerine çıktı.
https://www.donanimhaber.com/turknet-e-zam-geldi-turknet-internet-fiyatlari-2022--150818
EDİT: TurkNet'in sitesine girince fiyat 139,90 TL gözüküyor ama eğer altyapı sorgulaması yaparsanız fiyat 169,90 TL OLUYOR !
@NitroNos hocam sağolsun, sabit fiyat garantisini bir de TurkNet'ten resmî ağızdan dinleyelim;
2023'e kadar sabit fiyat garantisi vermişlerdi, eğer verdikleri sözü tutamayacaklarsa bu firmaya kim güvenir?
BU RESME İYİ BAKIN; 2023 Haziran'a kadar sabit fiyat garantisi(!)

Arkadaşlar bir teknoloji sitesi TT'nin port ücrelerine %67 oranında zam yaptığı gerekçesiyle TürkNet'in zam yapacağını iddaa etti, sonra haber hem Twiter'dan hem de websiteden kaldırıldı. Eğer 2023'e kadar zam yapmayacağız sözlerini tutmazlarsa... Neyse.

TürkNet, bu yaptığınız sansür hiç hoşumuza gitmedi bilesiniz, eğer bu konuyu sildirirseniz derhal Twitter'dan yayacağım olayı. Zaten SANSÜR EN NEFRET ETTİĞİM ŞEYDİR!

Ayrıca bu mesajımı lütfen üst düzey TürkNet yetkililerine iletin lütfen, şu linki de atın onlara;
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 680
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 35.647 (Bu ay: 1.216)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 993 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar