Şimdi Ara

GALAX 4070S Hafif PCB Yamulması Bir Sorun Oluşturur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, NVME SSD takmak için ekran kartını sökmem gerekti. Ekran kartının güç kablosunu çıkartamadım, çıkartmaya çalışırken kabloyu aşağı doğru zorlamışım ve bunun sonucunda da PCB hafif aşağı doğru eğilmiş.

Bu hafif PCB eğilmesi zamanla bir sorun oluşturur mu acaba? Soğuk lehime falan yol açmasından korkuyorum.(GPU işlemcinin PCB lehim temas noktalarının çatlaması/kopması)

Aşağıya resim atıyorum.

https://i.hizliresim.com/rz0dawr.jpg

Sizce ekran kartı böyle mi kalsın, yoksa söküp te düzeltmemi mi önerirsiniz? Arka metal plaka da eğilmiş, onu düzletirsem PCB'de düzelir diye düşünüyorum.

• ısı sorunu olabilir. furmarkla test yapmak lazım. önce kısa sonra stress tesi şeklinde

• ebenama kullanıcısına yanıt

Dediğiniz Furmark testini yapmıştım, sıcakklıklarda bir değişim gözlemlemedim.

İsterseniz tekrar yapabilirim.

Benim endişelendiğim zamanla soğuk lehim çatlaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 28 Haziran 2024; 12:48:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BilgisayarMeraklısı B kullanıcısına yanıt

valla ne kadar büküldüğüne bağlı. çok bükülse kısa devre yapardı muhtemelen ama az bükülme de diğer parçalarastres yaratabilir. youtube'da ekran kartı tamir eden bi elemanın kanalı var. hangi şehirde bilmiyorum ama bi iletişime geçmeyi dene istersen

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim, aşağıdaki yeni attığım resimde ne kadar büküldüğü net olarak gözüküyor.

https://i.hizliresim.com/3jhzxki.png

YouTube'da bir sürü kanal var, siz hangisini bahsediyorsunuz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilgisayarMeraklısı -- 28 Haziran 2024; 13:14:38 >

hatırlayamadım şimdi ama teknik servis kanalı falan değildi. serbest çalışan biriydi. işten anladığı belli. bulursam atarım

Merhaba, ismailTPC kanalından mı bahsediyorsunuz acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun olacağını düşünmüyorum, ısıları genel olarak takip edin eğilme sonucu olası bir VRM yada VRAM termal padinden uzaklaştıysa ısısı artabilir.

Sakın düzeltmeye falan çalışma, hatta gpu desteklerı satılıyor ondan alıp alttan destekle

• donda kullanıcısına yanıt

Tesekkür ederim, ekran kartını aşağıdaki resimdeki gibi plastik kelepçe ile güç kablosundan kasanın tavanına astım.

Sanırım bu yöntemde iş görür diye düşünüyorum.

https://i.hizliresim.com/2g3h2zh.jpg

böyle bişi alabilirsin hocam

Hocam pcb yamulmamış ki. Oradaki plastik yamulmuş. pcb öyle kolay kolay yamulabilecek birşey değil. sizin kart 3 fanlı oldugu için ve pcb kısa oldugu için ek sogutma kısmı yamulmuş. Bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum

• rtx295 R kullanıcısına yanıt

Merhaba, ekran kartım 2 fanlı ve aşağıdaki resimde sarı çizgi çizdiğim yerde pcb orta kısımdan hafif yukarı bombe yapmış.

https://i.hizliresim.com/3jhzxki.png

• Kullanmaya devam et birşey olmaz, eskiden gpu destek aparatları yoktu. Uzun süre kullanılan ağır kartlar gözle görülecek biçimde yamuluyordu zamanla, problem olmuyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt

Hocam o kadar eski kartlari gecelim, bir kac nesil onceki ekran kartlari bile guncel kartlarin yaninda oyuncak gibi kaliyor. GALAX 4070S Hafif PCB Yamulması Bir Sorun Oluşturur mu?  Iki cipsetli cok uzun kartlar vardi ama incelik ve cusse olarak mevcut kartlarin yanindan bile gecemezler. Guncel 3 fanli kartlarin bir sekilde desteklenmesi gerekiyor bence.

• Hiçbir şey olmaz. Güzel günlerde sağlıkla kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için hepinize birer birer teşekkür ederim, içimi rahatlattınız. Sonuçta ucuz değil bu kartlar, en azından benim için;)

@ctrl-alt-delete Teşekkür ederim.

• Endişeye mahal yok endişeye...

benim gözlerde problem var sanirim. pcb tarafinda herhangibir yamukluk göremedim GALAX 4070S Hafif PCB Yamulması Bir Sorun Oluşturur mu? 

yok sırf ekran kartı tamir ediyodu eleman

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.