ASUS ROG Strix G16 RTX 4070 75-80 derece ısınma uzun vadede sorun yaratır mı?
-
-
75-80 laptop icin serin bile sayilir hocam sorun olmayacagini dusunuyorum
-
Laptop platformu için NŞA diyebileceğimiz temp değerleridir.
-
Yöntem şöyle;
Cpu 80 derece mi? evt hemen googledan bunun maksimum ısı dayanımı neymiş diye aratınca 100 olduğunu görüyoruz. Yani hep 100 de çalışmasında arada vurçek olsun diyebiliriz. ama maksimum çalışma sıcaklığından %20 daha aşağıda çalışıyorsa birşey EVT güvenlidir.Tüm laptopların alt kısmını yükseltmek, genelde maks sıcaklıkları 3-5 derece düşürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 24 Ağustos 2023; 21:58:41 >
-
Çok teşekkür ederim. Yani 75-80 civarında çalışması normal. Sadece birkaç yerde 85 derecenin üstüne çıkmaması gerektiği yazıyordu. Henüz o kadar çıkmadı CPU'nun derecesi ama velev ki çıktı, söyledikleri gibi bir problem yaşatır mı bana?
-
işlemcinin maksimum çalışma sıcaklığı 100 derecedir. Bu söylediğin, 85"c veya 90"c ye çıkınca sorun yaşatır diyenlerin paranoyasından veya nevrotik bozukluğundan ibarettir.
Paranoya = Aşırı endişe veya korkuyla karakterize edilen, sıkça mantıksız kuruntularla bilinen bir rahatsızlıktır.
Netrotik bozukluk = Kaygı, olumsuzluk, karamsarlık, huzursuzluk, depresif ruh hali ve kendinden şüphe duymaya neden olan duygu durum bozukluğudur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 25 Ağustos 2023; 18:12:51 > -
Gerçekten şu mesajla içim rahatladı :D Forumlarda o kadar içini karartıyorlar ki insanın, endişelenmeye başlıyordum. İlginiz için teşekkür ederim.
-
Hocam bir sorum daha olacaktı, bu sıcaklıklarda kullanırsam ne kadar süre gider termal macun? Ne zaman yenilemem gerekir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salih_slh -- 27 Ağustos 2023; 13:5:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X