Şimdi Ara

Ryzen 7 9800X3D ve RTX 4080 için Kasa ve Fan Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Korialstrasz Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
59
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Martın ilk haftası mevcut sistemimdeki bazı parçaları güncelliyorum. Kasa, işlemci soğutucu ve kasa fanları konusunda kararsız kaldım.

2020'den beri Noctua NH-D15 Chromax.Black işlemci soğutucu kullanıyorum.İlk defa sıvı soğutmaya geçeceğim için özellikle işlemci soğutucu, fanlar ve fan kontrolcüleri konusunda tavsiyelerinize açığım.

Not: RGB ile çok işim yok. Performanslı, serin ve mümkün olduğunca sessiz bir kasamın olması yeterli.

İşlemci - Ryzen 7 9800X3D

Anakart - MSI MPG X870E Carbon Wifi AM5

veya

ASRock X870E Nova WiFi AM5

RAM - G.Skill Trident Z5 Neo RGB 64 GB 6000 MT (F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR)

veya

Corsair Dominator Titanium 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30 CMP64GX5M2B6000Z30 DDR5 RAM

SSD - 4 TB Samsung 990 PRO SSD (Mevcut)

1 TB Samsung 970 EVO Plus SSD (Mevcut)

Ekran Kartı - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC (Mevcut)

İşlemci Soğutucu - COOLER MASTER Liquid Atmos 360 ARGB

veya

ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB,

Kasa - Nzxt H Series H9 Flow 4 fanlı kasa

veya

NZXT H7 Flow 2024

Kasa Fanları - Nzxt F120 Rgb Beyaz 120 Mm Fan 3'lü Set Rf-r12tf-w1

veya

Lian Li Unı Fan TL Reverse 3x120mm Beyaz Rgb Kasa Fanı

Güç Kaynağı - Corsair RM850x 2018 80+ gold beyaz psu (Mevcut)

1. ASrock X870E Nova wifi anakart ile ilgili az ama hep olumlu yorum gördüm. SSD slotları bant genişliğini paylaşmadığı için SSD hızı açısından en iyi seçenek olarak gözüküyor.
    2. RAM konusuna gelince Ryzen 7 9800X3D için en ideal çalışma 6000 Mhz CL30 deniyor. Buna istinaden G.Skill Corsair'den daha ucuz gözüküyor.
    3. İşlemci soğutucuda iki model arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?
    4. Kasada H7 Flow 2024 baya dikkatimi çekti ama videolarda ekran kartı güç kablosu için H9 Flow'a göre çok daha az alan gözüküyor. Beni tek düşündüren konu bu oldu.
    5. Kasanın ön panelinde ve tabanında 3'er adet besleme olmak üzere toplam 6 adet 120 mm besleme fanı düşünüyorum. Tavanda 3x120 mm fanlı sıvı soğutma fanları ve arkada 1 adet olmak üzere toplam 4 adet de tahliye fanı olacak. Tabandaki 3'lü fanı reverse fan olarak almak istedim ama çok fazla stok yok. Anakarttaki fan başlıkları da sınırlı olduğu için fanları kontrolcü ile mi kullanmalıyım? Hangi fanları ve kontrolcüyü tavsiye edersiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Asrock'ta son zamanlarda yüksek soc voltajı ile ilgili bi' sıkıntı vardı onu bir araştırın isterseniz tercih etmeden önce. Elinizdeki Noctua NH-D15 Chromax.Black kötü soğutucu değil ben olsam sıvı soğutucu almadan önce denerdim 9800x3d'de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.