Selamlar. Yakın zamanda RTX 3060 alacağım. Sadece anakart ve işlemci tavsiyesi istiyorum. Şöyle bir durum var bütçem ucu ucuna yetecek yani en f/p anakart ve işlemciyi almam lazım. Şöyle örnek vereyim geçen sene arkadaşıma bir bilgisayar topladım. 1300 liraya kampanyadan RX 580 kart aldık. Yanına da 750 liraya Ryzen 5 1600 AF ve 450 liraya gigabyte b450m s2h modelini almıstık. O zaman bu kart için en f/p işlemci ve anakartlardan biriydi bunlar. Yine o tarz bir şey toplamak istiyorum. Alacağım işlemcinin kesinlikle ekran kartına darboğaz vb sorunlar yaşatmasını istemiyorum. Bu arada sadece gaming amaçlı olacak. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Edit: Anakart + işlemci için max 2.300-2.400 TL mümkünse daha az düşünüyordum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 13 Haziran 2021; 20:55:2 > |
RTX 3060 için En Uygun Anakart ve İşlemci Seçenekleri
RTX 3060 grafik kartından en iyi şekilde yararlanmak için uyumlu bir anakart ve işlemciye ihtiyacınız vardır. İşte RTX 3060 için tavsiye edilen anakart ve işlemci seçenekleri:
Anakart Önerileri:
- RTX 3060 uyumlu anakartlar arasında şu seçenekler yer almaktadır: ASUS ROG Strix B550-F Gaming, MSI MPG B550 Gaming Carbon WiFi ve Gigabyte X570 Aorus Elite.
- Bu anakartlar, RTX 3060'ın PCIe 4.0 arayüzünü destekler ve yüksek hızda veri aktarımı sağlar. Ayrıca, yeterli güç sağlayan sağlam VRM'lere sahiptirler.
İşlemci Önerileri:
- RTX 3060 için uygun işlemciler arasında şu seçenekler bulunmaktadır: AMD Ryzen 5 5600X, Intel Core i5-11600K ve Intel Core i5-12400.
- Bu işlemciler, yüksek çekirdek sayısı ve iş parçacığı sayısı sunar ve RTX 3060 ile darboğaz olmadan sorunsuz bir oyun deneyimi sağlar. Ayrıca, yüksek saat hızlarına ulaşabilirler ve çoklu görevler için idealdirler.
Anakart ve işlemci seçiminiz, bütçenize ve spesifik ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişebilir. Örneğin, daha yüksek kare hızları istiyorsanız daha güçlü bir işlemci seçmeniz gerekebilir. Ayrıca, anakartınızın Wi-Fi ve Bluetooth gibi özellikler için yerleşik desteğe sahip olduğundan emin olmalısınız.
RTX 3060 için uyumlu anakart ve işlemci seçeneklerini dikkatlice değerlendirerek oyun deneyiminizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.