Şimdi Ara

RTX 3060 için anakart ve işlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Yakın zamanda RTX 3060 alacağım. Sadece anakart ve işlemci tavsiyesi istiyorum.

Şöyle bir durum var bütçem ucu ucuna yetecek yani en f/p anakart ve işlemciyi almam lazım. Şöyle örnek vereyim geçen sene arkadaşıma bir bilgisayar topladım. 1300 liraya kampanyadan RX 580 kart aldık. Yanına da 750 liraya Ryzen 5 1600 AF ve 450 liraya gigabyte b450m s2h modelini almıstık. O zaman bu kart için en f/p işlemci ve anakartlardan biriydi bunlar. Yine o tarz bir şey toplamak istiyorum. Alacağım işlemcinin kesinlikle ekran kartına darboğaz vb sorunlar yaşatmasını istemiyorum.

Bu arada sadece gaming amaçlı olacak. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Edit: Anakart + işlemci için max 2.300-2.400 TL mümkünse daha az düşünüyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 13 Haziran 2021; 20:55:2 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

RTX 3060 için En Uygun Anakart ve İşlemci Seçenekleri

RTX 3060 grafik kartından en iyi şekilde yararlanmak için uyumlu bir anakart ve işlemciye ihtiyacınız vardır. İşte RTX 3060 için tavsiye edilen anakart ve işlemci seçenekleri:

Anakart Önerileri:

• RTX 3060 uyumlu anakartlar arasında şu seçenekler yer almaktadır: ASUS ROG Strix B550-F Gaming, MSI MPG B550 Gaming Carbon WiFi ve Gigabyte X570 Aorus Elite.
    • Bu anakartlar, RTX 3060'ın PCIe 4.0 arayüzünü destekler ve yüksek hızda veri aktarımı sağlar. Ayrıca, yeterli güç sağlayan sağlam VRM'lere sahiptirler.

İşlemci Önerileri:

• RTX 3060 için uygun işlemciler arasında şu seçenekler bulunmaktadır: AMD Ryzen 5 5600X, Intel Core i5-11600K ve Intel Core i5-12400.
    • Bu işlemciler, yüksek çekirdek sayısı ve iş parçacığı sayısı sunar ve RTX 3060 ile darboğaz olmadan sorunsuz bir oyun deneyimi sağlar. Ayrıca, yüksek saat hızlarına ulaşabilirler ve çoklu görevler için idealdirler.

Anakart ve işlemci seçiminiz, bütçenize ve spesifik ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişebilir. Örneğin, daha yüksek kare hızları istiyorsanız daha güçlü bir işlemci seçmeniz gerekebilir. Ayrıca, anakartınızın Wi-Fi ve Bluetooth gibi özellikler için yerleşik desteğe sahip olduğundan emin olmalısınız.

RTX 3060 için uyumlu anakart ve işlemci seçeneklerini dikkatlice değerlendirerek oyun deneyiminizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 11400F

VRM heatsink olan en ucuz B560 anakart

Şu an f/p en yüksek alacağın cpu mb combosu bu.

• ya 3060'a yetecek ya 1600 s2h gibi ucuz olacak ikisi birden olmaz.öyle kalmadı 750 liraya işlemci 450 liraya anakart unutun maziyi millet sistem toplayamıyor fiyatlar yüzünden.10400f önerecekler o bile 1400-1500 lira anakartı 700 lira en ucuzu.ikinci el bakın ama 3060'a harbi yeten bir şey istiyorsanız pek ucuza kaçmayın derim sonuçta rx580 değil bu ryzen1600'le falan kurtarsın.bu tip başlıklarda gönlünüzden geçen rakamı okuyamadığımız için bütçem bu demeniz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

ya 3060'a yetecek ya 1600 s2h gibi ucuz olacak ikisi birden olmaz.öyle kalmadı 750 liraya işlemci 450 liraya anakart unutun maziyi millet sistem toplayamıyor fiyatlar yüzünden.10400f önerecekler o bile 1400-1500 lira anakartı 700 lira en ucuzu.ikinci el bakın ama 3060'a harbi yeten bir şey istiyorsanız pek ucuza kaçmayın derim sonuçta rx580 değil bu ryzen1600'le falan kurtarsın.bu tip başlıklarda gönlünüzden geçen rakamı okuyamadığımız için bütçem bu demeniz gerekiyor.

Hocam açıkçası işlemci + anakart 2.300-2.400 lira civarı düşünmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 13 Haziran 2021; 20:55:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

11400F

VRM heatsink olan en ucuz B560 anakart

Şu an f/p en yüksek alacağın cpu mb combosu bu.

Teşekkür ederim değerlendireceğim

• up

• 11400f ve b560 anakart mantıklı ancak şöyle bir durum var

11400f için anakartın vrm komponentleri sağlam olması lazım sağlamlığından kastım ısıyı bir an önce atmalı bunun için heatsink %100 şart vrm'leri açıkta olan anakart almayın 11. nesilde yoksa çok ciddi sıkıntı yaşarsınız bunun dışında 11. nesil işlemciler için ekstra soğutucuda şart dahili stok fan yeterli olmuyor full yükte 80'leri görürseniz şaşırmayın

bunun yerine 10400f + b460 anakart alınabilir ama böyle olunca sisteminiz uzun vadeli olmaz yani sadece 10.nesil işlemci desteği var

ben olsam bütçem kısıtlı ise bu seçenek daha mantıklı gibi geliyor 10400f 3060 için yeterli olacaktır ilerleyen zamanlarda 10700f ile upgrade edilebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

11400f ve b560 anakart mantıklı ancak şöyle bir durum var

11400f için anakartın vrm komponentleri sağlam olması lazım sağlamlığından kastım ısıyı bir an önce atmalı bunun için heatsink %100 şart vrm'leri açıkta olan anakart almayın 11. nesilde yoksa çok ciddi sıkıntı yaşarsınız bunun dışında 11. nesil işlemciler için ekstra soğutucuda şart dahili stok fan yeterli olmuyor full yükte 80'leri görürseniz şaşırmayın

bunun yerine 10400f + b460 anakart alınabilir ama böyle olunca sisteminiz uzun vadeli olmaz yani sadece 10.nesil işlemci desteği var

ben olsam bütçem kısıtlı ise bu seçenek daha mantıklı gibi geliyor 10400f 3060 için yeterli olacaktır ilerleyen zamanlarda 10700f ile upgrade edilebilir.

Teşekkür ederim.

Bir şey daha sorayım. Hazır sistem satan siteler çoğunlukla ryzen 5 3600 koyuyor 3060'ın yanına. Bu işlemci nasıl acaba?

• bütçenizi esnetebilirseniz 5600x+b450 anakart ile sistem kurabilirsiniz.intelde anakart iyi olmak zorunda.

Ayrıca 3600 ile 3060 kullanan biri olarak söyleyim.ryzen 3600 rtx 3060a darbogaz yapıyor kendim deneyimleyerek gördüm.özellikle işlemciye abanan oyunlarda(Battlefield Serisi) gpu kullanımları kötü durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 13 Haziran 2021; 21:57:54 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    B560 da ramları standar 3200 mhz de kullabiliyor muyuz hocam 11400f ile?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    3060 10400f de darboğaz yapmaz mı hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: BijonAnahtarı

B560 da ramları standar 3200 mhz de kullabiliyor muyuz hocam 11400f ile?

evet

• Yani 3200 mhz için xmp yapmamıza gerek yok doğru anladım?

• quote:

Yani 3200 mhz için xmp yapmamıza gerek yok doğru anladım?

anlamadım pek sorunuzu ama 11 nesilde intel kaldırdı mhz sınırını.raminiz kaç mhz ise kullanabiliyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Maestro725

bütçenizi esnetebilirseniz 5600x+b450 anakart ile sistem kurabilirsiniz.intelde anakart iyi olmak zorunda.

Ayrıca 3600 ile 3060 kullanan biri olarak söyleyim.ryzen 3600 rtx 3060a darbogaz yapıyor kendim deneyimleyerek gördüm.özellikle işlemciye abanan oyunlarda(Battlefield Serisi) gpu kullanımları kötü durumda

Malesef bütçe sıkıntılı. Ben 3060ı da almadım henüz. Ama planı ona göre yapmıştım. 2060 da almak istemiyorum. Bir seçenek olarak 2060 super var aklımda ama gönlümden de 3060 geçiyordu :)

3600ü youtube testlerinde de izledim gpu kullanımları neredeyse tüm oyunlarda %99 du. Bir de internette satılan hazır sistemlerde de 3060 ın yanına 3600 koyuyorlar. O bakımdan sorun olmayacağını düşünmüştüm.

Simdi ne yapsam bilemedim.

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    2. el mi alacaksınız hocam 3060 ı?

• quote:

2. el mi alacaksınız hocam 3060 ı?
    Hayır yurtdışı sıfır

• quote:

Orijinalden alıntı: BPG2004

Malesef bütçe sıkıntılı. Ben 3060ı da almadım henüz. Ama planı ona göre yapmıştım. 2060 da almak istemiyorum. Bir seçenek olarak 2060 super var aklımda ama gönlümden de 3060 geçiyordu :)

3600ü youtube testlerinde de izledim gpu kullanımları neredeyse tüm oyunlarda %99 du. Bir de internette satılan hazır sistemlerde de 3060 ın yanına 3600 koyuyorlar. O bakımdan sorun olmayacağını düşünmüştüm.

Simdi ne yapsam bilemedim.

Alıntıları Göster

online cpuya abanan oyunlarda yetersiz kalmıştı.onun harici besleyecektir rahatlıkla

• RTX 3060 için anakarta fazla para vermek gerekmeyebilir ama işlemci için parayı basmak lazım. Şuan işlemciler çok pahalı.

Diğer türlü AMD sistem öneririm, B450 ve Ryzen 3700x veya 5600x. Amd tarafında yükseltme seçenekleri mevcut ama Intel tarafında fazla yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

RTX 3060 için anakarta fazla para vermek gerekmeyebilir ama işlemci için parayı basmak lazım. Şuan işlemciler çok pahalı.

Diğer türlü AMD sistem öneririm, B450 ve Ryzen 3700x veya 5600x. Amd tarafında yükseltme seçenekleri mevcut ama Intel tarafında fazla yok.

Hocam yükseltme ile işim yok gibi. Yani düzgün çalışan sistemi kurup 4 5 sene aynı şekilde kullanacagım. 2500 lira civarına anakart + işlemci almayı düşünüyordum ama pek mümkün değil sanırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.