Merhaba Arkadaşlar,
Biliyorsunuz intel tarafında yaşanan stabilite sorunları malum ve bu ay içinde bu sorunla ilgili bir micro code güncellemesi gelecek, öncesinde işlemcilerinizin güncel benchmarklarını bu konu altında toplamak istedim, bakalım güncelleme sonrası nasıl bir tablo ortaya çıkacak. update sonrası işlemci bazında karşılaştırmalı net veriler elde etmiş oluruz, güncelleme sonrası ciddi performans kayıpları olursa bu konuda hukuki noktalara bile gidilebilir bence, bunların bir şekilde kayıt altına alınması açısından bu konular ciddi anlamda faydalı olacaktır. öne çıkartırsanız sevinirim.
Bu testlerin tüm 13. ve 14. nesil işlemci kullanan kullanıcıların yapması ciddi anlamda önemli bu anlamda puanlarınızı mutlaka paylaşın
Bunların dışında yeni sistem toplayacak arkadaşlar için tavsiyem şu iş netleşene kadar kesinlikle intel işlemcilerden uzak durun.
Benim Sistemim:
İşletim sistemi: Windows 11 23H2
Anakart: Msi Z790 Gaming Plus
İşlemci: intel i7 14700KF + arctic mx 4 termal macun + thermalright lga 1700 contact frame
Ram: Crucial 32 gb ddr5 5600 mhz ram
Soğutucu: Bitfenix 240 MM Sıvı Soğutma
Tarih: 1.08.2024
Bios: En Son Sürüm Yüklü, İntel'in varsayılan ayarları seçili
Test 1: Cinebench R23
Güncel Skor: 33657
Önceki Skor: 34002 (4 ay önce yapılan test)
Test 2: Cpu - Z
Tek Çekirdek: 906
Çok Çekirdek: 14786
Test 3: 3D Mark - Cpu Profile Custom
Tüm Çekirdek:14285
16 Çekirdek: 11133
8 Çekirdek:8487
4 Çekirdek:4558
2 Çekirdek:2391
Tek Çekirdek:1194
başka hangi testler yapılabilir bilmiyorum bildiklerim bunlar sizlerinde bilgisi varsa işlemci benchmarkları için onları da kullanabilirim.
arkadaşlar Bigbadtoystore üzerinden bir figür satın aldım Asendia isimli kargo firmasına vermişler, bu firmayı daha önce hiç duymadım daha önceden yurtdışı siparişi bu firma ile gelen var mı?
Süreç nasıl işliyor, vergi Bigbadtoystore ödeme ekranında alınmadı türkiye'ye geldiğinde tahsil edilecek ama nasıl olacak bilmiyorum.
Merhaba Arkadaşlar,
Konunun üst sıralarda kalması için yardımınızı rica ederim.
Amazon.com.tr'den 15 mayıs tarihinde 2 adet ayakkabı aldım, bu arada kocaeli gebze'de otuyorum amazon.com.tr'nin merkezi deposu'da hemen burada aldığım ürünlerin çoğuda bu depodan geliyor. vermiş olduğum siparişler ortalama min 1 maks 2 günde geliyor 3 veya 4 günde gelen amazon siparişim şu ana kadar hiç olmadı ne APG ile ne kolay gelsin ile ne de MNG ile bu bilgiyi de paylaşmak istedim.
her neyse 15 mayıs tarihinde aldığım bu ürünler ile ilgili aynı gün akşamı 2 siparişiminde kargoya verildiği bilgisi geldi kardeşime aldığım ayakkabı 16'sında gelirken kendime aldığım UA Assert ayakkabı halen gelmedi neyse kargo kaynaklıdır diye çok fazla üzerinde durmadım o gün ama cuma günü oldu gelen giden yok kargo hareketlerinde hiçbir hareket yok bir anormallik var hemen kolay gelsin kargo firması ile görüştüm onlar amazon bize teslim etmemiş takip kodu oluşturulmuş ama bize gelen kargo yok diyor, amazondan 4 farklı müşteri hizmetleri temsilcisi ile yazıştım görüştüm ilk görüştüğüm sorunun amazondan kaynaklandığını söylüyor depoya hemen bildiriyorum dedi, ikinci bağlandığım kolay gelsin ile görüştünüz mü diyor diğer görüştüklerim hiç üzerinde durmadı bile kayıt açıldı süreç inceleniyor aciliyet iletiyoruz diyor kargo şu an nerede kimse bilmiyor.
talep açıldı deyip geçiştiriyorlar bunu diyeceğimi hiç düşünmezdim ama hepsiburada ve trendyolla son 5 yıl'da gram sorun yaşamazken hemen dibimde merkezi deposu bulunan amazon tr ekibi ile yaşadığım bu sıkıntı gerçekten tuhaf
güzel kampanyalar yapıyorlar amenna ama yaşattığı müşteri memnuniyetsizliği yetti 'de arttı daha önce de DOA raporu olan bir kablosuz kulaklığın para iadesi konusunda 1.5 ay beklettiler konuyu thh'ye taşıdım
bu sipariş de büyük ihtimalle iptale gidecek gibi ama etmeyeceğim bakalım ne olacak
Ön Tarafa Sıvı Soğutucu Montajı Hakkında
Merhaba Arkadaşlar,
Phanteks P400A kasa için 240 lık sıvı soğutma aldım 11700kf ile kullanacağım kasanın üstüne radyatör takılamıyor sadece ön tarafa montaj imkanı var böyle bir durumda ideal montaj nasıl olmalı
1)fanlar kasa içine mi üflemeli
2)dışarıya doğru üfleyecek şekilde mi olmalı
bunun dışında borular alta bakacak şekilde olması tavsiye edilmiş genelde
How to place your liquid cooler (msi.com)
buradaki makaleye göre
sizin önerileriniz nedir?
Creative Ses Kartları Hk.
Selam Arkadaşlar,
Bundan bir kaç yıl önce creative ses kartları, ses sistemi vs .ülkemizde bulunurdu ama şimdi hiçbir yerde yok connect game diye bir firma satışını yapıyor resmi dist. diyor ama hiç güven vermiyor creative resmi sayfasında da detay yok bilen var mı? Creative çekildi mi TR piyasasından
Sound Blaster ses kartı almayı planlıyordum olmadı amazondan getirticem
10400f'den 11400f gecmeye değer mi
Arkadaslar selam 10400f işlemci vat 3060 kartla kullanıyorum anakartimda z490a pro pci 4.0 destegi var soru açık sizce geçmeye değer mi hb de 2100 lira civari su an, elimdeki 10400f 1800 e satarsam ekstradan 300 tl civari çıkmış olacak
Selam Arkadaşlar
NZXT S340 kasam'da bazı vida yerlerinin yalama olması ve ön tarafın kapalı olmasından ötürü hava akışı çok iyi bir kasa arayışına girdim.
Piyasada Kaliteli kasalara bakıyorum direk bu model gözüme çarptı tasarım açısından gayet hoşuma gitti ve ön taraf ful metal mesh olması hava akışı açısından aşırı iyi olabilir düşüncesindeyim phanteks firması zaten üst seviye bir üretici o anlamda hiç şüphem yok
Kasa ile ilgili tek soru işaretim ön tarafta toz filtresi kullanmamaları ama çok sıkıntı oluşturur mu acaba?
Forumda kullanan var mı? Önerirmisiniz
Phanteks P400A Digital Case Review: High Airflow Mesh & Panel Testing - YouTube
Gamers Nexus incelemede gayet olumlu şeyler söylemiş hazır kasa inventus'ta %25 indirimde 960 tl civarına geliyor biraz pahalı gibi ama almışken sağlam ömürlük bir şey alıp uzun süre kasa derdi olmasın istiyorum.
Dikkat (Sisteminizi Koruyun)
Merhaba Arkadaşlar,
Dolar Kurunun bu denli arttığı dönemde artık son teknoloji PC'lere, teknolojik ürünlere uygun fiyatlı erişebilmek imkansız hale geldi. Bir şekilde bu ürünlere uygun fiyatlı erişebildiyseniz hele bazı ürünlere uygun fiyatı geçtim direk bulabilmek zaten büyük mesele(Ekran Kartı gibi)
mutlak ve mutlak bu donanımlarınızı mümkün mertebe uzun kullanım için korumamız gerekiyor bu anlamda bir nevi bu konuyu açma gereği duydum.
Özellikle elektronik aletlerin bozulma durumlarını detaylı irdelendiğinde stabil olmayan enerji kaynaklı problemlerin yüzdelik anlamda fazla olduğunu görürsünüz, bu anlamda bulunduğunuz lokasyonda elektrik altyapısı sağlıklı değilse elektronik cihazlarınız için mutlak ve mutlak Akım Korumalı Prizlerle(Bilindik Kaliteli markaların), Ups'lerle veya Voltaj Regülatörleri ile kullanın, bütçenize göre ups veya voltaj regülatörüne erişebilme şansınız yoksa bile mutlak akım korumalı priz alın APC, Schneider Electric, Philips gibi markaların
masaüstü pc'niz varsa Güç kaynağınızın kaliteli olmasına lütfen dikkat edin günümüzde artık parça parça toplama maliyetli hale geldi çoğu yer artık yayıncılarla anlaşarak hazır sistem şeklinde pc'leri satıyorlar bu şekilde biraz uyguna geliyor ama firmalar maliyetten kısmak adına Anakartlarda veya PSU'lar kalite anlamında cidden düşük giriş seviyede ürünler kullanıyorlar, Sisteminizi kaliteli bir psu ile kullanmanız hem sistemin stabilitesini ciddi şekilde etkiler hemde olumsuz bir senaryoda diğer parçalara zarar gelmesini engeller. en fazla PSU maliyetine katlanırsınız
Sisteminizde OC varsa kaldırın standart hızlarda kullanın UV yapabiliyorsanız yapın termal macunları yenileyin, Kasanızın hava akışını kontrol edin vs. uzar gider yani bir şekilde teknolojik ürünlerinize gözünüz gibi bakın, şu an piyasa'da dolar kurunun bu kadar yükselmesinin tam etkilerini henüz göremedik mevcutta ki stoklar eritiliyor, 1-2 ay sonra ciddi anlamda bir çok ürüne uygun fiyatlı erişim imkanımızın olacağını düşünmüyorum. 10400f gibi işlemcinin geldiği son nokta'yı aşağıda paylaşıyorum 7-8 ay önce 1000 tl'ye alınabilen bir işlemciydi.
Intel Core i5-10400F 2.9 Ghz 12MB LGA1200P İşlemci Fiyatları (cimri.com)
Bu konuda açıkcası fikrimi belirtmek istedim başka fikirleri olan arkadaşlar varsa onları da dinlemek faydalı olacaktır.
LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü
Merhaba Arkadaşlar,
Amazonun Kasım 2021 Gülümseten cuma indirimleri kapsamında bu monitörü forumdan veya forum dışından baya bir kullanıcı satın aldı. Bu nedenden ötürü bir ana başlık altında özelliklerini, kullanıcı deneyimlerini, yaşanabilecek sorunlarda nasıl destek olunduğu, görseller vs gibi durumları buradan devam edebiliriz diye düşündüm.
Monitörün teknik özellikleri
Panel: IPS, 10 Bit (8 Bit + FRC)
Panel Üretici: LG Display
Çözünürlük: 2K (2560 x 1440)
Ekran Boyutu: 27"
Yenileme Hızı: 144 Hz
Renk Derinliği: 1,07 Milyar
Renk Gamı: %99 sRGB
Kontrast: 700:1(Min) 1000:1 (Tip)
Parlaklık: 350cd(Tip) 280(Min)
Tepki süresi(GTG): 1 Ms (En Hızlı)
Piksel Sıklığı: 0,2331 x 0,2331 mm
Ekran Tasarımı: 3 tarafı çerçevesiz
Giriş Portları: 2 X HDMİ 2.0, 1 X Display Port 1.4
Kulaklık Çıkışı: var
Güç Tüketimi: 51 watt(Min) 54 watt (Maks)
Güç Adaptörü: Monitör Dışında
Hoparlör: Yok
Pivot: Eğim/Yükseklik/Dönüş
OSD tuş Yapısı: Orta Kısım Tekli Joystik
Nvidia Gsync Desteği: Var (Gsync Compatible)
Amd Freesync Desteği: Var (Freesync Premium)
HDR10: Var
Garanti ve Parça Desteği: 2 Yıl
Üretim: 2021 Mart - Haziran
Kutu İçeriği: Stand parçaları, Mouse klipsi, Panel, 1 Hdmi 1 Display port 1 güç kablosu Kılavuzlar, CD, Monitör Kalibrasyon Raporu, Garanti Belgesi
Resmi Üretici Sitesi: LG 27GL83A-B 27'' G-SYNC® UltraGear™ QHD IPS Oyun Monitörü
Kılavuzlar: LG Manuals | LG Turkey
Drivers: LG 27GL83A-B.APD Product Support :Manuals, Warranty & More | LG Turkey
Gsync Monitör List: GeForce G-SYNC Monitors: Manufacturers & Specs (nvidia.com)
Monitörün Bilinen Olumsuz Yanları:
HDR 10 performansı
Swivel(Sağa Sola Dönme) özelliğinin olmaması
IPS Panel yapısından ötürü kısmi ışık sızması
Hoparlör desteği sunmaması
Rtings İnceleme Linki: LG 27GL83A-B Review - RTINGS.com
Rtings İnceleme Video: LG 27GL83A-B Monitor Review - RTINGS.com - YouTube
Rtings Kalibre İCC dosyası: https://www.rtings.com/assets/pages/IJAjmLJw/rtings-icc-profile.icm
Rtings Kalibrasyon Ayarları
Picture Mode: Gamer 1
Luminance: 98 cd/m²
Luminance Settings: 15
Contrast Setting: 66
RGB Controls: 49-50-49
Gamma Setting: Mode 2
Color Temperature: 6,493 K
White Balance dE: 0.57
Color dE: 0.65
Gamma: 2.17
Önemli Uyarı:
This monitor has excellent post-calibration color accuracy. Any remaining errors can only be observed with the aid of a colorimeter and aren't noticeable in normal content. Gamma follows the target curve almost perfectly, and the color temperature is almost spot on the 6500K target. You can download our ICC profile calibration here. This is provided for reference only and shouldn't be used, as the calibration values vary per individual unit even for the same model due to manufacturing tolerances.
Yandex Çevirisi:
Bu monitör mükemmel kalibrasyon sonrası renk doğruluğuna sahiptir. Kalan hatalar sadece bir kolorimetre yardımıyla gözlemlenebilir ve normal içerikte fark edilmez. Gama, hedef eğriyi neredeyse mükemmel bir şekilde takip eder ve renk sıcaklığı 6500K hedefinde neredeyse noktadır. ICC profil kalibrasyonumuzu buradan indirebilirsiniz. Kalibrasyon değerleri, üretim toleransları nedeniyle aynı model için bile tek tek birim başına değiştiğinden, bu yalnızca referans amaçlıdır ve kullanılmamalıdır.
Google Çevirisi:
Bu monitör, kalibrasyon sonrası mükemmel renk doğruluğuna sahiptir. Kalan hatalar sadece kolorimetre yardımıyla gözlemlenebilir ve normal içerikte fark edilmez. Gama, hedef eğrisini neredeyse mükemmel bir şekilde takip eder ve renk sıcaklığı 6500K hedefinde neredeyse noktasaldır. ICC profil kalibrasyonumuzu buradan indirebilirsiniz. Bu, yalnızca referans amaçlıdır ve üretim toleransları nedeniyle aynı model için bile kalibrasyon değerleri ayrı üniteye göre değiştiğinden kullanılmamalıdır.
Kullananlar:
Aerosol 34
Xientina
burki_rock
ll0yd
st_emx
Çok iyi fırsat bence
doların uçtuğu dönemde 2999 tl iyi fiyat özelliklerine kıyasla
2K
IPS Panel
144 Hz
Nvidia Gsync Compatible(Resmi destek var)
10 Bit Panel (8 bit + FRC)
Renk Derinliği: 1,07 Milyar
Renk Gamı: sRGB %99
DP 1.4
Yapı Kredi Kredi Kartınız varsa 12 ay vade farksız taksit imkanı (aylık 249'a geliyor) ve 75 TL Worldpuan fırsatı var World mobilden katılmanız lazım.
https://www.amazon.com.tr/dp/B08JGQDSSH
Amazon iadelerde problem oluşturmamasından ötürü gönül rahatlığıyla alınabilir göz zevkinize uymazsa veya kusurlu gelirse ya değişim ya da para iadesi talep edilebilir. her zaman derim Monitör alacaksanız mağaza'da görerek test ettirerek alacaksınız yada e ticaret'te iade konusunda sıkıntı yaratmayacak firmalardan alacaksanı, Diğer yerler şansınıza kalmış dua etmeniz lazım sorunsuz gelsin diye
31 Ocak 2022'ye kadar uzatılmış iade hakkı var.
Kasım sonuna kadar başka yerlerde 2999 tl altına düştüğünü görürseniz form doldurun aradaki farkı iade edeceklerine dair uyarı vardı ekranda
Bu özelliklerde monitör arıyorsanız bir göz atabilirsiniz.
Detaylı bir incelemesi de mevcut
LG 27GL83A-B İncelemesi - RTINGS.com
İlgi Alanları: P.C. Oyunları, Müzik, Film, Futbol, Basketbol, Askeri Havacılık, P.C. Harici, Dahili Donanımları ve Çevre Bileşenleri
M/B: Msi Z790 Gaming Plus Wifi - Bios 7E06vH6, Cpu: İntel Core i7 14700KF, Ram: Crucial Pro 32 Gb DDR5 5600 Mhz, Gpu: Zotac RTX 4070 Ti Trinity, M2 SSD: 2 x Wd Black Sn770 1 Tb, 1 x Samsung 970 Evo Plus 1 Tb, 1 x Samsung 980 Pro 1 Tb, Psu: Thermaltake Toughpower GF2 850 Watt, Case: Deepcool CH510 Digital Mesh, Fan: 3 x Bequiet Silent Wings 4 140 MM Pwm, Cooler: Bitfenix Cube 240 Mm AIO Liquid Cooler, Monitors: Samsung Odyssey OLED G6 3.Gen QD-OLED 360 Hz, Keyboard: Xpg Summoner Cherry Mx Silver, Mouse: Logitech G502X, Headset: Logitech G733 Lightspeed, Operating System: Windows 11 23H2 |
PC Gamer |
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11.870
İkinci El Bölümü Mesajları: 197
Konularının görüntülenme sayısı: 161.747 (Bu ay: 1.792)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.643 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware