Türkiye’de Sinyal Kullanımı Neden Bu Kadar Az
-
-
Cahil oldukları için. -
Bencilliği de ekleyelim. Biraz da düşük zeka ekleyelim tam olsun, eksik kalmasın.
-
Bizim insanımız kemer takmayı daha yeni öğrendi.
Eskiye oranla çoğunluk arabaya biner binmez kemer takıyor artık.
Sinyal vermeyide artık ne zaman öğrenirler meçhul.
-
Tembellik, boş vermişlik vs. -
sinyal vermeden direksiyonu çeviremeyecekleri bir sistem lazım onun dışında öğrenmezler. -
sinyal verene yol vermemek için gaza abanan hıyar sayısının çok olması da bir etken.
-
Sinyal vermeden dönene küfür mahiyetinde uzun korna çalıyorum.
Anlıyor mu orası da meçhul? -
Olay sinyal değil, bugün ülkemize baktığınızda baştan aşağı bir problemler silsilesi mevcut her alanda. Olay türk toplumu bütünüyle alakalı bir durum.
Sanayi devriminin geç gelmesi, köyden kente göç vs vs uzar gider.
Almanya’ya gittiğinizde bir düzen görüyorsunuz bu toplumun bir parçası herkes entegre. Bizden beterlerini de gördüm şahsen lübnan cezayir hele mısır… aman aman nesilden nesilden düzelecektir elbet daha çok zaman var. -
Sinyal vermek,Türkiye gibi gelişmemiş toplumlarda erkekliğe mok sürmek olarak düşünülür.Kadınlar bile benim nereye döneceğim kimseyi ilgilendirmez derken erkeklerin bak benim kimseden çekincem yok sinyal verip kendimi,kurallara uyan ezik olarak ya da arkamdakine saygı ve çekince duyduğumu düşünmesin daha delikanlı,cool görüneyim kafasıyla yapılan bir olay.Bu sebeple çoğu zaman sinyal vermeden döneni kornayla uyardığınızda kendini haklı ve güçlü görür,sinyal vermediysem vermedim hayırdır sana mı soracağım der.
Bu ortadoğunun gelişmemiş herkesin kendini mafya sandığı toplumlarda böyledir.Diğer bir sebep de saf cahilliktir.Bu sorun basit gibi görünse de gece gündüz sıfır bir tarzı diziler izleyen,gerçek hayatta baygaralara özenen,malum kesimin ortalıkta çevre ve kültürleri dolayısıyla hakimiyet sürmesi ve düşünce yapıları nedeniyle düzelebilecek bir sorun değildir.Eğitimle de trafik para cezasıyla da düzelmez.Bu ülkenin hiçbir zaman düzelmeyeceği gibi.
-
Evet, bu egoist ve çirkin tavır da sinyal vermemede bir etken. Arkamda yeterli mesafe var, sinyal verip şerit değiştirmeye hazırlanıyorum, adam (adam deyişim lafın gelişi) gaza abanıyor bana yol vermemek için, sanki yol verirse anasını sinkaf edeceğim. Böyle insanların çoğunlukta olduğu bir toplumda yaşamak zorunda kalmak gerçekten ömür törpüsü.
-
Ankaralı olduklarına yemin edebilirim ama ispatlayamam.
-
birşeyi unutuyorsunuz: sinyal vermek az çünkü sinyali gören yol vermek yerine gaza basan sığırlar olduğunu da hatırlatırım.
-
Ben sinyal verenlere yol veriyorum. Sinyal vermeden girmeye çalışanlara ise ise yol vermiyorum.
-
2024 yılına dek araçlarda sinyal kolu yoktu.
2025 yılından itibaren takılmaya başlanacak.
Ondan sonra sinyal verirler.
-
Çünkü sinyal verecekleri elleri dışarıda ya sigara tutmakla meşgul ya da boş boş sallanmakta.. -
4 yolda bekliyorum solumdan ya da sağımdan araba geliyor. bekliyorum ki geçsin. geliyor aheste aheste hiçbir şey olmamış gibi benim beklediğim yola dönüyor seni doğuranı duvardan duvara vurayım der gibi bir bakış atıyorum ama adam ya da kadın umrunda bile olmuyor. sana bakmıyor bile.
bunların bir de u çekmeye çalışan versyonu var. önümde gidiyor sağ şeride geçiyor. sen de solundan geçmeye yelteniyorsun. hooop birden sola kırıyor. beyfendi u dönüşü yasak olan yerden genişten dönmek için sağa yanaşmış meğer..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muthisbishi -- 24 Aralık 2024; 23:22:49 > -
Sinyali geçtim adam 3 şeritli yolda en soldan direk sağa geçiyor veya tam tersi bunları ne yapcaz bilmem
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Cahil oldukları için.
|
sinyal verene yol vermemek için gaza abanan hıyar sayısının çok olması da bir etken. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X