Şimdi Ara

Sizce de artık bu ülkede kalmak mantıksız değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok uzun süredir kendimi burada kalıp üniversiteye devam edip sonunda işsiz kalmak ve yurtdışında kötü koşulllarda dahi olsa gidip çalışmak arasında ikilemi arasında buluyorum ve kendimi ikna etmeye çalışıyorum. Bu saatten sonra bu ülkeden artık bir şey beklemeli mi gelecek için? Yoksa çekip gitmeli mi? Bilmiyorum kafam çok karışık. Yani bir yurt dışındaki yaşıtlarıma bakıyorum adamlar hayatlarını yaşıyor her anlamda, geziyorlar, eğleniyorlar, eğitimin en iyisini, gıdanın en ucuzunu ve en kalitelisini, yakıtın ucuzunu kullanıyorlar. Türk gençliği ise her sene değişen sınav sistemiyle, vasat eğitim kalitesiyle, her sene bir başka seçimle, terörle, pula dönmüş parasıyla, suriyelilerle iç içe yaşayıp zaten şu kısacık ömrünü harcıyor boş yere. Şimdi söyleyin ne yapmalı dostlar?

Edit:Mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2EF209ABE -- 24 Temmuz 2018; 12:17:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BerlinKaplanı_99

Bu mesaj silindi.
    Yunanistanda calisan bir arkadasim oraya gelip yanina yerlesmemi teklif etti bunun gibi birkac kisi daha yazdi ve hic mi hic kalasim yok burada ne yapacagimi bilmiyorum.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Peki akrabaniz falan mi var orada? Yani tek basina almanca bilmekle olacak is degil o yuzden soruyorum?

• walla gencelr bilmiyorum allah yardimciniz olsun, siz boyle umutsuzssunuz, elinizde biseyde yok, egitim sistemide berbat size ne bi dil ogretti ne bisey

ama dil ogrenebileceginiz pek cok firsat var , internette bir suru kurs var ucretisz, youtuber var ama siz alyne tilgi izleyip ben applda calismak istiyorum derseniz olmaz

herkesin en az bir iki ulke gezmesi lazim yazik size

"Olga havyarimi getir yavrum, Davay DAvay "
  • Benim imkanım olsa yabancı bir ülkede yaşamak isterdim açıkçası. Şuan üniversite okuyan birisinin kendi alanında iyi bir maaşla iş bulma ihtimali çok düşük. Ama şunu da göz önünde bulundurmak gerek gidilecek yabancı ülkenin şartları ne kadar iyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bürküt

Benim imkanım olsa yabancı bir ülkede yaşamak isterdim açıkçası. Şuan üniversite okuyan birisinin kendi alanında iyi bir maaşla iş bulma ihtimali çok düşük. Ama şunu da göz önünde bulundurmak gerek gidilecek yabancı ülkenin şartları ne kadar iyi?
    Hocam mesele artik para da degil benim icin. Bu ulke yasananilecek bir ulke olmaktan coktan cikti. Ben iktisat okuyorum ve bolumumu severek isteyerek sectim. Akademisyen olmak(idi) hayalim istegim, ama gel gor ki akademide donen pisligi, adam kayirmayi, torpili gordukce benim bu ulke icin yapacak bir seyim yok dedim. Her seyi gectim bu ulke ahlaken bitmis, 4 milyon suriyeli var, issizlik yuzde 15 gercek enflasyon yuzde yirminin uzerinde gelecek goremiyorum kendime bu oarametreler icerisinde. Azicik ekonomi bilen adam zaten bu ulkenin en az 15 yil daha kendine gelemeyecegini bilir. Yurtdisinda aldiginiz en kotu maas bile size yeter cunku temel gida maddeleri, benzin ucuz. İnsanlar acik goruslu elbette yobazi var mi yok ancak, suratiniza mal gibi bakmiyorlar, oturup insanca konusabiliyorsunuz buradaki gibi kutuplasma yok varsa da az. Daha cok sey var soyleyecegim ben 21 yasimda bunlari fark ettiysem ve biktiysam benden buyuk olanlar nasil olurda bu duruma katlaniyor aklim almiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: RichardB

walla gencelr bilmiyorum allah yardimciniz olsun, siz boyle umutsuzssunuz, elinizde biseyde yok, egitim sistemide berbat size ne bi dil ogretti ne bisey

ama dil ogrenebileceginiz pek cok firsat var , internette bir suru kurs var ucretisz, youtuber var ama siz alyne tilgi izleyip ben applda calismak istiyorum derseniz olmaz

herkesin en az bir iki ulke gezmesi lazim yazik size

"Olga havyarimi getir yavrum, Davay DAvay "
    İngilizcem ulke ortalamasina gore iyi sayilir. Zamaninda iyiki calismisim diyorum ve hala calisiyorum, ilk firsatta gidecegim zaten ve kaybeden ben degil bu ulke ve icindeki comarlari olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adaletin olduğu yerde eşitlikten bahsedemeyiz.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hocam dil ogrenmekle olacak kadar kolay olsa keske, vize bile vermiyorlar artik

• evet kalmamak lazım, bir an önce defolun gidin ülkemden.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Eger oyleyse cok iyi tabi bir bilgim yok pek bu konuda.

• Almanyada calissan maasinin yarisiyla son model telefon alabilirsin.Tam maaşinlada bilgisayar alabilirsin.Burda telefon ve bilgisayar almak icin 5-6 ay calisman gerek.

Eger ayda 5000 gibi kazanabilecegin bir meslegin ulkeye faydali olabilecek bir meslegin yoksa git.

• Ileride keske demek istemiyorsan idealinin pesinden kos. Hep sunu dusunerek hareket et. Ne kaybedebilirim ki?
  • değil mis gibi ülke iyi ki türkiye'de doğmuşum
  • İsterse dünyanın en kötü lideri gelsin Türkiyeyi geliştirmek zorundayız. Kurtarıcı beklemeyin kurtarıcı siz olun.

“Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun.” Mustafa Kemal Atatürk

Eskiden bende böyle derdim "MoruQ ÜLkE BaTmIŞ NApCem bEN Bu ÜlQede"
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.