Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Bu piyasada ne yapmak gerek araba değiştirmeli mi sabit mi kalmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu anda 2013 clio sw kullanıyorum araç 220k kmde ve araç değiştirsem mi diye bir düşünce var kafamda. Öncelikle arabadan son derece memnunum ama zaman geçtikçe daha zor satmak gibi ya da değer kaybetmek gibi bir şeyler yaşar mıyım diye üzerini tamamlayıp 0 araç alma fikri var. Finansman konusunda vs banka ile uğraşmayacağım ancak yine de hangi seçenek daha mantıklı karar veremedim.

Yeni aracı alıp maazallah bir dolu vs bile yağsa kafayı yeme ihtimali var, ama eski arabayla devam edip ileride değiştirmek vs gerektiğinde sorun yaşama ihtimali de var. Siz forumdaşlara bu konuda fikir danışmak istedim :D

Şimdiden teşekkürler.

• imkan varsa ve maddi olarak zorlamayacaksa değiştirin tabi, 11 yıl genç araca bineceksiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İleride değişince ne sorun olacak, geçen sene 50 senelik arabalar galerilerde podyum podyum geziyordu.

Arabalar koyacağını koydu, dolar ve altın bazında halen inanılmaz değerliler.

Eğer Clio atmosferik benzinli ise devam, dizel veya turbo benzinli ise km'den dolayı değişme zamanı gelmiş.

Renault bayisine takasa verip Clio 5 veya Taliant'a geçilebilir.

Baz Taliant 1 lira şu an.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değiştir artık . Çok bile beklemissin . 11 yaşında 200 bin km yi gecmis artık . Gelişmiş güvenlik yardımcılarının hiç biri aracında yok . Herhangi bir kaza yaşama durumunda o aracın icinden canlı çıkman çok zor.

• Kafayı yemek okadar kolay degil merak etme

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Haklısınız tabi ki, aklımda işte yeni araca geçince oluşacak değer kaybı durumu var. Tr'de o kadar düşmüyor evet ama yine de var bir düşüş :D

• :D evet evet ben de o 50 yıllıklardan olur muyum diye düşünüyorum işte ama dizel bizim araç, avrupanın bu yeni regülasyonlar vs kafa karıştırıyor. Bize dizel yasağı koysalar ayaklanma çıkar herhalde ama parça vs sıkıntı olabilir işte.

Baz model can sıkabilir gibi geliyor ya ucuz araba alıyorsak dolu alalım bari de oyuncağı olsun :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Araba Bu Fiyat Eder Mi?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Zamanında NCAP skoru iyi ya aracın çıkarız herhalde allah korusun ama :D Yeni sistemler zaten insana arabayı biz değil de araba bizi sürüyor hissi veriyor, en bakmadığım özellik grubu sanırım :D. i20'ye bakmama sebebim mesela agresif şerit yardımcısı.

• Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt

Ahahha tabi o işin mübalağası ama üzücü bir durum olur işte.

• Aracınız masraf açmıyor ise şu an değiştirmeyin derim.

Paranızı çok dikkatli harcayınız. Devir ekonomi devri. Paranız varsa elinizde tutunuz, yatırım yapınız, paranızın değerini koruyunuz. Ama asla arabaya yatırmayınız. Araba artık ölü yatırım durumunda. Araç fiyatları değer kaybediyor.

Tekrar vurguluyorum, bu devirde paranızı elinizde tutunuz, çok dikkat ediniz.

• Kendinizi ölümsüz saniyorsunuz heralde? imkan dahilinde yapabileceğiniz her şeyi yapın tadını çıkarın 'yapabiliyorsaniz,' en iyisine en yenisine binin.

Hayat siz planlar yapiyorken başınıza gelenlerdir

• Equexks E kullanıcısına yanıt

Suanki NCAP testleri çok daha zorlu. 11 yıl önceki testler ile kıyaslamak hata olur. Şuan aracınız teste girse 2 yıldız bile zor alır. Dediğim gibi kendinize değer veriyorsunuz daha modern bir araç alırsınız.

• set S kullanıcısına yanıt

Evet işte tam olarak düşündüğüm kısım buydu :D

• napervasız kullanıcısına yanıt

Haklısınız, insan bir kere geliyor hayata ama işte trde az paralar değil bu arabalar olan arabanın üstüne 3 yıllık birikim konunca alınabiliyor ancak o da korkutuyor insanı hareket ederken.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Muhtemelen 0 alır hatta :D Ama işte kaza sonrası iç yolcu tehlikesinden değil de kazayı önlemediği için :D

• 200 bine gelmiş sal bence sen onu. üstüne ekler yeni bir şey alırsın parana göre. yeni yenidir.

• İmkan var ise değiştirmek mantıklı olabilir. 0 araç düşünceniz var ise bayiler aracınızı güzel fiyata sayabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.