Şimdi Ara

Kaza anında arkadan çarpan her zaman suçlumudur? tartışalım bu durumu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
39.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi normal seyrinde gidiyosun öndeki araç frenlerine birden asılıyo sen geç farkediyosun vede ne yapsanda farketmiyor vede öndeki araca çarpıyosun
    Tamam buraya kadar herşey normal
    Arkadan gelen sürücü dikkatsizlikten br anlık dalgınlıktan vede güvenli mesafesi bırakmadığı için suçlu
    yaz memur bey cezamıda hasarıda bana..
    Buraya kadar gelişen durumda vb durumlardada tamam.. yine arkadan çarpan suçlu..
    Ama şöyle birkaç istisna ama aslında çokça rastladığımız vede trafikte heran olabilecek bir durumdan ufak bir kesit anlatacağım..
    Çevre yolunda gayet normal şekilde 90la sol şeritten gidiyorum
    Trafik iş çıkış saatleri olduğu için yoğun diyebileceğimiz türden ama ben soldan hız limitlerini aşmadan gidiyorum önümdeki aracıda yeterince güvenli bir mesafen takip ediyorum
    Arkadada gayet güzel şekilde damardan damardan black sabbath dinlemekteyiz gayet dinç ve önümüz açık gidiyoruz
    sürekli ortaşeritteki araçların yanında geçiyoruz
    bir honda civic yeni kasalardan orta şeritte gidiyor ileride görüyorum onunda hızı en fazla 60 gibi ben yavaş yavaş yaklaşıyorum hondanın yanından geçeceğim ama oda ne honda durdu durdu birden önündeki lagunayı sollamaya çıktı aramızdaki mesela en fazla 8-10 metre vede hızlanamıyor hemen civic ben frenlere sağlam şekilde asılıyorum ama nafile 1-2 saniye içerisinde kendimi civicin tamponunda buluyorum benim ön far ön tampon gidiyor
    civicn arka tampon bagaj kapağı göçüyor
    arabadan iniliyor
    naptın kardeşim mafettin sıfır arabamı nasıl arba sürmek sendeki körmüsün diyo bana
    susuyorum
    beyefendi hala devam ediyo işte bu kadar hızla gidilmez herkes evine gidiyo öldürcenmi sen beni lan diyo...
    Ben hala susuyorum hiç birşey demiyorum tüm siirimle adama bakıyorum eğer yanımda kız kardeşim olmasa ben gidip civicteki aslında beyni olan ama beyni gözlerine ileti göndermeyen adamı hiç birşey demeden o lafların üstüne yemin ederim döverdim
    hemde gider arabasının tüm camlarını dökerdim
    ama sabır işte
    adama diyorum senin gözlerin varmı
    aptal aptal bana bakıyo
    beynin varmı diyorum
    ne diosun adabını takın diyo
    diyorumki sen neden birden önüme girdinde şimdi bana suçlu muamelesi yapıyosun banane lan senin sıfır arabandan
    bu arada adam polis arıyor işte memur bey arkadan hızla gelen bir araba bana çarptı şuradayız lütfen gelin
    ben köpürüyorum
    kardeşim sakinleştirmeye çalışıyo
    o anda yanımızabirkaç kişi daha geliyo
    bakıyorumki benim arkamdaki arabada ani fren sonrasında zar zor durabilmiş benim araca bir karış kala durmuş golfü olan arkadaş
    sonra yanıma geliyo
    polisi bekleyeceğim bnde diyo
    neden diyorum
    adamı dinledim diyo
    senin hiç bir suçun yok diyo
    bende şahitlik yapacaım diyo
    çünkü birden önüne daldı şerefsiz birde utanmadan çamur atıyo diyo
    kardeş çok saol diyorum
    bakıyorumki arabasında eşi ve 2 çocuğuda var ama ona rğmen adam beni bekliyo helal olsun diyorum mert adammış valla
    polis geliyor hemen bana yüklenmeye çalışıyor ama arkadaki araçtaki adam olaya katılınca iş değişir sanarken polis diyo sen kimsinneden karışıyosun senmi çarptın
    adamda sinirleniyor
    polisle kavgaya başlıyoruz birlikte
    polis ikna oluyor
    ama suçlu ynede biz görünüyoruz
    ...

bu biraz uzatılmışı idi
    kısası ise birden önüne dalan araca carptım memur ben öndeki suçlu olması gerekmezmi
    nden bu kurallar böyle işler bilgisi olan varmı
    yada daha önce arkadan çarpıpta suçlu bulunmayan varmı
    sonuçra hasar oluşunca karşı tarafın sigortasından karşılayacaksn vede kaskon bozulmayacak..
    bu konuda bildiklerimizi yaşadıklarmızı anlatalım arkadaşlar

• öncelikle geçmiş olsun.Cana geleceğine mala gelsin.Olan olmuş artık.
    Valla senin anlatımına göre sen haklısın fakat anlamadığım birşey var 90 la giderken birden önüne geçiyor 8-10m mesafe var aranızda nasıl okadar hasar oluşabildiki.Çokmu geç tepki verdin?

böyle sollamalarda kararsız görünenleri selektörle uyarmakta fayda vardır.Her türlü duruma karşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 10 Nisan 2008; 2:56:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

öncelikle geçmiş olsun.Cana geleceğine mala gelsin.Olan olmuş artık.
    Valla senin anlatımına göre sen haklısın fakat anlamadığım birşey var 90 la giderken birden önüne geçiyor 8-10m mesafe var aranızda nasıl okadar hasar oluşabildiki.Çokmu geç tepki verdin?

böyle sollamalarda kararsız görünenleri selektörle uyarmakta fayda vardır.Her türlü duruma karşı.
    quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

ben kaza yapmadım
    yazdıklarım sadece bir sanaryodan ibaretti
    ama sürekli başımıza gelebilecek şeyler o sebeple değindim zaten buna
    dün böyle bir civic aynı durumda önüme girdi yarım metre anca kaldı aramızda sonra hızlanabildi civic
    dedim acaba vursaydım bu arabaya ne olurdu gibi ama sonrada yazdım buraya birşeyler
    daha önceden olmuştu bu tarz kaza ama hızlar yüksek değildi
    adamın fren lambaları yanmıyodu ama suç gene bizde oldu
    öndeki araba torostu vede demir tampondu hafif dokunmamıza rapmen bizim 2000deki astranın tamponu delindi

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

quote:

ben kaza yapmadım
    dün böyle bir civic aynı durumda önüme girdi yarım metre anca kaldı aramızda sonra hızlanabildi civic
    dedim acaba vursaydım bu arabaya ne olurdu gibi ama sonrada yazdım buraya birşeyler
    öndeki araba torostu vede demir tampondu hafif dokunmamıza rapmen bizim 2000deki astranın tamponu delindi

Alıntıları Göster
    sollamaya başlanılmadan önce aynalardan geri kontrol edilir
    siz sol şeritte olduğunuz için sollama hakkı sizin oluyor
    bu durumda öndeki araca çarpmanız sizin değil öndeki aracın hatasıdır.
    kontrolünü yapıp sırasını beklemeliydi

• quote:

Orijinalden alıntı: geremy

Alıntıları Göster
    kurallar açık
    takip mesafesini durabnileceğin kadar ayarlayıp
    ona göre gideceksin
    bencede saçma ama yapabilecek bir şey yok
    bol bol sollama yapıp en önde giden sen olacaksın
    böylece ani durma hakkı da suçlu olmama hakkı da sende olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: geremy

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: geremy

Benim bir bilgim yok. Ama hukuk ta biraz ortalama mantığa hitap eder.
    Bu nokta da benim de görüşüm geremy gibi ama bu durum varsa aleyhteki
    gerçeği değiştirmez. Kural biraz da adil olmalı. Tekrar söylüyorum kanunen kusurlunun
    kim olduğunu bilmiyorum. Bilmeden yazıyorum.

• quote:

quote:

ben kaza yapmadım

Alıntıları Göster
    Öyle detaylı ve gerçekçi yazmışsın ki hiç durma siyasete atıl ya da gazeteci ol.

Her zaman arkadan çarpan suçludur dense de, anlattığın gibi bir olayda ya da benzer başka olaylarda arkadan çarpanın bir kabahati yoktur bence. Ama kanun ne der bilmiyorum doğrusu.

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

ben kaza yapmadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Öyle detaylı ve gerçekçi yazmışsın ki hiç durma siyasete atıl ya da gazeteci ol.

Her zaman arkadan çarpan suçludur dense de, anlattığın gibi bir olayda ya da benzer başka olaylarda arkadan çarpanın bir kabahati yoktur bence. Ama kanun ne der bilmiyorum doğrusu.

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

ben kaza yapmadım

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun da bence her zaman arkadan çarpan suçlu değildir.

Geçen günlerde sağnak yağmur altında gidiyorum. Silecekler zor yetişiyor yağmura. 20 metre önümde sağ şeritteki araba sola dönmek için birden sol şerite kırdı. Selektör filan yaptım ama adamın umrunda değil tabii...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemal

Geçmiş olsun da bence her zaman arkadan çarpan suçlu değildir.

Geçen günlerde sağnak yağmur altında gidiyorum. Silecekler zor yetişiyor yağmura. 20 metre önümde sağ şeritteki araba sola dönmek için birden sol şerite kırdı. Selektör filan yaptım ama adamın umrunda değil tabii...

Alıntıları Göster
    tabiki her zaman arakadan çarpan suçlu olmaz sen şeridinden giderken adam birden önüne atlar sende çarparsan suçlu odur ancak burda senin hızın önemli eğer hızın, hız kurallarının üstündeyse ve çarptıysan tutulan raporda seninde hata payın olur duruma göre değişir yani.ama trafikte bu tip olaylar çok oluyor bazı insanlarda sinyal verme veya aynalara bakarak şerit değiştirme gibi bi alışkanlık yok hop diye atlayıveriyolar insanın önüne dikkat etmek lazım..............

• quote:

Orijinalden alıntı: -MorphY-

tabiki her zaman arakadan çarpan suçlu olmaz sen şeridinden giderken adam birden önüne atlar sende çarparsan suçlu odur ancak burda senin hızın önemli eğer hızın, hız kurallarının üstündeyse ve çarptıysan tutulan raporda seninde hata payın olur duruma göre değişir yani.ama trafikte bu tip olaylar çok oluyor bazı insanlarda sinyal verme veya aynalara bakarak şerit değiştirme gibi bi alışkanlık yok hop diye atlayıveriyolar insanın önüne dikkat etmek lazım..............

Alıntıları Göster
    bu yasayı türkiyede uygulamak çok saçma yollar müsait değil...
    geçmiş olsun .

• quote:

Orijinalden alıntı: Mickey~

bu yasayı türkiyede uygulamak çok saçma yollar müsait değil...
    geçmiş olsun .

Alıntıları Göster
    malesef burası türkiye dedittiren bir uygulama

özellikle sinyalsiz yavaşlıyip sağda duranlara stop lambaları yanmayanlara sen gecerken önüde anice dalanlara makas yapanlara sen önündeki aracla mesefe ayarlarsın araya dalar sinyal yok viraj olur senin şeridine taşar

bunların yüzünden kazalar oluyor zaten hayvan işte bunu eğitemessin cünkü beyni yok(hayvanlarada hakaret ettim)

senin kurduğun senaryoda aslında sen haklısın sollama şeridinde gidiyorsun aniden işaret kualları vede şerit ihlali yapan bir magandaya carpıyorsun senaryoda sen haklı olmalısın ama polis kısadan durumu halletmek istediği için derki haaa tamam arkadan capmış iş bitti nasıl oldu niye oldu sormaz gecmiş olsun ruhsatları alalım işlem yapalım... okadar

• quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

malesef burası türkiye dedittiren bir uygulama

özellikle sinyalsiz yavaşlıyip sağda duranlara stop lambaları yanmayanlara sen gecerken önüde anice dalanlara makas yapanlara sen önündeki aracla mesefe ayarlarsın araya dalar sinyal yok viraj olur senin şeridine taşar

bunların yüzünden kazalar oluyor zaten hayvan işte bunu eğitemessin cünkü beyni yok(hayvanlarada hakaret ettim)

senin kurduğun senaryoda aslında sen haklısın sollama şeridinde gidiyorsun aniden işaret kualları vede şerit ihlali yapan bir magandaya carpıyorsun senaryoda sen haklı olmalısın ama polis kısadan durumu halletmek istediği için derki haaa tamam arkadan capmış iş bitti nasıl oldu niye oldu sormaz gecmiş olsun ruhsatları alalım işlem yapalım... okadar

Alıntıları Göster
    Devam edelim arkadaşlar
    bu tarz olaylar başınıza geldiyse buraya yazarsanız bilgilenmiş vede şimdiden tedbirlenmiş olur..

• quote:

Devam edelim arkadaşlar
    bu tarz olaylar başınıza geldiyse buraya yazarsanız bilgilenmiş vede şimdiden tedbirlenmiş olur..

Alıntıları Göster
    Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy93 -- 28 Ağustos 2011; 22:56:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker3838

kurallar açık
    ona göre gideceksin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ilker3838

kurallar açık
    ona göre gideceksin

İyi de, makas atıp atıp, 2 metre önümüzde ani şekilde frene basan davarlar söz konusu olduğunda ne yapacağız? Her şey, şahitlere ve bahsi geçen davarın vicadanına kalıyor. "Ben kendi şeridimde seyir halindeydim, öndeki araç birden yavaşlayacınca ben de frene bastım, arkadan gelen araç da yeterli takip mesafesi bırakmamış, duramadı, patlattı" dediği zaman, aslında hiç bir suçu olmayan ben, doğrudan suçlu durumda olurum...

Bu durumda o sinirle, bahsi geçen davarın suratından, aracının kaputuna hoş bir kalıp mı çıkarılır, kolu bacağı mı kırılır, o da ayrı mevzu ama yine ben suçlu oluyorum işte!

• quote:

Orijinalden alıntı: boldshark

quote:

Orjinalden alıntı: ilker3838

kurallar açık
    ona göre gideceksin

İyi de, makas atıp atıp, 2 metre önümüzde ani şekilde frene basan davarlar söz konusu olduğunda ne yapacağız? Her şey, şahitlere ve bahsi geçen davarın vicadanına kalıyor. "Ben kendi şeridimde seyir halindeydim, öndeki araç birden yavaşlayacınca ben de frene bastım, arkadan gelen araç da yeterli takip mesafesi bırakmamış, duramadı, patlattı" dediği zaman, aslında hiç bir suçu olmayan ben, doğrudan suçlu durumda olurum...

Bu durumda o sinirle, bahsi geçen davarın suratından, aracının kaputuna hoş bir kalıp mı çıkarılır, kolu bacağı mı kırılır, o da ayrı mevzu ama yine ben suçlu oluyorum işte!

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun kardeşim zaten şöyle dengesizlere uyuz oluyorum. Bunlarda ayna kullanma yetileri yok dediğin gibi beyinde yok hep sürücü kurslarının hatası bunlar düzgün sürmeyi öğretmiyolarki ileri geri yapana araba veriyolar. Bugün gerizekalının biri tem de durup dururken frene asıldı şans eseri kaza yapmadık sonra yanına yanaştık yavaşça baktık araba kullanmasını öğren dedi arkadaş, yandaki arabadan tepki bu acamide biraz gazla freni karıştırdı şimdi forum olmasa küfür edicem ordaki gibi ama ne diyim sinirlendim yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: competitor

Geçmiş olsun kardeşim zaten şöyle dengesizlere uyuz oluyorum. Bunlarda ayna kullanma yetileri yok dediğin gibi beyinde yok hep sürücü kurslarının hatası bunlar düzgün sürmeyi öğretmiyolarki ileri geri yapana araba veriyolar. Bugün gerizekalının biri tem de durup dururken frene asıldı şans eseri kaza yapmadık sonra yanına yanaştık yavaşça baktık araba kullanmasını öğren dedi arkadaş, yandaki arabadan tepki bu acamide biraz gazla freni karıştırdı şimdi forum olmasa küfür edicem ordaki gibi ama ne diyim sinirlendim yine.

Alıntıları Göster
    deveye sormuşlar ''boynun niye egri''?

''nerem dogruki'' demiş deve...

• quote:

Orijinalden alıntı: competitor

Alıntıları Göster
    bence de civic hatalı durumda
    7 - ŞERİT DEĞİŞTİRME

A) Trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirilemez
    B) Gidişe ayrılan yolun en sol şeridi sürekli kullanılmaz
    C) İki şeridi birden kullanmak yasaktır
    D) İşaret vermeden şerit değiştirmek yasaktır
    E) Kavşaklara yaklaşırken yerleşim birimi içinde 30 m yerleşim birimi dışında 150 m içinde şerit değiştirmek yasaktır
    F) Kavşaklarda şerit değiştirmek yasaktır.

bu A şıkkına giriyor
    bu arada B de ise sol şerit kullanımıyla ilgili durum var
    tabi ki her şey yazıldığı gibi olmuyor örneğin 3 şeritte de kamyon görebiliriz
    ya da pikap 70 km ile 3. şeritte endam ediyor.
    8 - TRAFİK KAZALARINDA ASLİ KUSUR SAYILAN HALLER

A) Kırmızı ışıkta veya yetkili memurun dur işaretinde geçme
    B) Taşıt giremez trafik işareti bulunan kara yoluna girme
    C) Bölünmüş yollarda karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şeride girme (yola) girme
    D) İkiden fazla şeritli yollarda karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şeride girme
    E) Arkadan çarpmalar
    F) Geçme (sollama) yasağı olan yerlerde geçme
    G) Kavşaklarda dönüş manevralarını yanlış yapma
    H) Kaplamanın (yolun) dar olduğu yerlerde geçiş hakkına uymama
    I) Yerleşim birimi dışındaki kara yolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama veya park etme
    J) Kurallara uygun olarak park etmiş araçlara çarpma halleri asli kusur sayılır.
    bu arkadan çarpma hadisesini gözden geçirmek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: meta80

bence de civic hatalı durumda
    7 - ŞERİT DEĞİŞTİRME

A) Trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirilemez
    B) Gidişe ayrılan yolun en sol şeridi sürekli kullanılmaz
    C) İki şeridi birden kullanmak yasaktır
    D) İşaret vermeden şerit değiştirmek yasaktır
    E) Kavşaklara yaklaşırken yerleşim birimi içinde 30 m yerleşim birimi dışında 150 m içinde şerit değiştirmek yasaktır
    F) Kavşaklarda şerit değiştirmek yasaktır.

bu A şıkkına giriyor
    bu arada B de ise sol şerit kullanımıyla ilgili durum var
    tabi ki her şey yazıldığı gibi olmuyor örneğin 3 şeritte de kamyon görebiliriz
    ya da pikap 70 km ile 3. şeritte endam ediyor.
    8 - TRAFİK KAZALARINDA ASLİ KUSUR SAYILAN HALLER

A) Kırmızı ışıkta veya yetkili memurun dur işaretinde geçme
    B) Taşıt giremez trafik işareti bulunan kara yoluna girme
    C) Bölünmüş yollarda karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şeride girme (yola) girme
    D) İkiden fazla şeritli yollarda karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şeride girme
    E) Arkadan çarpmalar
    F) Geçme (sollama) yasağı olan yerlerde geçme
    G) Kavşaklarda dönüş manevralarını yanlış yapma
    H) Kaplamanın (yolun) dar olduğu yerlerde geçiş hakkına uymama
    I) Yerleşim birimi dışındaki kara yolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama veya park etme
    J) Kurallara uygun olarak park etmiş araçlara çarpma halleri asli kusur sayılır.
    bu arkadan çarpma hadisesini gözden geçirmek lazım

Alıntıları Göster
    vw golf u olanlar genelde merttir

• quote:

Orijinalden alıntı: vwgolf5

vw golf u olanlar genelde merttir

Alıntıları Göster
    Kamyonetle aramızda mesafe ayarlıydı.Akşam vakti ne lamba ne bişiy olmayınca farkına geç varıldı.Kamyonet ehliyeti ya kasaptan yada bakkladan almış
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksoy93

Kamyonetle aramızda mesafe ayarlıydı.Akşam vakti ne lamba ne bişiy olmayınca farkına geç varıldı.Kamyonet ehliyeti ya kasaptan yada bakkladan almış

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aksoy93

Bizim memlekette zaten normal bir ticari sürücüsü görmedim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.