Bu kaza da kim haklı?
-
-
Suç sende adama çarpmasaydın.
-
adam önüme kırdı..
-
serit ihlalinden karsi tarafa verilmesi gerekir bence.
ilk yazarken yolu ve seritleri cok incelememistim. iki aracta kendilerine gore sola cok yakin, kararsizim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 26 Eylül 2024; 21:11:43 > -
Geçmiş olsun öncelikle, sağdaki tabelaya göre tek gidiş tek geliş bir yol, iki araç da gidiş yönünde nasıl kaza yaptı anlayamadım.
-
"kazada" olacak, başta burada hata
(Edit, düzeltme)
- Tahmin edeyim, sağda öyle bekliyordu döneyim mi dönmeyeyim mi diye, sen tam geçerken dönmeye karar verdi saçma bir şekilde bakmadan, "önüne kırma" kısmı bu şekil oldu.
Normalde kontrolsüz dönüş vs gibisinden suçlu onun olması gerekir sanırım ama arkadan gelip sollama vs gibi görünür de sana mı suç verirler bilemedim. 50-50 olur belki de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 26 Eylül 2024; 11:3:12 > -
Benim anladığım ikinizde sol taraftaki yola dönüyorsunuz. Adam sizden önce dönmüş yada siz çok içerden aldığınızdan gidip vurmuşsunuz.
İkinizde hatalısınız hatanın çoğu sizde gibi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
gri araç muhtemelen sola dönmek için bekliyordu, sinyal verdi mi bilmiyorum ama siz şeridinizde bile gitseniz ya hızlıydınız ya da sinyali görmediniz.
o da sola dönmek için manevra yaptığında sizi farketti, siz de takip mesafesini korumadığınız/dikkat etmediğiniz için sola dönen araca çarptınız.
eğer kaza böyle olduysa iki taraf ta kusurlu ama siz daha çok kusurlusunuz.
-
Bence beyaz araç sola dönüşü dar yapmaya çalıştı. Dönerken sağdaki aracı da görmedi. Sola dönüşlerin geniş yapılması gerekir. Dar döndüğü için de yolun bir şeridini kapatmış. Beyaz araç suçlu çıkar gibi.
-
Yol gidiş gelişli tek şeritli bölünmemiş yol.
Mavi araç - sola dönmek için solunda akan trafiğin geçmesini bekledi ve geçerken..
Beyaz minibüs - bu sırada arkasından ilerlemesi gereken beyaz minibüs; ben yanından sıyrılırım, nasıl olsa açıklık bırakır. dedi ve hemen yanından sola dönüp gaza bastı.
Mavi araç - Muhtemelen sola döndükten sonra tekrar sola dönecekti ve açıklık bırakmayıp ilerledi.
Beyaz minibüs - mavi arabaya çarptı.
Sonuç;
Beyaz minibüs mavi aracın arkasında kalıp geçmesini beklemeliydi. Eğer mavi araç, önünüz boşken hızlı gelip bir anda önünüze kırdıysa bu defa da kusur mavi araçta olur. Araç kamerası şart.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yolda karşıdan gelene yol ver tabelası var. Belliki 2 aracın rahat geçebileceği bir şerit genişliği dahi yok. Gidiş/gelişi geçtim yol tek şeride düşürülmüş.
Beyaz minibüs ne yolun darlığına aldırış etmiş nede tali yola.
O esnada tali yoldan bir araç gelse onada çarpardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 26 Eylül 2024; 13:29:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabelaya göre beyaz araba suçlu. Zaten tek gidiş geliş olan( muhtemelen sollama yasağı vardır) bir yolda ilerliyorsunuz. Önünüzde ki araba manevrasını tamamlamasını beklemelisiniz, ayrıca takip mesafesi yerine plakaya yapışarak gitmeseydiniz bu kaza olmazdı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sola dönmüyorum hocam. ben düz yolumda gidiyorum. bu sağımdaki arkadaş birden sola dönesi tuttu.
-
Tamamen siz hatalısınız. Bir kere çok erken sola dönmeye başlıyorsunuz ve karşı şeritide işgal etmiş oluyorsunuz. Onun haricinde önünüzdeki araç da sinyal vermiyor fakat verse bile siz o kazayı yapacak gibi duruyorsunuz. Çünkü önünüzde ki araç aslında sinyal vermesede sola manevrasını doğru yerde yapıyor fakat tek kusuru sinyal vermemesi.
Benim anlamadığım orta da tabela var sağ dan devam edin diye ve arkasında direğin üstünde size ters duran bir tabela daha var gibi. Yani orası size ters olmadığına eminmisiniz yani iki araç da ağır kusurlu gibi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikiemre61 -- 3 Ekim 2024; 0:25:30 > -
tam tersi sonuç çıktı. karşı tarafa yüzde yüz suç verdiler. sola dönecek yol yok. sollama yapıyorum ben aslında orda. bir daha izleyin videoyu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 3 Ekim 2024; 0:26:27 > -
Yanlış anlamadım sanırım? Sol taraftaki yol ters yön?
-
sollama yapıyorum ben orda. dikkatli izleyin..
-
Anladım tamam. Haklısınız karşı taraf kusurlu.
-
işin ilginç yanı adamın gitmek istediği yerde gidecek yolu da yok. niye önüme kırdı anlayamadım. sordum gerçi tutarsız cevaplar verdi.
-
Sola giriş var zannetmiş fakat yine sizde de kusur var tali yol giriş çıkışlarında sollama yapmak risklidir. Sol taraftaki yoldan araç gelse sıkıntı büyük.
Yolu yapan da suçlu. Böyle mal yol mu olur? Yapanın zeka seviyesiyle orantılı bir yol.
|
Geçmiş olsun öncelikle, sağdaki tabelaya göre tek gidiş tek geliş bir yol, iki araç da gidiş yönünde nasıl kaza yaptı anlayamadım. |
Tamamen siz hatalısınız. Bir kere çok erken sola dönmeye başlıyorsunuz ve karşı şeritide işgal etmiş oluyorsunuz. Onun haricinde önünüzdeki araç da sinyal vermiyor fakat verse bile siz o kazayı yapacak gibi duruyorsunuz. Çünkü önünüzde ki araç aslında sinyal vermesede sola manevrasını doğru yerde yapıyor fakat tek kusuru sinyal vermemesi. Benim anlamadığım orta da tabela var sağ dan devam edin diye ve arkasında direğin üstünde size ters duran bir tabela daha var gibi. Yani orası size ters olmadığına eminmisiniz yani iki araç da ağır kusurlu gibi? |
o yolu yapıpta elektrik direğini hesap etmeyen veya oradan kaldırtmayan sistem de hatalı. Her ne kadar karşı tarafa suç verilmiş olsa siz de daha dikkatli olun burada bir dahakine. |
Benzer içerikler
- lastik patlak değil ama iniyor
- benzinli araca dizel yağ konursa ne olur
- clio 5 multimedya ekran açılmıyor
- jeep grand cherokee 3.0 crd motor ömrü
- honda accord yorum
- dacia spring fiyat
- byd seal kullanıcı yorumları
- nissan gtr 2024
- elektrikli ford transit
- zeekr 009 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X