Şimdi Ara

Bu kaza da kim haklı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

durum videodan net anlasiliyor, ilk fotografta hem siz hem de karsi taraf o yola girmeye calisiyorsunuz gibi anlasiliyordu.

yol biraz garipmis. karsi tarafin ne yaptigi zaten belli degil. neyseki degerlendirmeyi yapanlar da yanilmamis.

adamin tutarsiz davrandigi belli sollamak yerine bekleseniz kaza olmazdi, bende beklemezdim buyuk ihtimalle o ayri olay.

• kikiemre61 kullanıcısına yanıt

görüş mesafesi yüksekti. karşıdan araç gelse sollamaya çıkmazdım. ama karşı şerit boş olunca sollamaya çıktım. hızım da 40 civarıydı.

• Yolu yapan da suçlu. Böyle mal yol mu olur? Yapanın zeka seviyesiyle orantılı bir yol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam sinyal verse belki beklerdiniz

• SISU kullanıcısına yanıt

Sen haklısın. Orası onun yolu bile değil. Ters yöne girmeye çalışıyor.

Direksiyon başında uyumuş fln olabilir.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

muhtemelen. çünkü aracımda yolcu vardı. onları tehlikeye atmak istemem.

• Yol çok garip, videoyu 5 kere izledim hala yolu algılayamadım. Burada karayollarının da suçu var. Sollamaya çıktım dediğin yol zaten çift şerit. Sen o yol gidiş geliş diyorsun. Ama öyle bir tabela yok. O arabanın sola döndüğü yerde girilmez işareti de yok.

• bence kusur 50-50 dağıtılır. Arkadaki araç yolun daralma noktasında sollama yapmaya çalışıyor. Öndeki araç ise giriş yapmaması gereken ters yöne girmek üzere manevra yapıyor.

Öndeki araç muhtemelen yolu iyi bilmiyor ve zaten yavaşlaması da daha dikkatli olmamız için bir uyarı niteliğinde.

Arkadaki araç biraz takip mesafesi bıraksa ve yalnızca 2-3 sn daha sonra sollamaya karar verse bu temas yaşanmazdı :(

• Öndeki gibi yavaş giden araçlar görünce aha diyorum ne yapacağı belli olmayan araçlardan. Kesinlikle geçmiyorum bunları. Büyük ihtimalle yabancı yolu iyi bilmiyor. Yolda çok garip gerçekten.

• greenflash kullanıcısına yanıt

kusur yüzde yüz karşıya verildi.. sağdaki araç için mi takip mesafesi bırakmam gerekiyor? aynı şeritte olsam haklısın. ama farklı şeritteyiz.

• konuya bi kaç kez girip çıktım ama anlamamıştım tam. kameranın gözünü seveyim. adam erken kırmış o yol gidiş geliş. aslında sizde erken dönmüşsünüz. hatta sollama yapıyorsunuz yanlış yerde diyebilirlerdi. karşıdan gelenin şeridi ezilip dönülmüş. garip bi yol. önünüzdeki 2 metre ilerden kırsa bi şey olmayacak. ama ne olursa olsun öyle kırılmaz direksiyon.

• SISU kullanıcısına yanıt

adınıza sevindim. kamera görüntüsünü kullandınız mı? Karşı taraf suçunu kabul etmiş miydi?

• Forumdakilerin gözlerinde sorun mu var anlamadım.Hala konu sahibi suclu yazan arkadaşlar var.Adam sol şeride gecip sollama yaparken önündeki araç mal gibi sinyal vermeden yolun sağından sola dönmek icin aniden adamın önüne aracı kırıyor Bir kere öndeki aracın sağ degil sol şeritte giderek sinyali takmış olması gerekirdi.Hala neyi anlamıyirsunuz anlamadım gercekten

• Ne olursa olsun yan aynalarını kontrol etmeden manevra yapan suçludur.

Partner sürücüsü burada kontrolsüzce önünüze atlamış %100 suçlu o.

Bende buna benzer yolda aynı sizin gibi sollama yaparken sağımdaki araç yavaş yavaş bana doğru yöneldi kornaya asıldım sonra kendi şeridine geçti hemen.

Baktım ki elinde telefonla oynuyormuş meğer.

Sollama yaparken bile tetikte olmak lazım insanlar çok dalgın.

• greenflash kullanıcısına yanıt

kamera görüntüsünü kullandım. en çok o işe yaradı. karşı taraf da suçunu kabul etti.

• Yol kusurlu, oraya gelmeden tek şeride düşmesi gerekir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • o yolu yapıpta elektrik direğini hesap etmeyen veya oradan kaldırtmayan sistem de hatalı. Her ne kadar karşı tarafa suç verilmiş olsa siz de daha dikkatli olun burada bir dahakine.

• Şeritler sollanabilir diyor, ama kavşak ardında kavşak var. Bir tane kavşak tabelası yok. Biraz öncesinde yaya geçitleri işaretlnememiş olsa kırsal alan, bakımsız yol diye sürücüler dikkat edebilir, ama belli ki ilçe yolu.

Yol işaretlemelerinde büyük hatalar var, orada tekrar kaza olur. Yedi yaşında babasının arabasına meraklı bir çocuğa verseler daha iyi işaretleme yapar.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

başakşehirde hocam yer.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.