Şimdi Ara

Kışın boya koruma pasta cila yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kışın Pasta Cila Yapılır mı?

Kış aylarında araçlarınızı korumak için pasta cila yaptırmayı düşünebilirsiniz. Ancak "kışın pasta cila yapılır mı?" sorusu aklınızı kurcalıyor olabilir.

Soğuk hava ve yağışlı koşullar, aracınızın boyasının zarar görmesine neden olabilir. Pasta cila, boyanın üst tabakasını temizleyerek ve koruyarak bu zararı azaltmaya yardımcı olur.

Kışın Pasta Cila Yaptırmanın Avantajları:

• Kir ve birikintilerin giderilmesi
    • Boyanın çiziklerden ve diğer hasarlardan korunması
    • Aracın parlaklığının ve estetik görünümünün iyileştirilmesi

Kışın Pasta Cila Yaptırmanın Dezavantajları:

• Soğuk hava, cilanın kurumasını ve kürleşmesini yavaşlatabilir.
    • Yağmur veya kar, cilanın yüzeyden akmasına neden olabilir.

Genel olarak, kışın pasta cila yaptırmak, aracınızın boyasını korumak ve görünümünü iyileştirmek için faydalı olabilir. Ancak, soğuk ve yağışlı hava koşullarını göz önünde bulundurmak önemlidir.

İpuçları:

• Pasta cila uygulaması için uygun bir sıcaklık aralığı (genellikle 10-30 derece Celsius) olduğundan emin olun.
    • Uygulamadan sonra aracınızı yağmurdan veya kardan koruyun.
    • Cilanın tamamen kürleşmesi için zaman tanıyın.

Uygun önlemler alınarak kış aylarında pasta cila yaptırılabilir ve aracınızın boyası korunabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Genellikle kışa girerken ve çıkınca yaptırıyorlar.Ama ben kış bitiminde yaptıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lrfan

Kil her havada olur, soğuk havada kil çok sertse ilk yoğurma işlemi için, biraz ılık su dökün kettle'dan, iş görecektir.

Wax için soğuk hava sorun olmaz. Waxta sorun çok nemli ve - derecede soğuk havada olur, o durumda wax kurumaz, silmesi dert olur. Kuru-güneşli havada soğuk da olsa wax atılır, kışın güneş altında atarım waxı, ama kapalı mekanda sorun olmaz.

Aslında ideal olarak 2. katın 24 saat sonra atılması iyi olur ama bu zaman olarak mümkün olmuyor, ertesi gün tekrar tozunu almak için yıkamak falan gerekebiliyor. 1-2 saat arayla 2. katı atılabilir.

Aşağıdaki linki incelerseniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7367864/mpage_41/key_/tm.htm

• 2 ayda bir sürekli olarak yapılması tavsiye edilir fekat hava soğuyunca insanın yapası gelmiyor.
  • Aldığımda boya koruma yaptırmıştım ama sanırım sadece sealing yapıldı. Aradan 2 yıl geçti ve aracım yazın daha sık, kışın daha seyrek yıkandı. Uzun yolda 2-3 taş sıçraması sonunda 2-3 mm'lik taş izi kaldı. 23 Ocak Cumartesi için randevu aldım, bakım yapılacak ama ayrıca aracımın boya koruması, pasta ve cila ile rötüşü yapılacak. Hava 1 haftadır güneşli gidiyor. O gün de güneşli olursa sorun yok, aksi takdirde yıkandıktan sonra iyice kurutulacak ve fırın ısıtıldıktan sonra anılan işlemler yerine getirilecek ve araç 1 gün daha serviste kapalı ve kuru yerde kalacak.
  • Üzerindeki waxın etkisi geçmemiş olsa bile 2-3 ayda bir yaz-kış wax atıyorum araca, yılda bir çizik giderme yapıyorum...

Güneşli kuru havada kışın yapmakta sakınca yok
  • Yeni çıkan fırçasız araba yıkama için kullanılan köpük boya korumaya zarar veriyor şeklinde bir yazı okumuştum.
    Kimyasallar boya korumanın etkisiniz ciddi miktarda azaltıyormus..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOYA KORUMA SONRASI YAĞMUR
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-

Yeni çıkan fırçasız araba yıkama için kullanılan köpük boya korumaya zarar veriyor şeklinde bir yazı okumuştum.
    Kimyasallar boya korumanın etkisiniz ciddi miktarda azaltıyormus..

Kullanılan köpüğün markası ve sulandırım oranını çok önemli. Aksi taktirde konsantre köpük ya da şampuan uygulanmış olan waxı, yani boya korumayı söker...

Ben bu işin hastası ve meraklısı olduğum için her şeyi kendim yapıyorum...

Linkte çektiğim fotolar var...
    >> Köpükle aracı yıkamak <<

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrfan -- 11 Ocak 2010; 15:24:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.