Şimdi Ara

Temizlik Boyası Neden Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Şu an elimde siyah bir araç var. Aracı aldığım arkadaştan önce ki kullanan şahıs tavan ve sol ön çamurluk hariç komple temizlik boyası yaptırmış. Değişen olarak sadece ön kaput var. Aracın geriye kalan parçalarında herhangi bir değişme veya işlem yoktur.

İnternette boya nasıl anlaşılır diye araştırırken bir kişi, şu buzdolaplarına yapıştırdığımız arkası siyah mıknatıslı şeyleri aracın üzerinde her yere koyuyor. Eğer yapışıyorsa boya yoktur yapışmayıp düşüyorsa o bölgede boya vardır diyor. Bende akşam meraktan denedim ve aracımın ön kaputu hariç her yerinde yapışıyor. Şimdi bu araçta boya olmadığı anlamınamı geliyor konu hakkında bilgisi olan aydınlatabilir mi?

• mıknatıs deneyi macun olup olmadığını anlayamak için yapılır, her zaman doğru işaret vermeyebilir
  • Boya mikron ölçer icad olalı 50 sene oluyo
  • Hayrına 1 tane hediye ediver onunla bakayım o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Peki çizik ve solmalardan dolayı temizlik boyası yapılır mı?

• adamına göre değişir

galericilerde pert arabalara yapılır genelde
    normal vatandaşta çizik, boya yanığı, boya çatlaması vs. gibi durumlarda yapılabilir

galeri bir araba satıyor ve temizlik boyası yazıyorsa o arabanın üzerinden tank geçmiş ya da 20-25 takla atmış demektir. özellikle tavan hariç temizlik boyası vardır denilen araçlar 3-4 aracın birleşimi bile olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samizeldestan

Peki çizik ve solmalardan dolayı temizlik boyası yapılır mı?
    yapılabilir neden olmasın fakat ülkemizde bu durum suistimal ediliyor pert araçlara güneş yanığından boyalı vb denilerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dünyanın diğer ülkelerinde aracın boyası niteliğini yitirdiği için, yeni görünüm kazandırmak için yapılır.
    Türkiye'de ise genellikle büyük bir hasar geçmişi olan aracın hasarı gizlenmek için temizlik boyası yapıldı denilerek geçiştirilir.
  • Temizlik boyası olur, olmaz diye bir şey yok. Ama 20-30 senelik arabaya yapılır bu uygulama.
    Artık boya solmuştur, araç iyi kullanılmamıştır ve boyasında çok fazla çizik vs vardır.
    5 senelik arabaya temizlik boyası yapılmışsa kıllanmak lazım ama yaşı olan bir araba ise, büyük kazası yoksa ve temizlik boyası iyi yapılmışsa değerlendirilir.
    Ben şahsen yaşlı bir arabanın büyük bir kazası yoksa boyaymış vs bunlara çok takılacağımı sanmıyorum.
  • samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    Boya ekspertizi 100 TL

100 TL için mi tüm bunlar ?
  • Hesap numarama 100 tl gönderiver ustam bende uğraşmayım uyarsa.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Benim araç 15 yaşında ve siyah renkli. Değişen olarak eksper raporuna göre de sadece motor kaputu var gösterdiğim ustalara göre de. Aracın 3000 lira hasar kaydı çıkıyor sadece. Tavan hariç komple boyalı gözüküyor eksper raporuna göre. Alıcılara anlatmaya çalışsam da millette bir boya takıntısıdır almış başını gidiyor. Neden boyandı diye?
    100 lira için bu kadar dertlenen adamın arabayla işi olmaz
    toplu taşıma kullan bu dertlerinden kurtulursun
    Hastamisin ustamisin git el arabasi al

• araç adamın elindeymiş zaten. kimin aracı acaba?
  • macun olan yerler varsa boyanın altında o zavazingo oraya yapışmaz hocam, çünkü aradaki macun mıknatıs etkisini keser basit mantık bu yani.

hafif boya yada rotuş boyasını o şekilde anlamak mümkün değil, boya ölçer ile mikron değerlerine bakmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 17 Ocak 2020; 18:58:23 >
  • Eskiden araba boyatmak büyük olaydı. Çok olumlu karşılanırdı. Araba cillop gibi olacak, çil çil parlayacak, sahibi de masraf yapmış olacak. Vay be yeni boyanmış mis gibi derdik. Araba alınırken boyalısı, çil çil parlayanı tercih edilirdi. Çizikleri vurukları varsa pazarlık yapılırken boya masrafı düşülür, araba satın alındıktan sonra kaporta boyacıda gerekli işlemleri yaptırılırdı.

Şimdi millet tamponu boyatmaya korkuyor.

Dolandırıcı araç sahipleri, işini layıkı ile yapmayan dandik karakterli ustalar vasıtasıyla araçlarını iyi kötü yürür hale getirilip garaj arabası diye satmaya kalkınca işler değişti.

Sıfır araba alırken boya ölçen aletle gidiyor millet. Haklı tabi. Vatandaşın çoğunluğu dandik. Oy oranlarından da belli. Piyasa layık olduğumuz gibi.

• yöntemin yanlış

işi ehline bırak olsun bitsin kasma.
  • Melikşah_38 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaş sen dediğimi anlamıyorsun heralde. Araç zaten bende. Experin çıkardığı raporu doğrulamaya çalışıyorum. Rapor sonucuna göre millet hala niye boyalı bu araç diye şüphe duyduğu için uğraşıyorum. Başka bir dildemi konuşuyorum bende yoksa?

• sinoplu kullanıcısına yanıt
    Adam gibi konuş önce. Sonra amacımın ne olduğunu düzgünce onu ondan sonra cevap ver.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.