Şimdi Ara

Oto'ma boya sıçramış...mazotla silsem ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
36.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sebebini belirleyemediğim bir nedenle arabamın tavanı, önü, iki yanı komple ufak ufak beyaz boya zerrecikleri ile boyanmış. Sanki fırça ya da tabanca püskürmesi gibi birşey. Suyla çıkaramadım. Zor çıkıyor. Epey uğraşmak gerek. Mazot alıp, mazotla silsem bir zarar verir mi acaba? Tecrübeli arkadaşlar akıl verirse sevinirim. Arabam metalik siyah, bulaşan boyalar ise beyaz...

• mazotla sılmeyı deneyın
  • olmaz bende öyle yapıyorum çıkarınca hemen duruluyorum arabayı bi zararını görmedim.özellikle asvalt izleri biraz daha rahat çıkıyor
  • boya değil ama zift i ayçiçek yağı ile çıkartabilmiştim ben biraz uğraştıktan sonra :)

quote:

Orjinalden alıntı: kazan2

Sebebini belirleyemediğim bir nedenle arabamın tavanı, önü, iki yanı komple ufak ufak beyaz boya zerrecikleri ile boyanmış. Sanki fırça ya da tabanca püskürmesi gibi birşey. Suyla çıkaramadım. Zor çıkıyor. Epey uğraşmak gerek. Mazot alıp, mazotla silsem bir zarar verir mi acaba? Tecrübeli arkadaşlar akıl verirse sevinirim. Arabam metalik siyah, bulaşan boyalar ise beyaz...
  • mazot matlaştırırmı? mazotla sildikten sonra pasta cila gerekiyormu?
  • cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Yarın deneyeceğim...
  • SIÇRAYAN BOYA NE BAZLI İSE O BOYANIN İNCELTİCİSİNİ KULLANACAKSIN...
    SU BAZLI PLASTİK, DIŞ CEPHE, SİLİKONLU VS BOYA İSE SUYLA, YAĞLI BOYA İSE SENTETİK TİNERLE ÇIKAR. TİNERE DİKKAT ET, SELÜLÖZİK OLMASIN. ÇÜNKÜ ARACIN BOYASINI DA ÇIKARIRSIN...SENTETİK OLACAK...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aleminyum Boya Nasıl Çıkar..?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynısı bana oldu Tiner kullandım boyada herhangi birşey olmadı. Aracım Metalik gri. Benzinde işe yaradığını biliyordum ama Tinerle yapmıştım. Boyaya herhangi bir zarar vermedi. Roverci nin dediği çok doğru sentetik olmalı.
  • Hocam araç neydi? Ben 95 de Toros aracımdaki kurumuş zifti mazotla çıkarmaya kalkınca aracın boyası da hafiften solmuştu. Bayağı bir belli oluyordu. Daha sonra 98 de aynı işlemi Siena aracımda da yaptım onda birşey olmadı.
  • arkadaşlar bnm aracın üstüne de yanmış yağ dökülmüş yukardan bi ş.r.fsiz attı heralde nokta nokta çok uğraşla silmeye çalıştım 1-2 nokta silindi ama çıkmadı yıkamacı da çıkmadı dedi yağçöz flnla mı silsem diye düşünüyorum ama korkuyorum????bi yardım bana da lütfen?
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtue61

arkadaşlar bnm aracın üstüne de yanmış yağ dökülmüş yukardan bi ş.r.fsiz attı heralde nokta nokta çok uğraşla silmeye çalıştım 1-2 nokta silindi ama çıkmadı yıkamacı da çıkmadı dedi yağçöz flnla mı silsem diye düşünüyorum ama korkuyorum????bi yardım bana da lütfen?

yağ çöz boyaya zarar verebilir tavsiye etmem sizde mazot deneyin
  • gaz yağı kullanın arkadaşlar. oto yıkamacılar ve çoğu kaportacıların tercihi
  • quote:

Orjinalden alıntı: virtue61

arkadaşlar bnm aracın üstüne de yanmış yağ dökülmüş yukardan bi ş.r.fsiz attı heralde nokta nokta çok uğraşla silmeye çalıştım 1-2 nokta silindi ama çıkmadı yıkamacı da çıkmadı dedi yağçöz flnla mı silsem diye düşünüyorum ama korkuyorum????bi yardım bana da lütfen?

Mazotla dene derim. veya tiner ama dikkat et çok bastıma bez bul yumuşak. Çıkarmassa pasta cila yapan bi yere götür onlar halledebilir.
  • FatalERROR! , nicaleus , karahisar
    teşekkür ederim dostlar..
  • mazot işe yarıyo bu durumlarda

bir yaz tatilden dönerken çanakkale civarlarında yeni bir asfalt dökmüşler vede öylece bırakıp gitmişler diğer arabalar gibi bizde geçtik tabi ama gibi kurumamış daha beyaz astramızın yan kısmı cantlar dahil neredeyse tamamen siyah oldu . bizim yıkamacıya götürdük . dediki bu 2 sefer mazotla temizlemde çıkar . harbiden öyle oldu birinci yıkamadan sonra baa azaldı 2.de neredeyse sıfıra indi
  • gazyağı ile de çıkar,mazot kalın biraz o yüzden benzin bile mazottan iyi çıkarır diye biliyorum.Beyaz arabada denedik ve bir sorun çıkmadı fakat boya mat beyazdı opak denenden sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

SIÇRAYAN BOYA NE BAZLI İSE O BOYANIN İNCELTİCİSİNİ KULLANACAKSIN...
    SU BAZLI PLASTİK, DIŞ CEPHE, SİLİKONLU VS BOYA İSE SUYLA, YAĞLI BOYA İSE SENTETİK TİNERLE ÇIKAR. TİNERE DİKKAT ET, SELÜLÖZİK OLMASIN. ÇÜNKÜ ARACIN BOYASINI DA ÇIKARIRSIN...SENTETİK OLACAK...

Bu yöntem her zaman işe yarar. Eğer su bazlı boyayı bol suyla çıkaramıyorsanız alkolle deneme yapabilirsiniz. Boyayı matlaştırma ihtimalini bilemiyorum.
  • Opel Meriva- 2006. safir siyah
    quote:

Orjinalden alıntı: kajmer88

Hocam araç neydi? Ben 95 de Toros aracımdaki kurumuş zifti mazotla çıkarmaya kalkınca aracın boyası da hafiften solmuştu. Bayağı bir belli oluyordu. Daha sonra 98 de aynı işlemi Siena aracımda da yaptım onda birşey olmadı.
  • Peki sevgili arkadaşlar,

Başka bir arabanın boyası kalmış sürtüp kaçmışlar arkadaşa, bu boyayı nasıl çıkartırız?

Teşekkürler
  • benimkinde de zift var bazı yerlerinde bende mazotla bir deneyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 1 Mayıs 2008; 9:05:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.