Başlıktada belirttiğim gibi arabanın bagaj kapısına taşla çizmek suretiyle arapça 5-6 harfli birşey yazmışlar. araç polo 6r, bağaj kapağında VW logosunun sağında ve solunda OYUNUS benzeri biş iyazılmış ama taş iyi çizmiş biraz derince tırnak takılıyor yer yer bazı noktalar daha sığ. Böyle görmek beni sinir ediyor, birde yeni gören arkadaşlar arabanı çizmişler gördünüm ne yazıyor orda diye sormuyorlarmı baydı beni.
Şimdi gelelim asıl meseleye, elimde sprey rotuş boyası, sprey akrilik vernik, P800 + P1200 + P1500 zımparlar, maskele için bantlar, farecla G3 Extra pasta, Farecla G3 Wax Premium Liquid Protection - Sıvı Wax , yine fareclanın pasta ve cila için süngerleri, birde 1400W polisaj makiesi var.
Elimde malzeme varken çizikleri giderip arabaya bir bakım yapayım diyorum. elim yetenekli olsada daha once bu tip bir işlem yapmadım. fikir olarak önce arabayı temizleyip yıkayıp güneşe bırakayım diyorum. sonra kaporta bir güzel ısınınca bağaj kapağını açıp bir merdivene çıkıp kapak yere paralel yani yatay haldeyken, bir küçük kap içine biraz sprey boya biraz vernik püskürtüp karıştırıp şiringa ile çekeyim ucunada iğnesni takip çıkayım merdivene, kalem tutar gibi yapıp şiringa ile çiziklerin kanalalrının olduğu yere dikkatlice sıcak kaporta üzerindeyken şiringadan boyalı vernik gezdireyim, sıcakta çabuk kurur boya, ihtiyaç durumunda yine bir daha boya takviyesi yaparım, çiziklerin kanallarnı doldursun diye. fazla olsun zararı yok. sonra iyice kurusun birkaç gün.
iyice kuruyup sertleşince çizik kanalları içini dolduran fazla yada çıkıkıntı boyayı önce P800 sonra P1200 ve en son P1500 somparanın altına tahta bir takoz koyup zımparalayıp fazlasını alayım diyorum. yüzey düzleşince G3 extra pasta P1500 zımpara izlerini alır diye düşünüyorum, hatta komple arabaya bir pasta yaparım, en son yine cila süngerini takıp G3 Wax Premium cila ile geçerim. finalde birde cilalı oto şampuanı ile süngerli yıkama yaptımmı bu iş hallolur diye düşünüyorum.
lakin bu noktada fikirlerimde uygulamada bir hatam varmı, kaş yaparken göz çıkartırmıyım, öyle olmaz hocam yanlış düşünüyorsun diyeceiniz yerler varmı, bilen deneyimleyen varsa konu ile ilgili ekleyecek bilgi yada paylaşacağı püf noktası olan varmı. hatalı olmadık iş yapıyorsam cahilce hatalı bir işe girmeyeyim, bilenlerden fikir alayım istedim. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden tşkler.
ne dersiniz ?
Pek elim yatkin olmasa da bir defa yaptım, Muhtemelen izler görünecek, Maskeleme bandı almalısın Sprey vernige ihtiyacın olacak.
En iyisi bir yerlerden çıkma kaporta parçası alıp denemek, bu kadar bilgi varsa boya koduna gore boya almanız gerektiğini zaten biliyorsunuzdur, (siringa ile boyayı uygulayabilecek misin ? )
çizikler çizenin milliyetine göre uygulamalar ile düzeliyor herhalde.
Farecla çok agresif değil diye biliyorum almayabilir çizikleri. Çok fantaziye kaçmışsın yıka kurut giriş işte. Sıcakta beklemeye falan gerek yok. Bir de makine rotary mi orbital mi ?
aLLyC: hocam dediğiniz ilgili tüm malzemeler elimde mevcut, maskeleme bandı vernik, aynen koduna göre boya.. düşünce olarak kolay gibi ama uygulamaya geçince kesin sizin dediğiniz gibi zor olur, ama baklaım ne olacak.
mr.big: ilginç, gülümsettiğiniz için tşkler.
emir.ksk: fareclanın katalogunda en azından 1500 zıpara izini alır diyordu ama yalan değilse.. olmadı artık masraf yapıp küçük bir kutu menzerna sp1 alabilirim, sıcakta bekletme muhabbeti boyayı çiziğin içene kanala doldurur gibi doldurunca akıp gitmesin daha çabuk tutunsun diye düşündüm, bu arada makina düz dönüyor rotary yani, profesyonelde değil zaten işimi görecek kadar..
Takipteyim. Öncesi sonrası paylaşır mısınız hocam yaptıktan sonra
Adım adım ne yaptım ne oldu gibi bir paylaşım yapmayı düşünüyorum. İnsanlar böyle bir işe girisince iyi kötü ne oluyor görmüş olurlar. Ama o karmaşada elde eldiven ve malzeme kalıntılarıyla telefon alıp çekmek zor olabilir.
Bu arada zimparayi sulu olarak mı yapmak gerek, aynı şekilde pastayida sulu istatip mi kullanmalı. Önerisi olan..
Birşey daha sprey boyadan kaba biraz sikacagim şırınga ile çekmek için. Lakin sonrasında sprey boyaların üstündeki plastik parca püskürtücü mu tetik mi her neyse boya yüzünden onun ucu ve içi bekleyince boya donup tikanmasin diye ne yapmak lazim