"Menzerna One Step Polish 3 in 1" ile aracımdaki hareleri ve çizikleri gidermek için polisaj yaparken maküneyi bir bölgede biraz uzun süre tuttuğum için boyayı mat hale getirdim. Fotoda gözüküyor, bunun çaresi var mı? Sadece cila sürsem, ya da üzerine seramik koruma yapsam o renk farklılığı geçer mi? Çözüm öneriniz var mı? |
Pasta cila yaparken boyayı matlaştırdım, çözümü var mı? (fotolu)
-
-
İşlemi kendin mi yaptin? Var mı tecruben araç da mavi helal olsun .Cesarete bak
-
Evet kendim yaptım, tecrübem yok. Bir çözüm önerisi var mı?
-
detailforum.com a sorarsaniz orada yardimci olurlar bu konularda baya tecrubeli insanlar var.
-
Daha kötü hale getirmeden profosyonel bir uygulama merkezine götürün. Muhtemelen zemin hazırlığı yapmadan 0 tecrübe ile bu tarz hassas renklere girmemelisiniz. Muhtemelen ince zımpara + düzgün bir polisaj gerekecek mahalle arası yerlere götürmeyin boyayı daha da kötü hale getirirler. -
Yurtdışında yaşıyorum. Pro bir yere vermek bana biraz pahalıya maloluyor, o nedenle kendim yapmak istedim. Bu hatayı yapmamın nedeni malesef görece karanlık bir yerde çalışmak zorunda kalmam ve polisaj makinasının biraz kontrolü zor bir makina olması.
-
detailforum.com danışın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: z_orgundetailforum.com danışın.
Üye oldum ama yazma yetkim yokmuş. Yeni yazarları çaylak olarak tanımlıyorlar sanırım, ne kadar sürer normal yazar olmam?
-
Boyayi yakmisin hayirli olsun -
Bi salın arkadaşlar olan olmuş düzelmez eskisinden de beter etmeyin ne bu kaygı yani hiç bu kafayı anlamıyorum -
Pastaniz kalın daha ince pasta alın ustunden geçin boya filan yanık değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: LokeyPastaniz kalın daha ince pasta alın ustunden geçin boya filan yanık değil.
@Lokey Tekrar üzerinden geçersem daha kötü hale getiririm diye endişe ediyorum. Acaba üstünden direkt cila yapsam düzelir mi? Bir de daha ince pasta çekmenin fonksiyonu nedir? Son olarak "Menzerna 3800" doğru seçim olur mu söylediğiniz işlem için?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukowski JR -- 13 Kasım 2020; 4:31:17 > -
Kalın orta ince pasta ile yeniden işlem yapılmalı. Eş değince tortu varsa ıslak zımpara yapılmalı 2000 grit gibi. İnce birşey. Sonrasında yüzey mat olur. 3 aşamalı pasta ile işlem yapılırsa hemen düzelir. Ancak bu işlemleri yaparken son katta kullanılan pad de önemli. Cutting pad değil finishing pad kullanılmalı. -
Bisey olmamis.
Pasta 2 cesitten olusur 1 rubbing compound ( asindirici ) 2 polishing compound ( hare giderici, ince )
İnce pasta al ona uygun ped al gidermeye calis. Bu detailing islerine haddinden fazla para istiyolar.
Tavsiyem megiuars ultimate polish -
Pasta zaten matlaştırır. cila parlatır.
Sorun yok telaş etme buranın tüccar sanayi yanaşmalarına kanmayın.
orbital veya devir ayarı makinen yoksa elle devam et çünkü makineyi boyaya dengeli tutamamışsın
-
Eskiden forum Bilgi paylaşımı içindi, günümüzde azar yeme forumu olmuş, sana ne arkadaş? Mal adamın, soru soruyor... Kendi arabam varsa sen korkup yapmazsın olur biter.
Bilgin varsa paylaşırsın yoksa yorumunu kendine sakla bir zahmet, sizin gibiler ve sana like verenler sayesinde forum ruhunu, DIY kültürünü öldürdünüz.
Böyle tipleri bloklasaniz da, bu verdikleri zararı telafi etmiyor.
Konuya gelince el ile ince güzel bir pasta atıp kontrol edebilirsin, zımpara yapılınca da bu kıvama geliyor şimdi sırada bölgenin etrafındaki vernik katmanı ile birleştirmek bu da ince para ile olur, pasta ve sonra cila ile eski haline gelecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Kasım 2020; 12:55:21 > -
İyice videoları hatim etmeden, eliniz de yatkın değilse girişmemek lazım. Mesela ben gram anlamam o yüzden bulaşmıyorum :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Bukowski JRÜye oldum ama yazma yetkim yokmuş. Yeni yazarları çaylak olarak tanımlıyorlar sanırım, ne kadar sürer normal yazar olmam?
Alıntıları Gösteradmini onaylıyor ya başka bir şey yok. onaylanmıştır bile belki.
-
quote:
Orijinalden alıntı: byeblade
Bisey olmamis.
Pasta 2 cesitten olusur 1 rubbing compound ( asindirici ) 2 polishing compound ( hare giderici, ince )
İnce pasta al ona uygun ped al gidermeye calis. Bu detailing islerine haddinden fazla para istiyolar.
Tavsiyem megiuars ultimate polishYorumlarınız için çok teşekkürler, hepsinden faydalandım.
@byeblade "megiuars ultimate polish" herkesin bahsettiği ince pasta mı oluyor?
şu iki üründen hangisi bu iş için daha uygundur? sanırım ikisi de ince pasta.
Eskiden forum Bilgi paylaşımı içindi, günümüzde azar yeme forumu olmuş, sana ne arkadaş? Mal adamın, soru soruyor... Kendi arabam varsa sen korkup yapmazsın olur biter. Bilgin varsa paylaşırsın yoksa yorumunu kendine sakla bir zahmet, sizin gibiler ve sana like verenler sayesinde forum ruhunu, DIY kültürünü öldürdünüz. Böyle tipleri bloklasaniz da, bu verdikleri zararı telafi etmiyor. Konuya gelince el ile ince güzel bir pasta atıp kontrol edebilirsin, zımpara yapılınca da bu kıvama geliyor şimdi sırada bölgenin etrafındaki vernik katmanı ile birleştirmek bu da ince para ile olur, pasta ve sonra cila ile eski haline gelecektir. |
İşlemi kendin mi yaptin? Var mı tecruben araç da mavi helal olsun .Cesarete bak |
Daha kötü hale getirmeden profosyonel bir uygulama merkezine götürün. Muhtemelen zemin hazırlığı yapmadan 0 tecrübe ile bu tarz hassas renklere girmemelisiniz. Muhtemelen ince zımpara + düzgün bir polisaj gerekecek mahalle arası yerlere götürmeyin boyayı daha da kötü hale getirirler.
|
Boyayi yakmisin hayirli olsun
|
Benzer içerikler
- audi a3 klima sıcak ayarı
- megane 4 1.3 tce 0-100 kaç saniye
- benzinli araba neden beyaz duman atar
- hgs plaka değişikliği
- araç ses yalıtımı tavsiye
- bmw 2022
- renault master 2024
- en çok tutulan suv araçlar
- honda zrv 2024 fiyat
- byd han ne zaman türkiye"ye gelecek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X