Şimdi Ara

Rötuş Boya Uygulaması Bu Kadar Kolay Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aracım konusunda titiz olduğumu bir kaç forum üyesi bilir. Bir çok yerinde ufak çaplı çizikler var ve pastayla düzelmediler. Şöyle bir uygulama videosu buldum bu kadar kolay mı diye size sormak istedim. Set olarak 50 TL'ye satanlar var. Başka bir yerde de sadece rötuş boyasını 10 TL'ye hazırlıyormuş belki de 15 TL tam hatırlayamadım. Kalem şeklinde olanlar var onlar da işe yarayabilir mi?

Bir başka sorum da ekspertiz yapılmadan araç alan yok denecek kadar az. Benim aracımda da hiç boya yok. Rötuş boyası yaparsak orası boyalı diye mi gözükür?

Video bu: Gerçekten bu kadar kolaysa kendim yapabilirim

• öncelikle ben titiz değil extra titizim size söyle açıklayayım rötuş kalemi yalan kesinlikle para kaptırmayın ikici olarak araç boyalı gözükürmü diyorsunuz bu tamamen bakan yere bağlı boya ölçeri çiziğin üzerine tutarsa o kısmın boyalı olduğunu anlar ama siz böyle böyle diye söyleyip önceden fotoğraflarınıda çekerseniz alan arkadaş çok titiz birisi değilse sorun olmaz
    ayrıca video pek inandırıcı gelmedi mutlaka boyalı kısım belli olacaktır ama tabi yinede çizik görünmesinden iyidir sizin bileceğiniz iş...
  • extrem_015 kullanıcısına yanıt
    Doğru adamı bulduğumu söylüyorsunuz

Geçen sene pasta cila yaptırdım bir yere. Çizikler çıkmadı dediler. Tırnağımla baktım takılmıyor. Ama çizik yani. Ben pasta cila alsam kendim uygulasam bir nebze geçer mi? Opak renklerde bunun olması daha kolaymış ama sanırım benim araç metalik renk (aliminyum gri) o yüzden olmayadabilirmiş. Bir videoda adam çizdikçe çiziyor sonra S0 diye bir şey uyguluyor sonra da S2 yada S3 diyor çizik kalmıyor. Benimki o kadar derin değil sizce hangi ürünleri uygulamalıyım? Makina falan yok elle uygulucam.

http://www.youtube.com/watch?v=1rtsRen1bp0
    http://www.youtube.com/watch?v=dVkJT_hL6Zs

Videoları DH tüp olarak koymadım sayfa mundar olmasın diye.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    hacı akulu vidalama makinesi varsa ona 5 liraya spiral zimpara ucu alacaksın
    araya bir vida takip ikisini birbirine takacaksin

sungeri de makinenin ucuna tirtikli yerlerine tutturacaksin

pasta cilayi sürdüm farı bir parlattim ki yeni gibi oldu nerdeyse
    motor kaputuna da sürdüm de pek farkını anlamadım
    pasta cilayi bolca sürüp tekrar denemeliyim
  • Pastayi cok surme boyayi yakarsin bilmiyosan bence bulaşma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım aracınız gümüş rengi.maalesef bu renklerde rötuş işlemi iyi sonuç vermiyor rötuşsuz hali daha iyi diyebilirim.
  • @PUNTO MULTİJET

O şekilde denemeye cesaret edemem sanırım

@XaSe®

Öyle diyorsanız hiç ellemiyim.

@efsanea_06

Valla sanırım bir önceki sahibi bagaj kapağının oraya denemiş. Ama olmamış gibi.

O zaman genel olarak sorayım rötuş kötü duracaksa kalın pasta yaptırsam bir işe yarar mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rötuş boyası için yardımcı olabilirim

donanımhaber forum
    Her Renk Her Araç İçin Rötuş Boyası » Sayfa 1 - 10
    http://forum.donanimhaber.com/m_104033033/f_//tm.htm#104033033

• bir ustaya yaptirsan daha iyi sonuc alirsin bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metalik gri araçlar için güzel sonuçlar alınmıyor deniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Metalik gri araçlar için güzel sonuçlar alınmıyor deniyor.

Özellikle koyu gri araçlarda fırca izi bırakılırsa boya daha koyu düşebiliyor

Bence en iyisi , çiziklerin içini fırçadan ziyade kürdan gibi ince uçlu bir cisimle doldurmaktır. Bu sayede hem fırça izi kalmayacak. Hemde koyu düşmenin önüne geçilebilecektir.

Tabi bu söylediklerim renk koduna göre üretilmiş boya için geçerlidir.

Gümüş grilerde, koyu tonlarda olmayan grilerde genelde sorun yaşanmiyor

• snan1910 S kullanıcısına yanıt
    Başarılı uygulama görmedim hiç ondan yaptırmadım zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.