< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 28 Mayıs 2018; 17:8:42 > |
Şok'tan aldığım pasta-cila sonucu matlaşma(resim ekledim)
-
-
Hatalı yaptığın nokta: şok/bim gibi yerlerden pasta/cila almak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tahminen kullandığınız pasta aracın cilasını incelterek hare denen izlere neden oldu, pasta-cila denmesinin nedeni; pasta ile yüzeyi temizlersiniz - eski ve kirli yüzeyi kaldırırsınız, peşine de cila kullanarak temiz ve çiziksiz ama matlaşan yüzeyi parlatıp koruma altına alırsınız.
Eliniz alışık değilse daha fazla kurcalamadan iyi bir boyacıya götürün derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim elim genelde Hyundai marka araçlara yatkın ama bilemedim.quote:
Orijinalden alıntı: esmerce
Tahminen kullandığınız pasta aracın cilasını incelterek hare denen izlere neden oldu, pasta-cila denmesinin nedeni; pasta ile yüzeyi temizlersiniz - eski ve kirli yüzeyi kaldırırsınız, peşine de cila kullanarak temiz ve çiziksiz ama matlaşan yüzeyi parlatıp koruma altına alırsınız.
Eliniz alışık değilse daha fazla kurcalamadan iyi bir boyacıya götürün derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 27 Mayıs 2018; 22:32:36 >
Pasta denilen ürünler çeşitli aşındırma derecesine sahiptir. Burada dikkat edilmesi gereken şey eğer kalın bir pasta kullanıldı ise peşinden finish tabir edilen hafif aşındırıcı bir ürünle işlemin tamamlanarak parlak ve glossy görünüme kavuşturulması gerekliliğidir.
Market tipi ürünler bu yönden bekleneni genelde vermezler.
Aracınızda oluşan haremin sebebi pastanın iyice yedirilmemesinden de kaynaklanıyor olabilir. Elle uygulamada bu da oluşabilir.
bu ürünleri marketden almadan önce keşke ne işe yaradığınıda öğrenseydiniz..
pasta pastanedeki gibi bir karışım değil..)
bir aşındırma maddesidir..
çizer ve yüzeyi zımpara eder resmen düz bir çizikse pasta yerine rütuş boya daha iyi olurdu küçük oranda..
cilada mevcut yüzeye bir film tabakası oluşturur.
anladığım kadarıyla siz zımpara edip boyayı kaldırmışsınız şimdi o bölge ben buradayım diyordur
kolay gelsin,istediğiniz kadar cila atın parlayamaz.. -
Hocam arabaya her binişimde o çizikler gözüme çarpıyordu.quote:
Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK
bu ürünleri marketden almadan önce keşke ne işe yaradığınıda öğrenseydiniz..
pasta pastanedeki gibi bir karışım değil..)
bir aşındırma maddesidir..
çizer ve yüzeyi zımpara eder resmen düz bir çizikse pasta yerine rütuş boya daha iyi olurdu küçük oranda..
cilada mevcut yüzeye bir film tabakası oluşturur.
anladığım kadarıyla siz zımpara edip boyayı kaldırmışsınız şimdi o bölge ben buradayım diyordur
kolay gelsin,istediğiniz kadar cila atın parlayamaz..
Dayanamayıp uyguladım.
Çizikler kayboldu ama güneşte bakınca farkedilen mat bir alan oluştu.
Elle parlak kısım bu kadar çabuk kalkar mı ki?
Yarın foto atarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Keşke paraya biraz kıyıp profesyonel bir yere gitseydniz şimdi zor günler sizi bekliyor daha büyük masraf çıkabilirquote:
Orijinalden alıntı: zero01
Hocam arabaya her binişimde o çizikler gözüme çarpıyordu.
Dayanamayıp uyguladım.
Çizikler kayboldu ama güneşte bakınca farkedilen mat bir alan oluştu.
Elle parlak kısım bu kadar çabuk kalkar mı ki?
Yarın foto atarım.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Pasta yaparken hare bırakmışsın boyada.Bu iş herkesin yapacagi bisey degil kaldi ki marketten pasta cila almak cok buyuk yanlis.Arabalarimiza binlerce lira veriyoruz bu tur urunlerde ucuza kacmamak gerekiyor.Meguiars,Menzerna,Turtlewax gibi markalari secebilirsin.Şimdi yapman gereken şey işini bilen birine git ve onlar arabana baksınlar hare giderici uygulayıp sorunu cozerler
Edit : Araca sadece pasta mi uyguladiniz ? Pasta cila bir arada okunsa da ikisi ayri seydir pastadan sonra cila gectiniz mi ? Dedigim gibi yuvarlak izler kaldıysa onlar hâredir ve hare giderici ile geçer cok fazla takilmayin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VioLee -- 27 Mayıs 2018; 23:41:49 >
hocam bauhaus vs alınan cilalar iş yapar, malesef şoktan aldığım pasta-cila dan sonrasını okumadım -
Hocam pastayi uyguladiktan sonra bi mikrofiber kuru bezle o pasta uyguladığın alanı temizledin mi pasta tortularini aldin mi ?
Bu ürünlerin hepsi aşındırıcı ürünlerdir ve kategori olarak ayrılır. Pasta cila diye bir terim yok aslında bizim Türkler çıkartmış eskiden ve yıllardır süre gelen saçma bir isim.
Esas ismi pasta olmalı ve cila ise tamamen farklı bir ürün. Pasta da kendi arasında aşındırıcılık derecesi olarak bir çok farklı ürüne ayrılır. Tıpkı zımpara gibidir onun krem olanını düşünün.
Yoğun çizik giderici pastalar vardır, orta derecede ve en düşük derecede olanlar. Daha sonra cilalar vardır, aşındırıcılık dereceleri düştükçe cila özelliği artar bu ürünlerde ve kimileri doğal parlatıcı ürünler içerir kimileri ise kimyasal dolgu malzemeleri. Bir de boya koruma ürünleri vardır. Aşındırıcılığı sıfırdır bu ürünlerin boya da sadece ya parlaklık verirler ya da sadece koruyucu bir katman oluştururlar. Ürün kalitesine göre kalıcılık oranları değişir.
Sizin aldığınız ürün standart bir çizik giderici pasta büyük ihtimal. Üzerinde aşındırıcılık derecesi yazmıyordur ama matlaştırma yaptığına göre kıvamı yoğun bir ürüne benziyor. Parmağınıza alıp sürtünce ince kum gibi granürleri hissedersiniz. Sedefli bir boyanız varsa kötü bir görünüm oluşur :)
Şu an yapmanız gereken boya korumacıya ya da oto boyaları satan iyi bir dükkana gidip durumu anlatmak ve onlardan hare giderici pasta üstüne de parlatmak için cila tavsiyesi istemeniz en doğrusu olacaktır. Matlık durumu aşırı fazla değilse, formula1'in sarı şişedeki sıvı cilası da işinizi görür. Bende pasta yaptıktan sonra hareleri onunla almıştım tamamen kaybolmuştu.
Ayrıca diğer bir tavsiyem, zımpara yaparken de cila yaparken de en kalından başlanmamalı. İnceden bir üründen başlayın ve baktınız çizikler kaybolmadı bir kalın ürüne geçin. Sonra tekrar incelterek yüzeyi pürüzsüz hale getirin. Kimi arkadaşlar far parlatırken de direkt en kalın zımparadan başlıyorlar sonra 3000lik zımpara yapsalar da altta kalın çizikler yok olmadan kalıyor :)
-
Ayvalık'ta mı olacaktınız yazın??quote:
Orijinalden alıntı: kartalus
Benim elim genelde Hyundai marka araçlara yatkın ama bilemedim.
Alıntıları Göster -
Elinizle o kadar aşınıdıracağınızı sanmıyorum şahsen burda yazılanlara bakarsanız aracınız şuanda pert falan oldu.
Pasta zaten mat kremimsi bi malzeme. Doğal olarak sürdüğünüz kısımda onun artıkları var. Dediğim gibi elinizle birşey yapabilceğiniz düşünmüyorum. Oto şampuani ile orayı iyice yıkayıp sildiniz mi . -
Su urunle uzerinden gecerseniz duzelecektir:
Meguiars ultimate compound.
Youtube da kullanim videolarina bakarsaniz kullanmadan onceki durum sizin anlattiginiza benzer durumda zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaldırım taşlarını yansıtmamasından farkedersiniz.
Sorun şu:
http://oi64.tinypic.com/23iaqef.jpg -
Up.
Siyah aracımın depo kapağı çevresinde dışarıdan sıçramış beyaz boya lekeleri vardı. Temizleme kili aldım Bauhaustan şu çok tavsiye edilen Gojo markasından. Kullanma talimatındaki gibi ıslatarak boya olan yüzeye uyguladım ve boya lekeleri kalktı ama güneşte bakınca o bölgede matlaşma oluştu. Araca daha önceden 2 defa G3 son kat cilası uygulamıştım. Her yeri parlak ama o bölge matlaştı. Ne yapmam gerekir pişman oldum kili uyguladığıma. Kil yere falan düşmedi dikkatli kullandım ama matlık oluştu.
Pasta cila uygulasam o bölgeye düzelme olur mu? Havalar hep yağmurlu olduğundan cila işine girişemedim.
-
suyun içine şampuan yada sabun ekleyip uygulamanız lazım. Muhtemelen aldıgınız kil aşırı sert oldugundan da çizmiştir.
Duruma göre orta aşındırıcı pasta+ hare giderici ile o iş çözülür. Sadece hare gidericide olabilir.
Killerde sertlik derecesivar sizin aldıgınız en sert olanı. Daha yumuşak olanları o kadar çizmez. Eldiven şeklinde olanlarda var. Tabi markaya göre kalite degişiyor. Ucuz ürünler direk en serti oda boyayı çiziyor.
Sadece su yerine suyun içine sabun şampuan gibi ürün eklemek ve fazla bastırmamak gerek.
-
Yıkamadan sonra pek imkan olmadığından deneyeyim dedim. Hatta su yerine yakında camsil vardı sürekli onu sıktım ve bastırdım lekelere. Matlaşma aşırı değil ama araç siyah ve benden önceki sahibi tarafından bolca pasta uygulanmış bir araç olduğundan parlaklıkta sırıtıyor o bölge. 2-3 avuç içi kadar alan matlaştı. Meguiars ın hare gidericileri işe yarayacaktır sanırım. Ultimate compound yeterli olur mu sizce Meguiarsta? Youtube videolarında baya etkili görünüyor. Elimde pek pasta malzemesi de yok sadece G3 son kat cilası var. O da aşındırıcı bir cila. Onu daha denemedim güneşli havada uygulayacağım.
Boya istemez umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 28 Nisan 2023; 0:53:15 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hatalı yaptığın nokta: şok/bim gibi yerlerden pasta/cila almak.
|
Benzer içerikler
- direksiyon açı sensörü sıfırlama
- renault duster yorumları
- gdi motor
- ford focus nasıl bir araba
- eas akü yorum
- dacia bigster 2025
- toyota highlander türkiye fiyatı
- toyota corolla"nın en çok tutulan modeli hangisi
- kia sportage 2022 fiyat
- renault clio 2022 fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X