Şimdi Ara

Sulu zımpara ve kloroform sonrası farda çizikler kaldı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 1500 ve 2000 sulu zımpara ile zımparaladım farlarımı sonra kloroform uygulamadın ama resim de ki gibi izler ve çizikler kaldı. Daha önce yoktu bunlar. Bunları nasıl geçirebilirim ? Acaba 1000-1500-2000-2500 şeklinde tekrar zımpara atsam normal hale getirebilirmiyim ? Yoksa daha mı kötü olur ?

99 ve 2000 model olan passat ve Bora da hiç sorun olmadı ama 2011 model Cmax de böyle bir probleme yol açtı... fikirlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Willian -- 25 Ocak 2021; 23:41:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha inceyle 2500le gec
  • Uygulamanın devamını da yaptınız mı ? Pasta ve cila sonrası mi bu cizikler?

Kloroform uygulandığını bilmiyordum. Benim bildiğim zımparalar sonrası pasta ve cila ile olmuyor mu ?

Bunu yazma nedenim kloroform plastik yüzeylerde yapışma yapar nasıl temizliyorsunuz onu anlamadım. Direk temas etmemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Ocak 2021; 9:2:51 >
  • Kloformu buhar şeklinde kullanıyoruz. Pasta kullanmadık. En son wax uygulaması yaptık.

• FOCUSSTYLE kullanıcısına yanıt

1000 ve 1250 kullanmaya gerek yok o zaman.

• kloroform pleksi yapısını bozar ve bir kaç ay sonra farı daha kötü bulursunuz. zımpara/pasta sonrası far verniği kullanılmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Far temizleme işinde herkesten bir ses çıkıyor.

Benim farlarda vernik var, sararmış durumda. Zımpara ve pasta yapınca temizleniyor sonra tekrar sararıyor. Vernik parçalanmış durumda, sanki yapışkan varmış da sökülmüş gibi duruyor.

Şu işi doğrusunu nasıl öğreneceğiz acaba 😑

Edit: araç focus 2013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 26 Ocak 2021; 10:27:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Willian kullanıcısına yanıt

Delilik bu. Tamam iyi kafa yapar da plastic aksamin canini alirsiniz muhtemelen. Boyaya tiner dokmek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 26 Ocak 2021; 10:30:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Anor~

Far temizleme işinde herkesten bir ses çıkıyor.

Benim farlarda vernik var, sararmış durumda. Zımpara ve pasta yapınca temizleniyor sonra tekrar sararıyor. Vernik parçalanmış durumda, sanki yapışkan varmış da sökülmüş gibi duruyor.

Şu işi doğrusunu nasıl öğreneceğiz acaba 😑

Edit: araç focus 2013
    1.tampon camurluk oralara bant çekme
    2.Sulu zimpara 500 800 1200 1500 2000 2500.
    3.Polisaj makinesi
    4.Pastacilal özellikli bi ürün menzerna veya sonax baya etkili
    5.Dusuk kademede sabit tutmadan gezdirip.
    6.Zaten parlar dahada parlasın istiyorsaniz kloroform yada far vernikleri.

Kesin cozum bu uyguladim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willian

Kloformu buhar şeklinde kullanıyoruz. Pasta kullanmadık. En son wax uygulaması yaptık.

Senin yaptigin eksik o kloroform tutunamaz yuzeyde
  • Araçlarınız farlarına yaptığınız işlemlerin hepsinde Farın en üst katmanındaki koruyucu yüzeyi kaldırmış oluyorsunuz. Zımpara üzerine pasta yapıp kaliteli bir ppf folyo ile kaplarsanız farlarınız 1 yıl geçse bile ilk temizlediğiniz halinde kalır. Farı temizledikten sonra korumaya almazsanız muhtemelen 1 ay sonra far çok daha kötü bir duruma gelecektir.
  • 3000 kullan bulamiyorsan 2500 kesin bul kullan. Sonra da cila at pırıl pırıl olur. Ama bir süre sonra eskiye dönüyor haberin olsun.

• FOCUSSTYLE kullanıcısına yanıt

anlaşıldı hocam o zaman pastada kullancaz 2500 zımparada alayım sağolun

• çok teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.