Şimdi Ara

Kaputta yıkama ile çıkmayan lekeler yardım lütfen 🙏

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. kaputa bisey sıçramış zift desem değil ne olduğunu anlamadim. Sadece leke seklinde Gözüküyor tirnakla elleyince kazinan bisey yok ama vernigi boyayi azda olsa bozmuş gibi duruyor. Deterjanla, mazotla silmeyi denedim çıkmadı. Böyle bisey başına gelen varmı pasta cila kullansam duzelirmi bu lekeler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakın markajı ChatGPT'te attım şunları dedi:

Bu fotoğrafta görülen araç kaputu üzerindeki lekeye bakıldığında, muhtemelen boya veya vernik tabakasında bir hasar olduğu anlaşılıyor. Bu durumun birkaç olası nedeni olabilir:

1. Taş Çarpması veya Fiziksel Darbe:
    2. Yüksek hızda giderken yoldan fırlayan taşlar veya sert bir cisim çarpması, boyanın üst katmanlarını aşındırarak çatlama ve soyulmalara yol açabilir.
    3. Vernik Hasarı:
    4. Fotoğrafta görülen yüzeydeki çizgisel çatlaklar, vernik tabakasının zarar gördüğünü gösteriyor. Bu durum, zamanla güneşin UV ışınlarına, aşırı sıcaklığa veya kimyasal temizlik maddelerine maruz kalmaktan kaynaklanabilir. Vernik aşındığında koruyucu tabaka işlevini yitirir ve altındaki boya katmanı görünür hale gelir.
    5. Kötü Boya Uygulaması veya Fabrika Hatası:
    6. Eğer boya uygulama aşamasında yüzey düzgün temizlenmemiş veya katmanlar yeterince tutunmamışsa, zamanla vernik ve boya tabakasında kabarma ve soyulmalar oluşabilir.
    7. Kimyasal Maruziyet:
    8. Asitli maddeler, yanlış temizleyiciler aracın boyasına zarar vererek böyle bir soyulmaya sebep olabilir.
    9. Çatlama ve Yaşlanma:
    10. Araç boyası uzun yıllar güneş ışığı, sıcak-soğuk değişimleri ve çevresel koşullara maruz kalırsa, zamanla "çizgili çatlaklar" (craze cracking) oluşabilir. Bu, genellikle eski araçlarda sıkça görülen bir durumdur.

Ben arada çakmakla bir şeyleri yakmayı denerim. Kenardan yanınca böyle iz kalır ama izin çevresinde is olur. Boya yanmış sanki. Tiner vs. olsa boyayı çözerdi. Görselde boya kurumuş, çatlamış.

Polisajla pürüzlü yüzeyi aşındırıp görünürlüğünü azaltabilirsiniz. Attığım fotoda herhalde mazot hafiften aşındırmış lekeyi.Kaputta yıkama ile çıkmayan lekeler yardım lütfen 🙏 

Piknikte mangalda vs. aracın üzerine köz, kor, kül gelmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega2000 -- 15 Aralık 2024; 2:9:48 >

• Bu kuş pisliğinden başka bişey değil kuş pisliği çok asitli olduğundan dolayı hemen anında kurumadan silmezseniz boyayı yakıyor benim aracımın kaputuna kuşlar pislemişti zamanında silmemiştim neler denediysem çıkmamıştı ancak boyatmıştım öyle kurtulmuştum

• deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt

Kedilerde araçların üstüe çıkıp pisliyorlar, kedi-köpek pisliği de olabilir.

• Vega2000 kullanıcısına yanıt

Olabilir

• Eğer bir hasar değilse, sadece leke ise çözümü var.

Önce demir tozu spreyi ve sonrasında kil hamuru deneyin ya da öncesinde daha pratik CİF krem sprey deneyin.

• Teşekkürler cevaplar için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harç sıçramış da olabilir. Lekenin dokusu nasil puturlu mu

Buyuk resmi yakinlastirdim tekrar da. Vernik yanmis gibi duruyor nasil olmus neden hepsi yarim daire seklinde bunu cozemedim.

Arac auris mi bu arada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih-8 -- 20 Aralık 2024; 20:42:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam araç i30. Cifle silmeyi denedim ama çıkmadı hatta matlastirdi agartti bu bolgeleri. pasta cila deneyecem son olarak son durumu buraya da atarim.buraya. cif kullanmayın asla Beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkenroad2 -- 23 Aralık 2024; 9:9:56 >
  • Astar yanığı yeniden boyanmadan geçmez...

• Kaputta yıkama ile çıkmayan lekeler yardım lütfen 🙏

Arkadaşlar pasta cila ile son durum bu büyük kısmı çıktı çok şükür 🙏 Bazilarinda cok hafif iz kaldi ama hiç göze batmıyor artik. Marka vermeyim ama 3000/2000/1000 ince/orta/kalin pasta ile pamuk kullanarak önce kalın ile kabasini alip daha sonra orta ve ince ile rötuş çekerek yaklaşık 3-4 saat uğraş sonucu bu hale getirdim. En son üstüne hare giderici koruma cilası çektim.

Cok yorucu bir işlem bu arada. Belki kalan izler icin ileri surecte bir kat daha pasta cekebilirim ama bu hali bile benim icin yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkenroad2 -- 24 Aralık 2024; 18:46:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.