Merhabalar, bir kaza meydana geldi daha geniş bir görüş almak için buraya yazıyorum. Kontrolsüz kavşak, hiçbir tabela yok ve ikiside sokak olarak geçiyor. A aracının olduğu sokakta kaldırımın yanlarında park halinde arabalar var yani toplamda 4 araba rahatlıkla geçebileceği bir yol, B aracının olduğu sokak en fazla 3 araba zar zor geçicek kadar genişlikte. B aracı A aracının sağ arka kapı, arka lastik üstünden bir yerden vuruyor A aracı neredeyse geçişini tamamlamış halde. B aracının sürücüsü tutanağa "göremedim gördüğümde duramadım çarptım" vs yazmış sizce burada kim kusurlu olarak çıkar yoksa %50-50 mi çıkar? |
Trafik Kazalarında Sağdan Gelen Araç
Trafik kazaları, günlük hayatımızda karşılaşabileceğimiz ve ciddi sonuçları olabilen olaylardır. Kazaların birçoğunda, sürücülerin geçiş üstünlüğü kuralları hakkında bilgi sahibi olmaması önemli bir etken olarak karşımıza çıkar. Trafik kazalarında sağdan gelen araca ilişkin olarak sıkça sorulan soruları ve bu soruların yanıtlarını sizler için derledik.
Sağdan Gelen Araç Bana Çarptı
Sağdan gelen bir aracın size çarpması durumunda, öncelikle sakin kalmalı ve gerekli önlemleri almalısınız. Yaralıların olup olmadığını kontrol ettikten sonra, aracınızı güvenli bir yere çekmeli ve polisi aramalısınız.
Sağdan Vuran Araç Suçlu Mudur?
Genel olarak trafik kazalarında, sağdan gelen araçların geçiş üstünlüğü vardır. Ancak, bu kuralın bazı istisnaları bulunmaktadır. Örneğin, eğer soldan gelen araç bir caddeden sokağa dönüyorsa, geçiş üstünlüğü soldan gelen araçta olur.
Sağdan Gelen Aracın Geçiş Üstünlüğü
Sağdan gelen araçların geçiş üstünlüğü olduğu durumlarda, soldan gelen araçlar dikkatli olmalı ve sağdan gelen araçların geçişine öncelik vermelidir. Bu kural, kavşaklarda, döner kavşaklarda ve diğer geçiş noktalarında geçerlidir.
Yandan Vuran Araç Suçlu Mudur?
Sağdan gelen bir araçla yandan çarpışmanız durumunda, suçun kimde olduğu kazanın detaylarına bağlı olarak değişebilir. Ancak, genel olarak yandan vuran aracın sürücüsü sorumludur.
Trafik Kazasında Sağdan Gelen Araç
Trafik kazalarında, sağdan gelen aracın konumu ve hareketleri kazanın sorumlusunun belirlenmesinde önemli rol oynar. Sağdan gelen araçların geçiş üstünlüğü olduğunu unutmamalı ve özellikle kavşaklarda dikkatli olmalısınız.
Soldan Gelen Araç Bana Çarptı
Soldan gelen bir aracın size çarpması durumunda, yine öncelikle sakin kalmalı ve gerekli önlemleri almalısınız. Sağdan gelen araçların geçiş üstünlüğü olduğu durumlarda, soldan gelen araçların daha dikkatli davranması gerekir.
Cadde Sokak Geçiş Üstünlüğü
Cadde ve sokakların kesiştiği noktalarda, caddeden gelen araçların geçiş üstünlüğü vardır. Ancak, trafik işaretleri veya levhalarıyla farklı bir düzenleme yapılmışsa, bu düzenlemeye uyulmalıdır.
Unutmayın, trafik kazalarını önlemek için en etkili yöntem, trafik kurallarına uymak ve dikkatli bir şekilde araç kullanmaktır.