Şimdi Ara

Kaza Sonrası değer kaybı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mart ayında alıdğım sıfır araca dururken arkadan vurdular, polis geldikten sonra tutanakları tutp dağıldık. Ben ilk başta çok sinirlendim ama yapacak bişey yok. Canımıza bişey olmasın yeter ki

Araç kaskodan yapıldığı için 3900 TL hasar kaydı çıkacak. Arka tampon boyanacak tampon demiri ve spoiler değişecek. Bir de ben çarpma etkisyle bariyere çarptım ön tamponda da lokal boya yapılacak. Aracın kredisi de devam etmekte.

Şimdi 3900 tl hasar kaydı ne kadarlık bir değer kaybı oluşturur? Muadilleri 350k bandındayken , 20k 30k bir kaybım mı oluştu benim?

araç şuan serviste 10 günü bulur dediler. Onarım iişlemi bittikten sonra mı değer kaybı sürecine girşimeliyim? Bu konuda detaylı olarak bilmem gerekn şeyler var mıdır? Avukatlamı anlaşmalıyım?

Kaskodan ikame araç istedim ama 3 gün sonra verebilirz dediler bununla ilgili yapabileceğim birşey var mı?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba, Tampon kaynakli deger kaybi olusmaz. Satarkende birsey degismez experler tampona bakmiyor bile.
    Dava fln ne gerek var ordanda birsey cikmaz, bu soylemdeki amaci cozemedim.
    Bu kadar sinirli olmayin kazadir bu olacak elbet boyle seyler. Sizlere birsey olmasin yeter.
    Eskiden stres bileklikleri vardi bulursaniz alin bi tane :)
  • Merhaba, Tampon kaynakli deger kaybi olusmaz. Satarkende birsey degismez experler tampona bakmiyor bile.
    Dava fln ne gerek var ordanda birsey cikmaz, bu soylemdeki amaci cozemedim.
    Bu kadar sinirli olmayin kazadir bu olacak elbet boyle seyler. Sizlere birsey olmasin yeter.
    Eskiden stres bileklikleri vardi bulursaniz alin bi tane :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 350binlik aracta 3900 TL'lik arka tampon hasarindan ötürü 20-30 bin değer kaybı olsa biz şimdi 50 -100 bine araba alıyor olurduk. Boyle bir değer kaybı mümkün mü sizce?

Ayrıca ne diye dava açacaksınız orayı tam anlamadım

• nightblueist kullanıcısına yanıt

Değer kaybı davası hocam.

Sinirli değilim de insan üzülüyor biraz:))

Tesbih ile idare ediyoruz:)

• geçmiş olsun

vuracaksın vuracaklar çizeceksin çizecekler kasko değişim ikame araç bu sarmal böyle gidecek..

taki arac almayana dek.

kendi sürücülük deneyimlerimden, bir bardak su ve kahve iyi geliyor

sağlık olsun..

• 1 ayda 2 kere arkadan çarptılar umrunda değil artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deger kaybi davalari ile ilgilenen bir avukata danisin. Deger kayiplari bir resmi gazeteye bir de yargitay kararlarina gore aliniyor. Resmi gazeteye gore cogu sey deger kaybi olusturmazsa da yargitay kararlarina gore olusturuyor. Yargitay piyasa kosullarina gore karar veriyor.

Sigorta eksperi bilirkisisi aracin makul onarim suresini belirler. Araciniz 2 ay da yatsa onarilmasi gereken sure 3 gun ise 3 gun baz alinir. İkame araç kullanmissaniz bu sureden dusulur kullanmadiysaniz aracin gunluk kirasi kadar ikame araç parasi verilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değer Kaybı Hakkında
    geçen yıl önce açıldı
    Alo Kaza Değer kaybı nedir ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim arabamda boya yok ama 13bin TL hasar kaydı var , 2 kez ön tampon ve birinde sağ diğerinde sol far değilmiş farlar zaten çok pahalı benim için rahat zaten expertizde çıkmayan parçalar tampon ve

• Tamponları hasar kaydından sayma, boyat yada değiştir fiyattan düşmez

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tampona değer kaybı ödenmiyor. ben de ön arka tamponları vurmuştum. megane 4 2017 modeldi araç. alamadım..

• Abooo kardeşim arabanın pastik parçasını kırmışlar BİRDE SIFIRRR ARABANINKİNİ KIRMIŞŞLAAARRR

Büyük kayıp dava aç karşı tarafın 7 sülalesinin donunu alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 18 Kasım 2021; 21:14:24 >
  • Geçmiş olsun hocam, tampon için de değer kaybı alabilirsiniz, 2020 martta gelen değişiklik ile plastik aksamın değer kaybına girmemesi gibi mevzular kalktı. ( https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200320-3.htm )

Gerekli belgeleri toplayıp karşı tarafın sigortasına başvurabilirsiniz, dava açmaya ya da avukat tutmaya gerek yok.

Eğer hasar kaydınız, araç rayiç bedelinin yüzde 2sinden fazla olsaydı 10000tl civarı birşey alabilirdiniz tahminen (aracınız 15000km'nin altında diye düşünüyorum)

Ama mevcut durumda alacağınız değer kaybı, hasar kaydı tutarından fazla olamaz. Yani yaklaşık 3900tl değer kaybınız olacaktır.

• HemşireZED kullanıcısına yanıt

Siz değil miydiniz burada bir antifriz değişimi için 50 tane konu açan?

Adamın aklına takılmış sormuş, ne var bunda?

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Kendileri oldumu sıkıntı yok yada işine gelmemiştir

• kartalus kullanıcısına yanıt

Ya allah aşkına antifirizle bunun ne alakası var. Antifiriz sistemini bilmediğim için bilgi almak ve öğrenmek için 2 tane konu açtım en sonundada antifiriz sisteminin uzak doğu araçlarında farklı olduğunu öğrendim forumda konuyla ilgili bilgi olsun diye 1 tanede nasıl değiştirdiğimi anlattım.

Adam burda ne koparırsam diye konu açmış bide 0 aracım diye vurgulamış sanki… neyse

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt

Hocam umarım bir gün birinin tamponuna tıklatırsınızda karşı taraf size 0 aracıma vurdun 30 bin lira değer kaybım var diye sizi yolmaya çalışır  

iyi forumlar

• Arabalar olmuş 300-400 bin. açıkcası ben alacağım araçta 3-4 binlik hasarı , eğer yetkili serviste onarılmış ise kafaya hiç takmazdım

• HemşireZED kullanıcısına yanıt
    Sizden akıl alacak değilim neyin ne olduğunu biliyorum mahkeme diğer işlerle ilgili olabilecek çoğu durumu soran arkadaşlara elimden geldiği kadar burdan yardımcı olmaya çalışırım
    Adam basit bir soru sormuş araç değer kaybetmiş biliyorsanız yazarsınız bilmiyorsanız yazmazsınız bu kadar basit dalga geçilecek bir durum görmüyorum

• Benden akıl al diyen mi oldu sana ?

Sen kendi kendine tribe girmişsin tedavi alman gerekiyor sanırım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.