Gecen hafta konusunu acmistim sarhoşun teki evimin onundeki 2 aracimi pert etti diye 2010 nemonun 300 bin masrafi cikmis daha haber gelmese bile pert olacagini öngörüyorum aracin ederi 350 400 arasi zaten Diger aracim ise 2023 sifir km pratico bunun da 220 bin civari masrafi cikmis ön 3 parca degiscek ki zaten arac toplamda 6 parca Hesaplamalara göre deger kaybi 120 bin civari cikiyor alabilsem aslinda iyi rakam fakat sigortanin limitine takiliyor bu rakam yani arac başi 120 bin lira imm si varmis sigortanin, bizim masraf zaten 220 bin civari imm normal sartlarda masrafa dahi yetmiyor çarpan şahisi da mahkemeye vereyim alayim desem adamdan 5 kuruş alamayiz hurdaci alkoliğin teki Bu arada eksper servise onarim onayi vermis oradaki arkadas sigorta ile bi gorus pert icin dedi Dilekce verdim aracimda ciddi deger kaybi var ve sifir arac olmasindan dolayi pert olmasini istiyorum tarzinda cevap da gelmedi Bu iş nereye varir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ARACIMI NASIL PERT E ÇIKARTABİLİRİM // DEĞER KAYBI MEVZUSU
-
-
Hocam adam alkollü değil miydi? Yanlışsam düzeltin. Sigorta karşılamaz sanıyorum. Mahkemeye vereceksin
Yani tamir ve değer kaybı için…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin1001 -- 6 Aralık 2023; 23:56:59 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sigorta kusura göre üçüncü kişilere ödeme yapar kişi alkollü ise yaptığı ödemeyi rücu eder parayı riziko sorumlusu alkollü şahıstan almak için uğraşır.
Alkollü kişi (yasal sınırları aşan binekte 0.50 promil vs) kendi aracını karşı tarafın sigortasından yaptıramaz.
Bu durum aslında bayağı karmaşık kazaya alkolün neden olup olmadığı, yol durumu vs başka etmenler olup olmadığı, başka araçlardaki kusurlar hepsi cevapları değiştirebilir alkollü kişi olan kazada bile olsa sigortanın devrede kalması gereken uyuşmazlıklar oldu geçmişte her olay kendi içerisinde değerlendirilecektir.
Arkadaşın olayda kusur durumu bariz belli karşı taraf %100 kusurlu park halinde işletilmeyen araçlara çarpan bir sürücü var. Sigortanın ödeme yapmama eksik ödeme yapma gibi bir şansı yok. Esas sıkıntı teminat limiti dediği gibi araç başına 120 bin TL , kaza başına 240 bin TL geri kalanı kaskosu yoksa mecbur cebinden yaptıracak...
Arabayı pert ettirmek iyi bir seçenek gibi gelebilir ama pert işinde de pert değeri düşüldükten sonra teminat limitleri dahilinde ödeme yapılıyor. Yani aracın rayiç bedelini teklif etmeyebilir sigorta kaskon yoksa sigorta pert değeri üstüne 120 bin TL teklif edip arabayı kendi alacak. Kaskon varsa sıkıntı yok tabi...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2 aracim da kaskolu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Karşının kasko yok mudur onun immden alsan değer kaybını?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Karşinin sigortadan baska hicbiseyi yok ne ehliyet ne muayene
Bence bu durumda mahkemeye vermek mantıklı olabilir. Avukat masrafları ne kadar tutuyor bilmiyorum da 5 10k falan tutacaksa değer paranı alamasan da belki haciz yer veya hapse girer aklı başına gelir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İki araca da kasko yaptırmanız çok iyi olmuş. Kaskonuz zararı karşılar sonra karşı tarafa dava açıp tazmin etmeye çalışır. Bu aşamada siz uğraşmazsınız diye düşünüyorum.
Nazar değdi size sinoplu kardesim.Forumun nazarına geldiniz
Kasko araçları yaptırır devamında alkollü sürücü ile kasko uğraşır siz aradan çıkarsınız diye düşünüyorum.
-
@sinoplu merhaba, mevzu bu yukarıda yazıldığı şekilde mi neticelendi? Çok geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 22 Eylül 2024; 15:35:12 >
Merhaba kasko aracin onarimini yapti 180.000₺ civari tramer cikti daha sonrasinda araci 1 ay kullandim yaklaşik 15.000 km sonra degerinin 100.000₺ altina sattim
Deger kaybi icin avukata verdim onlardan da ses seda cikmadi
Neredeyse bir yıl geçmiş. Hiç ses seda çıkmaması, bir gelişme veya yorumda bulunmamaları ilginç. Ben de geçen gün avukatımla bu konu üzerine uzun bir görüşme yaptım. Maalesef alkol alıp vuran vurduğuyla kalıyor, zarara uğrayanın hakkını zamanında ve değerinde tanzim edememesi ülkemizin ciddi bir problemi. 1 yıl öncenin 100.000₺’si ile şimdinin aynı parası arasında (bu paraya hukuken faiz de işlese) ciddi fark var. Para pul olduktan, enflasyon karşısında eridikten, ve ihtiyacım olduğunda alamadıktan sonra ne anladım davadan, uğraşmaktan?quote:
Orijinalden alıntı: sinopluMerhaba kasko aracin onarimini yapti 180.000₺ civari tramer cikti daha sonrasinda araci 1 ay kullandim yaklaşik 15.000 km sonra degerinin 100.000₺ altina sattim
Deger kaybi icin avukata verdim onlardan da ses seda cikmadi
Neyse hocam, vardır belki bunda da bir hayır. Canınıza bir zarar gelmemiş neyse ki. Sağlık olduktan sonra para her türlü yerine koyuluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 22 Eylül 2024; 20:15:59 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X